Poradna duly
Jana Čurdová
@Jadla ohledne toho padani, ja mu pak jen sedela za zadkem a chytala nic jinyho sem nedelala. pokud mas jen to jedno ditko tak to de.ja mu hodne rikam ze je to daleko a pozor a opatrne, pomaha to dost, on si pak zmeri vzdalenost a preruckuje bliz.
jinak dnes e od nej nemuzu vzdalit, to je asi nejak erupce na slunci ne??:))
Eilaan: tvoje miminko taky nedela nic jineho nez ze se prevaluje?
to je super, aspon nejsem sama
cetla jsem ted v jedne knizce, ze je uplne normalni, kdyz se dite zacne samo sedat az v devatem mesice a stoupne si v 10. Takze jsem docela v klidu.
@Teena21, já jsem to slyšela i od doktorky, byly jsme s malou na neurologii, tehdy kvůli špatné pozici na bříšku, a doktorka říkala, že není absolutně kam spěchat a že na sedání a stoupání mají děti opravdu čas, takže žádné stresy. Myslím tím, že si nemusíš dělat starosti.
Jinak, s nakupováním klasika, jarní tepláčky pro Jojo, prdlajs pro sebe. A to jsem si chtěla vybrat nějakou hezkou malou tašku přes rameno. Ale co.
A také mi připadá, že Jojo na tátu hrozně drží, když je tedy doma, i ráno, když se tulíme v posteli, myslím s Josefkou
, tak ona přeleze na tátovu půlku, chce pod jeho deku a tulí se k tátovi. Mě má přes týden až dost.
Eilaan, o tom gelu si to dohledám, už má tu tvářičku hezkou, zahojenou, ale mazat máme pořád, tak to určitě vyzkouším. Moc děkuju!!!
![]()
@Teena21 Tak moje miminko se ani neprevaluje. Naposledy se mi sam otocil 2× pri prebalovani ze zad na bricho pred par dny a od te doby nic!
Navic je ted nejaky neklidny - divny, nevim… Zajimalo by me, co to je. ![]()
Vcera byl super den, vazne jsem vuuubec netusila, ze mit doma jen starsiho bude tak super, kdyz mi prislo, ze starat se o toho mensiho je o tolik jednodussi.
(Malej mi jeste dost spi a tak.) Dneska byl uz Max ve skolce, navic mi ho vyzvedla mamka a privezl ho az vecer manzel, ale misto odpocinku to byla docela depka.
Mne to s nim proste tak nebavi, miluju si s tim starsim povidat, cist, da se vymyslet milion cinnosti, hrali jsme si s modelinou, staveli z lega, hrali domino a pexeso (naucila jsem se nova zvirata, rozstrihali jsme nove),
vyradili jsme se vytvarne..
Mam asi depku z toho, ze v sobotu manzel odjizdi skoro na tech 14 dni, budu je mit oba bez moznosti pomoci, ve skolce celou dobu prazdniny a venku takove pocasi, ze se mi tam vazne vubec nechce, obzvlast kdyz Max ma porad trochu rymu. Kazdy rok jezdime na Velikonoce k manzelovym rodicum na chalupu, ale sama si tam netroufnu, topi se tam jen v kamnech, bojim se, ze by nam tam bylo v noci zima. Pojedu s nasima k nam na chalupu. o to ne, ale chtela bych spis nejakou zmenu.
Doma porad ucpany odpad, ackoli to manzel uz 2× opravoval… Vecer jsem mela jit na nejakou akci, ale vybodla jsem se na to. Navic me uz pres tyden boli zaludek, co to je? A zitra je ve skolce velikonocni oslava - maji prijit i rodice, mne se tam tak nechce… Jeste chystat nejake obcerstveni, tahnout se tam zas i s Theem… Radsi snad zustanem doma… Jo a notebook midefinitivne vyplivl.
No reknete, totalni prikori celeho sveta, ne??? ![]()
Holky Preji Vám ZASNEŽENÉ VELIKONOCE
Ja už sem stoho na mtvici
toto je humus už,
No ja sem depresívna ale a moc
![]()
Eileen, a nemůže ti být špatně z těch starostí? Třeba až bude muž zas doma, až bude venku hezčejc, bude ti o mnoho líp. A moc bych ti to přála!
