Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, nemela vase zlaticka problemy s kaslem? Mala ma skaredy drazdivy hlenovy kasel, nemuze kuli tomu pochopitelne spinkat a dnes z toho byla tak ruda az se pozvracela. Nevite co na to? Aby se v noci vyspinkala?
@Teena21 Já bych ji vzala k doktorovi, jestli kašle tak, až se dáví.
@Teena21 Také bych ji vzala k Dr. Když kašle, musí ji poslechnout a udělat třeba CRP. Jinak děti obecně blinkají i z mála, mrňous měl malinkato rýmu a jak mu to zateklo do krku, také blinkošil. Obecně když kašle jen z toho, že jí v leže tečou hleny do krku kapu na spaní nasivin. Vykápnu slanou vodou, odsaju, zas kápnu slanou vodu a nasivin. To pak obvykle vydrží několik hodin spát. Jen se to nesmí přehánět a dávat v kuse víc než asi 5 dní - nevím přesně, musíš si přečíst příbal. leták. Já dávám fakt jen na spaní, není to moc zdravé na sliznice.
Pokud je kašel suchý, dráždivý (sýpavý nebo jakoby kokrkal kohout či psí štěkot), mohla by to být laringitida, potom je důležité poskytnout 1. pomoc. My takhle přes net kašel neposoudíme, to musí opravdu Dr. (Zrovna jsme se odtud vrátili se starším a už se děsím, kdy to chytne i škvrně…) ![]()
@Hana89 pane jo, to nic moc tato kombinace neprijemnych veci. chude moje. neboj vse zle je k necemu dobre. s tema zadama to znam. minulej dr. mi porad pichal injekce. na tuto silenou bolest, az me poslal na rehabky a tam zjistili ze mam povoleny zadovy svalstvo.taky te mohlo ofouknout a nebo si pretazena znoseni male.
me asi pred dvema dnama chytlo rameno a bolest me vystrelovala az do prastu, ted uz je to lepsi ale tupa bolest tam je negde hluboko
Holky kdo jste mely s detma problemy s tim slznym kanalkem - binnu? nebo myslim sidinka? mely to vase deti zarudly kousek od vnitrniho koutku? mala to tedka ma tak 3v dny, davala jsem ji na to takovej jak kdyby oftalmoseptonex ale moc to nepomohlo, navic jsem na to tedka sahala a ma t u toho vnitr koutku otekly
davali vam na to antibiotika? nebo jak se to resilo?
@Sidinka píše:
@Hana89 pane jo, to nic moc tato kombinace neprijemnych veci. chude moje. neboj vse zle je k necemu dobre. s tema zadama to znam. minulej dr. mi porad pichal injekce. na tuto silenou bolest, az me poslal na rehabky a tam zjistili ze mam povoleny zadovy svalstvo.taky te mohlo ofouknout a nebo si pretazena znoseni male.
me asi pred dvema dnama chytlo rameno a bolest me vystrelovala az do prastu, ted uz je to lepsi ale tupa bolest tam je negde hluboko
Sidi no trpím na to asi od kdy taham Terču na rukách bydlíme v 3patre a kočár nechávam ve sklepe a od tama beru nákup a Terču na rukách, nebo doma se chce nekdy nosit a už trpím na záda asi 2mesíc
no je to desná bolest, brala sem silné prášky na bolesti, chodím na injekce, a na večer mam hrejivé náplasti ale stejne mne to nezaberá
no a když sem s malou sama tak mne nic jiné nezustane jen jí tahat ![]()
@vevericka12 píše:
Holky kdo jste mely s detma problemy s tim slznym kanalkem - binnu? nebo myslim sidinka? mely to vase deti zarudly kousek od vnitrniho koutku? mala to tedka ma tak 3v dny, davala jsem ji na to takovej jak kdyby oftalmoseptonex ale moc to nepomohlo, navic jsem na to tedka sahala a ma t u toho vnitr koutku oteklydavali vam na to antibiotika? nebo jak se to resilo?
Vev, my to meli asi nejdyl ze vsech…
Nic z toho, co poisujes jsme ale nemeli. Mozna mel chvili prasklou cevku - ohledne toho zarudnuti. Ale stejne toto mi prijde jako neco jineho - treba „jecne zrno“??? Nemel zadny otok, jak pises, navic ted co uz jim vyrostl oblicej by to ty kanalky nemely byt… ![]()
Ahoj, vev, malý to měl, ale jen mu vlasntě hnisalo očičko, dělala se mu tam taková ospalka pořád. Nic červené neměl. Vytírali jsme to Oftalmoseptonexem, přešlo to do 6 týdnů, takže nic nemusel jít píchat naštěstí, měl to ale z porodky.
Hani, se zádama jsem si užila před 7 lety, mám posunutou plotýnku - přeháněla jsem silová cvičení v posilovně, fitneska veliká - a 5× za rok mě seklo. měla jsem na to dorsiflex a kombinovala jsem to s ibuprofenama, dryjáky jak prase. A potom už jen cvičit, cvičit cvičit… musím mít pevná záda a břicho, aby se to neposouvalO. Dal ti doktor na to cviky? kdyžtak to někde zkusím vyhrabat. nejdřív to bolí jako kráva, ale pomáhá to!
Binnu diky, jeto porad cerveny jdem dnes k dr.,ty cviky na zada me taky zajimajî
Chjó, u nás naplno propukla „přísavková nemoc“. Jen doufám, že akutní fáze nebude trvat moc dlouho, protože je to poněkud na palici. ![]()
@Fíková myslíš „separační úzkost“?
![]()
Něco mi tu visí na nohavici…
Holky, tak tento „mamin cecek“ tu máme taky
naštěstí teď spí. Ty cviky zkusím někde vyhrabat a oscannovat, snad je najdu! Možná jsou ale i na netu.
Tak ma na oku absces, ma antibiotika a kapky atd.
Prisavkovou nemoc mame uz od 6.mes ![]()
Ahoj holky BINNUŠ tak cviky nemám ale hledám na nete, jen dnes to bolí tak že sem skoro brečela jak sem vstavala s postele manžu nemám doma, a Terča separační uzkost naštestí nemá, jen stejne jak jí chci krmit, pí, dat odríhnout jí musím tahat na rukou..
Holky mimo tema nevíte zda existuje takové body jak hadra na podlahu? mala jak se plazí po brichu tak prejde celej byt a vždy je špinavá, prach, vlasy, atd..
No a chtela by sem body na ní s kterýma mne pomuže uklízet, ja teda každý den musím vysavat, ale Terča by mne to projela a bylo by ![]()