Poradna duly
Jana Čurdová
Dítě je dnes oproti včerejšku omnoho snesitelnější. Nevím, co to mělo včera být-celý den hysterický řev a visela na mně. ![]()
Jo a dneska se jí s podařilo za pomoci nábytku konečně posadit. Mám radost. ![]()
@vevericka12 píše:
Holky jako s tim uklidem to bude teda fakt neco myslimze fakt budu muset vytirat dennena prvni pohled byla podlaha ok, ale pak to sudama projela mala a mela na sobe vlasy, chlupy od psa a kousky dreva od krbu
nechavate male i na kachlich? my mame prave kachle a na te jeji dece nevydrzi
Vev, to nema cenu ji drzet na dece. Proste nez zacne chodit, bude lezt vsude, to se neda nic delat. Klidne bych ji nechala na kachliky, my mame v kuchyni tenke lino na betonove podlaze a vubec mu to nevadilo.
A presne jak pises, v tomto obdobi jsem vytirala denne. On teda normalne mohl jen do kuchyne a obyvaku, mame je propojene dvermi. Na ohradku jsem nehrala, jen kdyz jsem sla na zachod nebo tak neco. Docela rychle si byt prizpusobis a je to. Vsak ono to za par mesicu prejde. ![]()
Behem obdobi lezeni zacal u nas 1. vzdor, vztekle sceny, to, ze jsem denodenne vytirala bylo brzy opravdu to nejmensi.
Jinak jsem mela super vec - houpajdu povesenou mezi futra nebo kamaradi ji navrtali normalne do stropu. To byla jedina zachrana - posledni sance, jak dite spolehlive uklidnit a navic ho take znehybnit - treba prave kdyz jsem vytirala. Musela jsem k tomu teda jeste obcas strcit do houpacky. ![]()
Ale holky, nevim proc, hrozne rada na to lezeni vzpominam. Mozna jak pak kolem toho roka bere rozum a ztraci takovou tu svoji nevinnost a nastupuje kazdodenni vychovny boj, bylo to lezeni jeste vlastne takova zaverecna faze toho sladkeho miminka zavisleho stale jen na mne.
Nevim… ![]()
Ahoj holky tak ja vysavam každej den vytíram obden a stejne mala ak se plazí tak má bordel na sebe
už nevím
Vev ak máte tam nekde tý body mop tak dej vedet
to mne pomuže a myslím že ne jen mne ![]()
Ja na kachlíkach by sem jí nechala my nemáme ale mame lino a drevenou podlahu a stejne jí neudržím na jednem míste
at si lozí, no my zatím se palzíme ješte nelozíme ale stejne se dostane všude
![]()
Fíková ty jo my ješte nesedíme, no ale gratuluji ![]()
No prave, my mame ten rvaci a visici den dneska
![]()
eilaan - no tos me s tim vytiranim ani se vzdorem moc neuklidnila
akorat ji teda asi zacnu vic oblikat protoze ma z tech kachli dycky studeny ruce
taky jsem zjistila ze drzet ji na dece neni k nicemu no, mame ji vetsinou v salonu kde travime vetsinu dne; uz to fofrem dorolovala k miskam psa a uz se sapala do vody ![]()
hani - to je v poho, ja jsem dneska vytrela abych teda mohla vypustit krakena
a stejne i primo po vytreni mela na sobe chlupy psa a jakejsi dalsi bordel
![]()
Jinak holky, dneska mam leharo, mam tu jen starsiho, prcka jsem poslala k tchyni. Puvodne jsem myslela, ze uz pujde Max dnes do skolky, ale rano zakaslal, tak jsem teda vymekla, aby me ostatni rodice pred Velikonoci neproklinali. Docela jsme si to uzili, delali jsme nejake velikonocni vyrobky, cetli atd. Nase dite je veliky lichotnik, pravil napriklad: „Mami, az budu stary, tak budu vypadat jako ty!“ Ted kdyz jsem se snazila, abychom si odpoledne na chvili lehli, lezl na me a rika: „Mami, proc ty tak lenosis!“ No, co na to rict, ze? ![]()
Taky my máme plovoučky a dlažbu. Mladá má v obýváku pěnové puzzle, ale je vždycky všude jinde, než tam.
A taky je pořád jak prase a to vytírám denně.
@Fíková píše:
Taky my máme plovoučky a dlažbu. Mladá má v obýváku pěnové puzzle, ale je vždycky všude jinde, než tam.A taky je pořád jak prase a to vytírám denně.
No my máme plovoučku i v ložnici a mala tam ma taky puzzle ale je rozebere a su po celem pokoji, a stejne tam neleží jak lozí tak je taky cela studená.. ze země ![]()
@Hana89 Máme podlahové topení, takže to jde, ale oblíkám jí dost, jinak je taky jak žába.