My dneska byly plavat a bylo to skvělé jako vždy. Minulý týden bylo podvodní focení, tak jsem se potopila s prťouskou a budeme mít společnou podvodní fotku, stráááášně se těšim! Venku hromady sněhu, kočárkem jsme si razily cestu kudy se dalo, ale je to vlastně i legrace, když si představím sama sebe, jak se vidím zapřenou do kočáru, rudý nos, nohy po kotníky v louži, přední kolečka beznadějně zabořená v kejdě sněhovo-bláto-hnuso původu a ve výlohách kolem pomlázky a umělý zlatý déšť. A ještě mi sněžoprší na brejle a u nosu mám soustavně kapičku. A Jo se neúnavně snaží v kočáru postavit a chytat vlčky a kapky do dlaniček. Potřebovala bych dvacet rukou a všechny s pořádnýma svalama ![]()
Holky co davate detem odpoledne na svacu? a davate uz i svacu dopoledne nebo jeste porad mliko?
Malá už má mlíko jen ráno a na odpolední svačinu, právě. Jinak dopoledne ovocnou přesnídávku s trochou jogurtu, na oběd masozeleninu, k první večeři zbytek ovocné přesnídávky a k druhé večeři kaši ![]()
@Fíková ajo takhle, no prave nase ma rano dve mlika a pak masozeleninu poledne, cerealie kase s ovocem odpo svacina a cerealie kase mliko s ovocem vecer, a prave jsem myslela ze se ma nahrazovat nejak to jedno dopoledni druhy mliko ![]()
jinak muzu doporucit artycok - znama mi rikala, ze to jeji deti strasne rady jedly a muzu teda potvrdit
ja jsem koupila artycok normalne cerstvej ale videla jsem i sklenicky, priste bych mozna koupila spis sklenicku protoze to byl celkem opruz - uprostred jsou takovy chlupy a ty chlupy vsechny dat pryc bylo neco a stejne se mne je nepodarilo odstranit vsechny ![]()
@vevericka12 píše:
@Fíková ajo takhle, no prave nase ma rano dve mlika a pak masozeleninu poledne, cerealie kase s ovocem odpo svacina a cerealie kase mliko s ovocem vecer, a prave jsem myslela ze se ma nahrazovat nejak to jedno dopoledni druhy mlikojinak muzu doporucit artycok - znama mi rikala, ze to jeji deti strasne rady jedly a muzu teda potvrdit
ja jsem koupila artycok normalne cerstvej ale videla jsem i sklenicky, priste bych mozna koupila spis sklenicku protoze to byl celkem opruz - uprostred jsou takovy chlupy a ty chlupy vsechny dat pryc bylo neco a stejne se mne je nepodarilo odstranit vsechny
Ono je asi fuk, kdy co dáš. Hlavně aby měla dostatek mléčnejch příkrmů. Tuším, že by to mělo být kolem 500-600ml denně.
Ajo
no tak to teda nema no vypije 150ml rano 2× a pak se 100ml mlikem vecer ![]()
taky teda nevim do kdy davat to mliko z lahve se savickou
na netu jsem cetla nejaky hruzny historky jak si kdosi potajmu bral lahev do postele az asi do 11 let
tomu bych se teda nerada dopracovala ![]()
Do mléčnejch výrobků se počítají i kaše ![]()
To co popisuješ s tou lahví v jedenácti letech, to už je extrém. Ikdyž je pravda, že já prý taky dlouho nechtěla pít z hrnku. Ale do jedenácti mi to fakt netrvalo. ![]()
Já dávám Josefce pít z hrníčku z víčkem, v tom víčku jsou dírky a z těch pije. Z lahvičky se savičkou nikdy nepila, tak nevím. Jednou ráno a jednou dopoledne kojím, i když to dopolední někdy vynecháme, když Jo nemá hlad a zaspí do oběda. Oběd masozelenina. Odpoledne jí dvakrát, to dávám jednou ovocnou přesnídávku nebo ovoce s jogurtem a jednou kojím. A večer má kaši.
Taky občas Jo dostane kůrku chleba, absolutně ji miluje.
Vev, to je super s ocickama male!!!
Jak jsem trochu nahlizela na net, co by to mohlo byt, nebylo to moc hezke cteni. Chjo, choudata mala.
Jinak ad nakupovani: Manzel nekde vycetl, ze je dobre si udelat kazdy mesic radost a cast vyplaty utratit za neco pro sebe. Takze si pry bude neco kupovat, ja uz si delam dostatecnou radost tim, ze nekupuji pro deti.
(Jako zname to, je to trochu pravda,
ale stejne jsem se s nim o to pohadala.)
Ale jinak Vev, ja jsem take fanatik na kloboucky!!!