Poradna duly
Jana Čurdová
No ja jsem to jen dr. rekla, ze jsem presla z normalniho nutrilonu na ten proti blinkani, tak po tom protiblinkacim ublinkava sice min, ale stejne
pristi mesic mame termin tak to zas nadhodim
ale uprimne nejaky leky na reflux a tak do toho se mi teda moc nechce dokud normalne ji, ma chut, pribyva atd, akorat jsem tedka koupila zkusmo jiny mliko tak jeste pockam jak to bude s tim
dneska jsme dojeli baleni nutrilonu a tak zacnu s tim novym a uvidime
kdyby se to na tom novym upravilo tak by to bylo samozrejme idealni
si taky rikam ze me to s tou zmenou znacky nenapadlo driv ![]()
Jo a k vaze a tak - aktualni nevim, nosi tak zhruba 74, nektery jsou ji uz skoro maly, nektery tak akorat
a kila - pekne se pronese takze myslim ze bude mit tak nejmin 9kg urcite
a tim pocasim jak snezi
jsem zas vytahla zimni kombinezu ![]()
Holky vase deti co maji vic nez jen dva zuby dole
ktery rostly jako v poradi druhy? nam rostou tedka horni dvojky a uprostred nic ![]()
@vevericka12 píše:
Holky vase deti co maji vic nez jen dva zuby dolektery rostly jako v poradi druhy? nam rostou tedka horni dvojky a uprostred nic
Většinou rostou jedničky nahoře. Ale znám holčičku, která jako první měla dvojky dole. Je to individuální.
Vev, také jsem slýchala, že někomu vyrostly jako první zuby dvojky… A to opruzení se zuby nesouvisí, doufám?
Nám na opruzení vždy úžasně zabral sypký pudr. Kam se hrabe na sudocrem a kdesi cosi. Úplně nejlíp s azulenem. Pak jsem ale jednou koupila jiný a ten malého štípal… Měli jsme, myslím i od Johnson a ten byl snad v poho.;-)
Ja se kupila aviril sypkej pudr.. protože nam nic nezabera na opruzenej zadeček. ![]()
@Hana89 píše:
Ja se kupila aviril sypkej pudr.. protože nam nic nezabera na opruzenej zadeček.
Jj, Aviril mi prisel nejlepsi, nemohla jsem si vzpomenout na název.
Ale ten asi Vev nesezene. My teda opruzeni nebyli temer nikdy, ale tenkrat se to starsimu stalo v lete a tohle zabralo krasne. ![]()
Juj no to jsem mohla koupit tedka jak jsem byla nakupovat sice aviril nesezenu ale nejakej jinej no
zkousela jsem jeden takovej desinfekcni ale to mi prislo jeste horsi tak to mazu zinkovkou
nekde jse tady cetla ze to deti mely jak mely zuby a se zubama to skoncilo jak vylezly, u nas bych tomu skoro i verila; protoze se dycky oprudi jak je neco se zubama ![]()
Holky tak jsem asi nasla spravnej hrnecek
je to zirafka sophie
a je to netekouci a malou to zatim zajima ze chce porad jen pit
a dobre se ji to drzi samotne ![]()
Vev: kde jsi ten hrníček pořídila?
malá mi moc nechce z hrníčku pít, zatím jsem vykzoušela 3…
Jinak jsme také byly na kontrole v 8 měsících, 73cm a 8.4kg, takže dobré
Malá už běžně leze a teď asi 14 dnů si začiná stoupat a doktorka jen na to, že je šikovná, jestli to dělá sama od sebe, tak je to v pořádku. Každé dítko je jiné, má své tempo a že už leze, tak to je snad v pohodě, ne, na tu tvoji doktorku bych se, Hanko, vyprdla…i co se týká váhy, malou nijak nešídíš, je v pořádku.
@Emte píše:
Vev: kde jsi ten hrníček pořídila?malá mi moc nechce z hrníčku pít, zatím jsem vykzoušela 3…
Jinak jsme také byly na kontrole v 8 měsících, 73cm a 8.4kg, takže dobréMalá už běžně leze a teď asi 14 dnů si začiná stoupat a doktorka jen na to, že je šikovná, jestli to dělá sama od sebe, tak je to v pořádku. Každé dítko je jiné, má své tempo a že už leze, tak to je snad v pohodě, ne, na tu tvoji doktorku bych se, Hanko, vyprdla…i co se týká váhy, malou nijak nešídíš, je v pořádku.
:hug
: Já jí vymením a hotovo ![]()
naše taky lozí a stoupá si na kolínka a dr. rekla at jí to zakážu
a jak asi
![]()
dcerka ti ma hezklou vahu i výšku ![]()
No naše taky nepije s pítka
a už mam doma 4 hrníčky ![]()
@Jadla Jadli, tak jsem se konečně viděla s tou kamarádkou, co měla její holčička opařenou tu ruku. Ten přípravek, co se jim tak osvědčil je dermatix gel. Je to na jizvy, po zhojení rány, ale stojí to 800.
Každopádně jim to prý hrozně pomohlo právě aby se zahojila taková ta rudá kůže. Možná u Vás není ten stav pokožky tak hrozný, nevím… Tak se na to koukni na netu… A jak jste na tom? Už jsi klidnější? A Josefka to už má dobré? ![]()
Aha. Tak kolik měl starší v 8 měsících nevím, na to není v průkazu kolonka, to má jen Dr. v kartě. S malým jdeme příští týden. Velikost teda máme tak mezi 74 a 80. Něco nám je ještě 74, ale hodně věcí nosíme 80 (každý výrobce to šije trochu jinak, ale jak to nosil starší, jsou to takové ty menší 80).
Musím zaklepat, včera a dnes jedl hezky příkrmy, k obědu klasika mrkev, brambor + cuketa, ale dnes ještě s krůtími prsy. Pak jsem s ním asi hodinu po jídle trochu cvičila, co máme za úkol z RHB a pěkně jsem mu podrádila žaludek, který se mu pak pořád dokola zvedal a ublinkával…
Je to jak psala Vev s vodou - kam do programu zařadit cvičení, když je buď po jídle nebo spí?
Jinak Vev, pokud Ti pije z lahvičky, řekla bych, že ji nemá cenu trénovat, když jí to nedělá dobře. Já mu teda vodu dávám jen na lačno když se vzbudí před obědem než mu ho naservíruji a také na zapíjení během jídla. Ale pokud je malá zvyklá na láhev, tak to na rozdíl od kojených dětí není třeba trénovat a dehydratovaná také nebude, ne?
S tim blinkáním po mlíce jste to nějak s Dr. řešili?