Poradna duly
Jana Čurdová
@Fíková právě jsme se z plavča vrátily… Aduš se posadí na kraj bazénu a sama hupsne do vody!! Krásně zadržuje dech ![]()
@Fíková Tak doufám, že se vám tam líbilo! My jdeme s Theodorem poprvé zítra, ale pro mě to bude spíš jako „návrat ztraceného s…/dcery“.
Předtím jsem s ním byla jen 2× na vaničkách a to se mu líbilo, tak to snad půjde. Také se těším.
Tak jsme zpátky, bylo to fajn. Nejdřív koukala dost vyjeveně, ale za chvíli už se tam chechtala a cachtala ostošest.
Tak snad se jí to bude líbit pořád.
Vevericko, zatím jí to schne docela rychle
Nevím, jak by se tvářila na čepici.
@balenka To jsem zvědavá, jestli se to Maty taky naučí. ![]()
Eilaan, Vaničky jsme vůbec nezkoušeli, jak to probíhá?
@Fíková Na vaničky už jsou stejně „staří“.
Je to pro děti do půl roku přibližně, zkrátka než mohou začít chodit do bazénu. Akorát je to ve vaně po jednom. Se starším jsem chodila asi od 2 měsíců. U nás v Anahitě měli takovou velikánskou vanu, rodič stál venku, a dělal s dítětem podle instruktorky vše jako na plavání v bazénu. Instruktorka je tam celou dobu jen pro vás, na konci namasíruje dítě olejem, zkoukne také jak se vyvíjí motoricky atd. U 1. dítěte to bylo fajn, mohla jsem se v klidu na cokoli zeptat. Instruktorka byla porodní asistentka. Jenže mě z toho hrozně bolela záda. Takže s Tejou jsem chodila na podobné vaničky, akorát rodič tam byl s dítětem - seděla jsem tam. To bylo dobré na záda, ale míň místa.
Starší je narozený v prosinci, tak už jsem ho v létě uměla z vaniček krásně držet a polohovat, on byl z vody nadšený. Bylo to fajn u moře, nevadilo mu ani když se přes něj převalila vlna a celé léto byl naložený v bazénku. Teda ne, že by to třeba nezvládlo i dítě bez vaniček, ale byla jsem si prostě jistá i já, bylo to fajn… ![]()
@Teena21
Žádný nemáme.
Ale dásně jí jednou denně přejedu navlhčenou gázou.
Teena - jasne, cistim kazdej vecer po veceri, pouzivam podobny tomu co je na obrazku ale z gumy, navlece se to na prst z jedny strany je kartacek a z druhy takovy boulicky na masaz dasni, tak napred vycistim tech par zubu kartackem
a zbytek dasne tim masirovacim koncem, mala otevre pusu na pozadani, drzi a zboznuje to - nekdy uz ceka s otevrenou pusou jen co to dam na prst
![]()
Je to vic podonmy tomuhle
@vevericka12 píše:
Je to vic podonmy tomuhlehttp://csimg.choozen.de/…1-4-rste.jpg
toto mam ja, a male to delam jen když jí bolí zuby to nevím zda to je i na čistení
![]()
TEENA:
ja sem za to že mimču je zbytečne čistit zuby protože mu to stejne vypada a narostou nové
![]()
No neslyšela sem otom aby si čistila tak malemu mimi zuby
![]()
Jinak ahoj holky my už na plavání chodíme asi mesíc ale mala nechce delat to co musí a když jí to nutím tak rve, takže my se spolu hrajem na kraji bazenu a ostatné deti opakujou po lektorce
![]()
máme posledne 2× a pak už to necháme, stejne ak bude raz teplo tak se taším na koupaky ![]()
Hani to je blbost, pokud by prave vypadly driv kvuli kazu tak se muze narusit celkove stavba chrupu - tj. rust tech 2.zubu, ja teda co si kupuju casopisy pro maminky
tak tam neustale zduraznujou jak je to dulezity cistit
ale jinak je urcite dulezitejsi nedavat med na dudlik atd.
Vev ale ja nikde opravdu nečetla že treba čistit taky si kupuju časaky a zatím sem na to nenarazila, ![]()
A jim narostou a pak vypadnou zubky a narostou nové,
ne neak brzo ale je to tak ![]()
No tak jasne, jim vypadnou ale az na ne tlaci ten novej zub ze shora, a ne ze vypadne nebo bude uzranej zub kazem uz driv
@Fíková tak snad mas pro M. koupaci cepici aby si nenamocila háro