Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
vevericka12
15.3.13 21:08

Holky ctete ped spanim pohadku?

• Citovat
  • Upravit
3780
15.3.13 21:24
@vevericka12 píše:

jóóóóó!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7743
15.3.13 21:26
@vevericka12 píše:

My taky. Od tří měsíců, patří to k večernímu rituálu. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
15.3.13 21:29

My ne :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
15.3.13 21:32

A usnou pri tom nebo po tom?

ja prave zatim taky ne (ctu pres den), doted usinala sama po polozeni do postele (pokud jsme zrovna nebyli na dovolene apod.) ale treba dneska rev jak blazen jen co jsem udelala krok ke dverim, tak jsem si rikala ze pokud by to tak melo pokracovat jestli s tim nezacit :think:

• Citovat
  • Upravit
3780
15.3.13 21:39
@vevericka12 píše:
A usnou pri tom nebo po tom?ja prave zatim taky ne (ctu pres den), doted usinala sama po polozeni do postele (pokud jsme zrovna nebyli na dovolene apod.) ale treba dneska rev jak blazen jen co jsem udelala krok ke dverim, tak jsem si rikala ze pokud by to tak melo pokracovat jestli s tim nezacit :think:

petří to k uspávacímu rituálu… řešíme to usínání teď na jiné diskusi a holky aplikují Estevilovu metodu a prý funguje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7743
15.3.13 21:41
@vevericka12 píše:
A usnou pri tom nebo po tom?ja prave zatim taky ne (ctu pres den), doted usinala sama po polozeni do postele (pokud jsme zrovna nebyli na dovolene apod.) ale treba dneska rev jak blazen jen co jsem udelala krok ke dverim, tak jsem si rikala ze pokud by to tak melo pokracovat jestli s tim nezacit :think:

Tak Matylda usne až po čtení. U nás nějaké uspávání nefunguje, dokud jsem u ní, dělá na mě opičky a nespí. :P Musím odejít a ona si pak v klidu sama usne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
15.3.13 22:02

No prave, dneska teda zabralo drzeni za ruku ale tak 15minut minimalne, dudlik ji jel zas na 200/minutu nevim co si dala pred spanim :lol: ale nemohla jsem se ani pohnout jinak hned skoro vylitla a koukala s ocima jak baterky co delam :roll: jako jestli by to takto melo pokracovat tak fakt nevim :nevim: utesuju se tim ze by to mohlo byt zubama - v noci na dnesek se vzbudila ve 4 coz taky jinak neni standard :nevim:
ale mozna ze ty pohadky zavedem i tak, kazdopadne je to pekny ritual :)

• Citovat
  • Upravit
533
16.3.13 07:47

Ahoj holky, tak u nas se nečte :) nakojím, položím do postýlky a už spinká…pokud ji něco trápí zajdu max.3× dát dudlík a spííí…a už se zlepšila i v noci vstávám už jen 3×, ale ted máme rýmu a kašleme :/takže než usne to trvá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
16.3.13 07:58

@vevericka12
A nedalas jí na odpolední svačinku nějaké ovocínko nebo cereálie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7743
16.3.13 10:22
@vevericka12 píše:
No prave, dneska teda zabralo drzeni za ruku ale tak 15minut minimalne, dudlik ji jel zas na 200/minutu nevim co si dala pred spanim :lol: ale nemohla jsem se ani pohnout jinak hned skoro vylitla a koukala s ocima jak baterky co delam :roll: jako jestli by to takto melo pokracovat tak fakt nevim :nevim: utesuju se tim ze by to mohlo byt zubama - v noci na dnesek se vzbudila ve 4 coz taky jinak neni standard :nevim:
ale mozna ze ty pohadky zavedem i tak, kazdopadne je to pekny ritual :)

My měli taky takový období, kdy tohle na mě zkoušela. Tuším, že to bylo někdy okolo půl roku. Mohla by to taky být separační úzkost. Zhruba za čtrnáct dní jí to přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1578
16.3.13 12:07

Ahoj, my teda necteme, to mam v planu zavest az bude vetsi.ted vetsinou usne po jidle nebo o kousek potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
16.3.13 18:40

Ahoj holky, tak my jsme byli v týdnu na 8mi měsíční a Štěpula má 9,2kg a 74cm, je velkej, má o osm cm víc než měl bráška v 8mi. Jinak nás od narození stále trápí zadní rýma, proběhly jedny atb, pak stoptussiny, mucosolvan, fenistil, teď už máme respirátor- takovou masku, kam se stříkne spray (jak mají astmatici) a přes to to vdýchne, je to děs, má vše v nosohltanu a v noci když leží, tak mu to stéká a pořád krchlá…prý na to ale, dle dr., nic není, testy na stafilokoki atd máme za sebou také a neg., pohádku před usnutím nečteme, jen uložím a odcházím, tím jsem si naběhla se starším, když beze mě nikdy neusnul, tomu jsem vždy zpívala atd, teď je malej zvyklý, že uložíme a je to, občas, když kouká, tak pustím želvičku, co promítá noční oblohu na strop a usne při tom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
16.3.13 20:38

Co se týče čtení, zpívání, vyprávění a usínání, myslím si, že cíl je usnout si V KLIDU SÁM. S malým nedělám nic a hodlám to tak ještě nějakou dobu nechat. Se starším si čteme, dřív jsem mu vyprávěla (kvůli tmě, vždy zuří, když se zhasne) a takhle se líp na tmu adaptoval. Předtím jsem minimálně do roka a půl zpívala.

U nás to bylo tak, že dokud se něco dělo, vtšinou měl oči jak tenisáky a přišlo mi, že se mnou usíná nejhůř ze všech, protože očekává zábavu. Neosvědčilo se ani to vyprávění po tmě. Teď mi nejlíp vyhovují knížky s obrázky, kde 1 knížka = 1 příběh. To je jasně ohraničené.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
16.3.13 21:16

@Maarlen Svatá pravda. Po tom, jak jsme si naběhli se starším jen malého uližím, odcházím a těším se na něj zas až po ránu. Zničit si to, k tomu mě nikdo nedonutí. Jinak kamarádka se staršími dětmi to dělá tak, že knihu čtou umytým dtem v pyžamku v obýváku (každý den to samé :-) a pak uloží a odchází. To mi přišlo fajn.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex