Poradna duly
Jana Čurdová
My jdeme dnes na 8 měsíční. Pak pojedu zaplatit plavání kojenců a konečně začneme od dubna chodit.
Dlaždi, ale vy jste měli jít s malou před RHB i na nějaká vyšetření, ne? Už jste byli? A co zkoumali a co řekli???
Na vyšetření jsme byly a ještě půjdeme jednou…Aminka se nechce přetáčet na bříško, i z důvodu tříměsíční koliky jak ji bolelo bříško, a taky má slabé ručičky a prohnutou páteř(ale to má hodně dětí)říkala…
Dnes jsme byly na kontrole a už je lepší, spadl mi kímen ze srdce, teď už se jen dolečit! Heky den
@Dlaždička Aha. Tak snad se ty 2 naši lenoši budou lepšit.
My byli dnes na 8 měsíční (to je mu pozítří) a právě jsem z Dr. dolovala, kdy se máme kdyžtak ozvat, aby malého poslal na neurologii. Nás totiž pediatr poslal rovnou na RHB bez vyšetření, jen jsem mu vlastně řekla po telefonu, že se malý pořád neotáčí a pak jsem se jen stavila pro žádanku na tu RHB. Tak mi dnes řekl, že se mám zeptat na RHB, jestli je to na neurologa a pak se kdyžtak ozvat. ![]()
No nic. Jinak prcek váží 7800 g a měří 71 cm. V 6 měsících vážil 7200 g a měřil 70 cm. Takže tedy přírůstek nic moc!
Já se pořád děsně bojím, aby nedopadl jak ten náš starší - ve 3 letech 13 kg a trápení s ním. Neroste ani do výšky, když nejí, že jo. Kdyby to byla holka, neřeknu. Vždycky když vidím na ulici nějakého malého chlapa, úplně mi zatrne! Aby si jednou našel ženu… Přitom my s manželem jsme lehce nadprůměrně vysocí, řekla bych…
Tak, teď jak to tu píšu, ten malej Kuliferda se převalil ze zad na břicho!!! No hurá!!!
Tak snad to cvičení trochu zabírá. ![]()
@Teena21 píše:
Vše nej takéjinak mě uplně hrabe. dnes bylo 25 st, tak jsem vzala kocar, ze pujdem ven. usnula, po hodine se vzbudila, tak jsem zaklapla knizku, ze pojedem domu. asi kilometr pred barakem spustila takovej koncert, ze malem vyskocila z kocarku a doma jsem ji nemohla za boha utisit. je mi strasne po dnesku :´-(
Teeno, tak třeba se jen špatně probudila, buď v klidu… My staršího nenechali nikdy řvát, akorát teda „koncertoval“ v autě, ale u druhého už není zbytí. Jednak když prostě musím něco doma udělat, má smůlu. Nebo když jezdíme ze školky, do školky. Ale nějak se zřejmě poučil a už je v většinou v klidu, když na něj nemám čas, hraje si nebo dokonce ze řevu vytuhne. ![]()
Co se týče masa je to pravda a žloutek - no vidíte, to jsem úplně zapomněla!!! Tak ho také přidám! A holky, jedí vám děti jogurty??? Náš starší je miloval, tenhle to zaboha nechce. Dám od sebe ochutnat, zašklebí se a už pusu neotevře. ![]()
Eilaan - to mas teda nervy jak spagaty, ja mela jednou malou vzadu a v zacpe tam jecela asi 1h a to teda bylo neco
![]()
Holky, taky vas vase deti stipou, trhaji vlasy, vyskrabavaji oci apod.?
retizek uz jsem sundala to vubec nehrozi, nausnice jdu tak tak kdyz si jich zrovna nevsimne ![]()
@vevericka12 píše:
Holky, taky vas vase deti stipou, trhaji vlasy, vyskrabavaji oci apod.?retizek uz jsem sundala to vubec nehrozi, nausnice jdu tak tak kdyz si jich zrovna nevsimne
Jj, štípe, škrábe, škube vlasy… Je to hrozně surová příšera.
A ještě je to ohromná legrace, když ječím. Ale už pomalu začíná chápat, že by to dělat neměla-když ona je to taková zábava. ![]()
Byly jsme na osmiměsíční prohlídce a málem jsem padla - Jojo má 8700g. Takový buřtík! A navíc mám po jakémsi takémsi klidu - u nábytku stojí a chodí. Takže taky padá, a to jsou šlupky. Když ji posadím nebo nedej Bože položím, řve jako siréna. Včera se napila olejíčku. Jsem už prostě úplně vyřízená. Potřebuju, aby už konečně přijel táta.
