Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, dítě mi přestalo úplně spát ve dne.
Ještě v pátek byla úplně kaput po čtyřech hodinách bdění a včera naspala za celej den půl hodiny a dneska asi hodinu. Jako je hodná a v pohodě, ale je to u ní divný. Leze na ní jaro, nebo co? ![]()
Taaaak holky, my byly v utery na osmimesicni, mame 8300g a 68cm…7zoubku
ale to spani je porad des a hruza
budí se co 2 hodiny
nevím co je to pořádně se vyspat
pořád jsem se utěšovala že to bylo zubama ale nebylo
od prvních zoubku neusne jinak než v náruči a já už jsem že všeho úplně odrovnana ![]()
Fikova jak ti Matylda nechtela 14 spat jak si toresila? nechalas ji brblat nebo jak? my jsme ted zas na dovolene, tak samozrejme usina blbe
vcera jsem drzela za ruku, dneska jsem si akorat sedla kousek od ni zitra zkusim zmizet ![]()
Holky tak mala jak nespavala tak sem to vyrešila tak že sem jí nechala celou ložnic pro sebe a ja s manželom spíme v obyváku a prve dny plakala ale šla sem tam dala dudlík a nechala..
A když zabrečela tak sem jí nechala brečet (bylo to takové fnukání) a usla sama
Jinak ted ma chudinka slabé spaní takže je to v pr*** a hodne ze sna brečí ![]()
nevím jak to udelat at se to zmení
Holky, tezko neco radit, jak jsem kdysi psala, ze mezi pul rokem a rokem (hlavne k tomu roku) je s detmi obtizne cestovat, je to proste takovy vek nejistoty, nejakeho utvareni duvery/neduvery, jistoty ve svet/osamostatnovani. To co popisujete se spanim k tomu proste patri. Po roce se to zase upravi. My tenkrat prestali vsude cestovat, neslo to. Jak nebyl doma - katastrofa. Ale utece to, nebojte, chce to trpelivost…
![]()
@Fíková píše:
Holky, dítě mi přestalo úplně spát ve dne.Ještě v pátek byla úplně kaput po čtyřech hodinách bdění a včera naspala za celej den půl hodiny a dneska asi hodinu. Jako je hodná a v pohodě, ale je to u ní divný. Leze na ní jaro, nebo co?
My meli se starsim take nekolik obdobi, ze vypadalo, ze uz nebude pres den spat. A dodnes to ve 3 letech potrebuje. Mozna jen zmen kolikrat, kdy nebo frekvenci. To u nas probihalo vzdy skokovite.
@vevericka12 píše:
Fikova jak ti Matylda nechtela 14 spat jak si toresila? nechalas ji brblat nebo jak? my jsme ted zas na dovolene, tak samozrejme usina blbevcera jsem drzela za ruku, dneska jsem si akorat sedla kousek od ni zitra zkusim zmizet
Nějak jsem to pytlíkovala. Buď tak, že jsem k ní chodila dávat dudlík a pohladit a zase odejít. Že bych tam zůstala, to nefungovalo, v tu ránu se chtěla bavit. Když to uspávání trvalo víc jak hodinu a byla úplně rozběsněná, hodila jsem ji do kočáru a šla ven. Ona si tam aspoň těch dvacet minut zdřímla a šlo to.
Tak a u nás probíhají první nesmělé pokusy o střídání rukou a nohou na kolínkách. Konečně nějaký posun po měsíci a půl pérování. ![]()
No tak ta nase se teprv stavi na kolena, takze perovani atd. je jeste v nedohlednu ![]()
My se stavíme na kolená, a perujeme taky, a stojíme v postylke, a sedíme jen nekdy ![]()
Holčiny, tak jsem přežila dnešek…
A zítra zase školkáááa!!!
Jak to dělaly naše matky? Jsem vážně hotová - v devět jsem šla ještě Maxe sprchovat, pak jsem ho teda předala manželovi a šla dát prát, věšet/sušit, poklidit, nandat do myčky.. Na víc už fakt nemám… ![]()
@Eilaan píše:
Holčiny, tak jsem přežila dnešek…A zítra zase školkáááa!!!
Jak to dělaly naše matky? Jsem vážně hotová - v devět jsem šla ještě Maxe sprchovat, pak jsem ho teda předala manželovi a šla dát prát, věšet/sušit, poklidit, nandat do myčky.. Na víc už fakt nemám…
ty meli po ruce svoje matky a babicky, vsici byli na jednom miste, to byla ta RODINA.ted je kazdej mladej rad pryc od rodicu, ale vlastne se potrebujeme.
No jak to delaly nase matky a babicky mne taky neni jasny
mne neni jasna ani rodina s vice detma, protoze staci kdyz nekam jedeme a auto praska ve svech
![]()
Ááá!!! Tady má dnes někdo narozeniny (stejně jako moje maminka
) a ani se nepochlubí!!!
Tak Fíková, vše nej nej Tobě i Tvé rodině a ať Ti (nejen) malá dělá jen samou radost!
![]()
@Eilaan píše: Ááá!!! Tady má dnes někdo narozeniny (stejně jako moje maminka) a ani se nepochlubí!!!
Tak Fíková, vše nej nej Tobě i Tvé rodině a ať Ti (nejen) malá dělá jen samou radost!
![]()
![]()
Jak to víš?
![]()
Fíková: pridávam se Vše nej
hodne šestí, zdraví, lasky ![]()