@Fíková píše:
@Hana89 Máme podlahové topení, takže to jde, ale oblíkám jí dost, jinak je taky jak žába.
Tak to máte supr, práve ja chci podlahové topení do nového bytu ![]()
ja jí davam jen punčochy a body ale dam jí nekdy i teplaky no moje milovaná dcerka se ráda vysléka sama
i ponožky, punčochy no des šikula
Já bych dala nevím co za to, aby lezla. Ale Jojín doleze jen k nejbližšímu kusu nábytku, stoupne si, drží se jednou rukou a natahuje se po všem v dosahu i mimo něj. A pak sebou většinou práskne o zem nebo navrch ještě o něco hodně tvrdého v blízkosti. Vypadala mi už polovička vlasů.
Eilaan, začínám úplně chápat, o čem píšeš, když muž není doma. Opravdu to je hrůza, horší, než jsem si vůbec dovedla představit. Už teď Jo schovává hlavičku u mě, když vidí tátu zase po týdnu, víkend si na něj zase zvyká a pak týden je zase pryč. Strašně se bojim, aby si s ním pak chtěla hrát a prostě být s tátou spolu. A drtí mě i to, že Marek, i když to nedává najevo, se obává téhož.
Jinak, zítra má mamka v práci volno, tak si vyrazíme na jarní nákupy, snad nezmrzneme cestou
Chtěla bych nějaké pyžámko pro Joju. A možná nějaké bodýčko, hrozně se těším. ![]()
@Jadla Jadli, to stoupání a padání by stejně tak jako tak přišlo.
Mě vždycky uklidnilo když jsem navštívila kamarádku, co má o pár měsíců starší dítě a její malej byl vždycky výrazně modřejší a boulovatější, než náš.
Vůbec všeobecně když se budeš víc potkávat s jinýma maminama s dětma, hodně to uklidní. Uvidíš, že ostatní též padají a tak. Nechodíte nebo nepřemýšlíš o tom, chodit s Jo místo toho plavání třeba na cvíčo? Ono to je vážně dobré mimo dítěte i pro maminku!
Jo, před časem jsem Ti sem psala o tom gelu, který skvěle pomohl té opařené kamarádčině holčičce na jizvy. Nevím, jestli jsi to zaregistrovala…
Jinak hele, na druhou stranu s těmi tatínky se to dá zas poměrně napravit. My si řekli v Maxových 2 letech a 2 měsících (vím to přesně, protože poslední kapka byla, když jsme byli minulý rok v únoru na horách a stejně staré děti kamarádek se už nemohly dočkat, až za námi na víkend dorazí tátové, zatímco náš řval a vztekal se, že ho nechce), že s tím musí manžel něco dělat a během 14 dnů intenzivní „terapie“ se to podařilo zlomit. Je to teda nesmírně náročné a pracujeme na tom intenzivně doteď. Super to asi nebude nikdy, protože vztah jednoduše = společně strávený čas. Aspoň u dětí to platí fakt 100%. Ale u vás je zas výhoda, že ty holky prostě na tatínky slyší obecně více a funguje to naštěstí i naopak!
Nejlíp se osvědčilo, když spolu trávili čas jen spolu beze mě.
Jinak to nakupování je super, člověk jak jednou opustí domov si přijde jak v jiném světě!
A klasika, také nakupuji výhradně pro děti, přitom sama nemám co na sebe… ![]()
Nj, Maty se od včerejška šplhá po nábytku, zatím jen do kleku a z toho si sedá, ale spíš padá. takže pořád řev. Navíc nejlepší k tomuhle cvičení se jí zdá jezdící židle, co máme v kuchyni, takže čekám, kdy si rozbije ústa, až nebudu ve střehu.
Začíná to být zábavné ![]()
Tak u nas nejaky staveni stale sci-fi, akorat se vali sudama vsude mozne, otaci se na brise na vsechny strany a tedka par dni se snazi ( ale zatim nic moc uspech) stavet na 4
ty oci se zdaji po antibiotikach lepsi ale teda ty ocni kapky atd. to je vzdycky boj
ovsem tedka jsem prisla na figl - dat ji do lehu na zem tak aby byla televize za ńi nahore a ona jak cumi na TV tak ji lupnu do oka ty kapky
zuby vsechny 4 nahore jsou tedka uz vylezeny z dasne ![]()
eilaan - to s tim nakupovanim je presne
tedka jsem koupila male takovej klouboucek uz na leto ![]()
Holky, buťa rády, že ty děti se válí a plazí… ¨
Aduš ťape kolem nábytku a je to na palici…
Navic kvuli prisavkove nemoci nevydrzi ani sama v ohradce tak tam dneska celou dobu uklizeni rvala
tedka ji mam u me na kline a to je samozrejme spokojena