@Jadla píše:
Byly jsme na osmiměsíční prohlídce a málem jsem padla - Jojo má 8700g. Takový buřtík! A navíc mám po jakémsi takémsi klidu - u nábytku stojí a chodí. Takže taky padá, a to jsou šlupky. Když ji posadím nebo nedej Bože položím, řve jako siréna. Včera se napila olejíčku. Jsem už prostě úplně vyřízená. Potřebuju, aby už konečně přijel táta.
Ahojky, vážnem Tě úplně chápu. Už jsem Ti kdysi psala, že jak jsem tu před porodem četla, kdo má partnera, který je stále pracovně pryč, že to je téměř nad lidské síly to zvládat… ![]()
Když jsme měli 1. mimčo, můj muž měl opravdu hodně zajímavou i dobře placenou práci, ale dala jsem mu nůž na krk, že to prostě nejde. On ten největší zápřah kolem dítěte okolo roka skončí, pak už bude o hodně líp, hlavně jak začnou chodit a člověk je už nemusí tahat. Jenže zas pak ten táta začne chybět dítěti. Náš starší jak ho skoro nevídal ho nechtěl ani když přišel, křičel na něj, ať jde pryč atd. Byl prostě téměř cizí a navíc ty děti už nejsou hloupé a podle mě mají vztek a jsou frustrovaní, že tomu tátovi jakoby nestojí za to, aby s nimi byl.
Vím, že to vypadá neřešitelně, v tom případě to ale bude něco za něco. I v partnerském vztahu. Podle mě ten chlap samozřejmě špatně snáší, že ho dítě nechce a žárlí na partnerku. Třebas i když si to neuvědomuje. Když na něj dítě s brekem řve, ať jde pryč, ume s ním spát/hrát si/cokoli nepůjde, že chce maminku, ať (cituji): Jde do práce!, tak to kazí i ten vztah rodičů…
Holky co to takto máte, opravdu Vám přeji hodně sil! ![]()
@vevericka12 píše:
Eilaan - to mas teda nervy jak spagaty, ja mela jednou malou vzadu a v zacpe tam jecela asi 1h a to teda bylo neco![]()
Je to jen o zvyku.
My s Maxem pořád někde jezdili. Jak manžel takhle pracoval, byl okolo narození malého asi do jeho 4 měsíců pracovně v Bratislavě. Měl tam od práce byt, tak jsem tam s malým a psem některé týdny, když jsme neměli doktory, jezdili. Pn sice chvíli v autě spal, ale spíš menší část cesty a zbytek jsem seděla vedle něj a bez odpočinku se ho snažila zabavit. Když řval moc, držela jsem mu dudlík v puse (neb ho nikdy nedudlal). Nesmášel tmu v autě a ta míhající se světla atd. Fakt děs. Je mi z těch nervů zle ještě dnes. Ale tenkrát jsem si to tak nepřipouštěla.
Asi okolo 3 měsíců Maxe jsem se s ním vypravila za kamarádkou do Budapešti. Asi hodinu před tím, než jsme tam dojeli se rozeřval, zastavila jsem u benzínky, kojila, ale nepomohlo to. Zas se rozeřval, ale to u jsem zas byla na dálnici, vjížděla jsem do Budapešti a nešlo nikde zastavit. Před sebou asi 3/4 hodiny. Tak sem si řekla, že to vydrží. Nakonec usnul. Už si to nepamatuji přesně, ale od té chvíle jsem se začala výrazně míň stresovat každým řevem, když jsme na cestě od našich stáli v zácpě. ![]()
My matky jsme totiž děsně šikovné!!!
Už umím pomalu krmit dítě za jízdy, najít jen pomocí šátrání 1 rukou spadlou hračku nebo lahvičku s pitím atd. No ono to každodenní ježdění v zápách po Praze člověka poměrně zocelí.
Dá to nakonec prostě každá z nás, když musí… ![]()
Jé haha, abych tedy dostála Dlaždiččiným žádostem o referáty: Dneska nevěřil jeden tatínek ve školce. Když jsme odcházeli, tak jsme prohodili společensky pár slov. Já s protestujícím Theodorem v sedajdě v ruce, docela hotová, pak jsme se nějak bavili o tom, že bydlíme fakt na druhé straně Prahy a jako vrchol koukal, když jsem šla k našemu autu, co z něj vyčuhoval náš pejsek zvící 85 cm v kohoutku…
Tak se jen zmohl na: „Vy máte s sebou ještě i psa???“ Docela jsem se bavila. Ale předtím, když jsem je všechny ládovala do auta, tak to teda moc ne. ![]()
Moment jestli jsem to pochopila spravne - 6× tydne maso a 1× nanahnanej zloutek, ne ze zloutek nahnas jeste do toho kdyz uz tam je maso?
ja jsem prave o zloutkach necetla nikde nic
no ale tak proc ne ze…