Poradna duly
Jana Čurdová
@Sidinka jo jo, proto jsem nechala měřit ten UV filtr, udělali mi to zdarma ![]()
Jo a opalovák preferuju Bioderma50+!
Tak my máme Baby Banz, tam nepředpokládám, že by byly nekvalitní. A těsněj ze všech stran. Nicméně Matylda je nechce. Naštěstí by měly vydržet do pěti let, tak jí snad někdy přesvědčim. ![]()
Ahoj holčiny, je nááádherně, všechno kvete…
Akorát škoda, že jedno dítě marodí a druhé odmítá spát v kočáru…
Ale tak teď o víkendu se s manželem střídáme, kdo půjde ven se psem a popřípadě s tím kočárem, tak se přeci jen trochu dostanu ven. Jak jsem ale dopol. dorazila domů, prcek se za 15 minut v kočáru na zahradě probudil. Tak jsem ho nakonec šoupla do postýlky a spí jak dudek. Holt na zahradě asi moc křičej ptáci, či co… Jak se máte?
Ahoj holky, my dnes byli na plazi a malou jsem ničim nemazala a bryle ani cepec si nenecha na hlave ani minutu. Zatim to tak nepali, tak snad v pohode. Ma opruzenou pipi jinak je v poradku ![]()
Ahoj holky, tak my jsme zpátky z pohotovosti. Matylda večer čtyřicítky horečky. Předpokládala jsem, že tam pojedem zbytečně a taky jo (naštěstí.) Nejspíš viróza, takže klasika, jen srážet horečku. Snad to bude dobrý, už jí to kleslo a spinká.
@Fíková, myslím moc na Vás!!! Uvidíš, bude to dobré.
Ale ty nervy jsou u takovéto horečky u takového drobečka strašné, znám to dobře… ![]()
@Eilaan píše:
@Fíková, myslím moc na Vás!!! Uvidíš, bude to dobré.Ale ty nervy jsou u takovéto horečky u takového drobečka strašné, znám to dobře…
Díky ![]()
Tak jsme zpět od obvodní. Možná šestá nemoc, možná zub, možná viróza. Teprv se uvidí. Nicméně teď jak jsme přišli, tak už neměla ani zvýšenou. Tak uvidím, jestli zas odpoledne vyšplhá…
Fikova, tak jak? Sesta nemoc je OK a muzu Ti ze zkusenosti rict, ze je mozna lepsi, ze to ma ted. Max to mel az v roce a pul, tyden mi nechtel vuuuubec nic jist - mlika z flasky se nikdy netkl a kojeni jsem asi 2 mesice pred tim zrusila. Takze to byla anabaze… ![]()
My jsme take marodi, Max ma zanet prudusek, kaslal poprve ve skolce pri spani v patek. Dnes potvrzeno pediatrem. Tak jsme si uzili minuly tyden po 3 tydnech skolku a zas je mam oba doma!
ja to asi chytla, pekne me od vcera od vecera boli v krku. Theo ma udajne impetigo - pry asi z plavani. Jeste jsem z doktora vydyndala doporuceni na neurologii pro Thea - byl pekne neprijemny. Tak nevim, dnes je mu 9 mesicu a neotaci se. Ale pry ze to nic zasadniho nebude a ze hranice pro zacatek lezeni je az 10 mesicu. No nevim, jini doktori posilaji hypotonicke deti nebo deti s predilekci po doktorech a rehabilitacich hned a ja abych se doprosovala… Tak snad se prcek umoudri a zacne treba brzy sam… ![]()
Odpoledne už měla zas čtyřicítky. A navíc trošku průjem.
S těma tekutinama je to hrozný. Nemůžu do ní nic kromě mlíka dostat a dneska už ani tomu mlíku moc nedala. Nalila jsem do ní alespoň po lžičkách něco čaje, ale teda nic moc.
Zatím teda dehydrovaně naštěstí nevypadá.
Přeju, ať jste brzo fit.
Jinak mě taky doktoři fascinujou. Buď jsou laxní, nebo zas přehnaně přepečliví.
Zlatou střední cestu jsem ještě nepotkala.
@Fíková Hm, takze ohledne toho prujmu to tedy bude spis ta viroza. Jak mel malej o Velikonocich tu strevni chripku, virozu, ci co, prestal take jist a pak na 2,5 dne i mliko. Zkus jenom vodu! Ono jak je to mliko sladke a tucne, dela jim zle a oni si to brzy sami spocitaji. Ac se to nezda, jsou uz ted peeekne chytri!
Theo pak jedl akorat suchy rohlik - davala jsem mu po kouskach ten vnitrek do pusy, zapijel vodou… Pak mu mama davala po tech 2,5 dnech rohlik namoceny ve vode a tim se rozjedl. Mlika jsem do nej dostala trochu jedine v noci, ve spanku. Zalezi, jak velky je ten prujem, my ho nemeli, prijem temutin mel ty 2,5 dne naprosto minimalni a byl v pohode. Psala jsem to sem o Velikonocich…
Tak drzim palce!!!
Tak mám pocit, že ten průjem nakonec způsobil nurofenovej čípek. Dostala ho prvně, předtím měla jen ten Panadol. A teď už zase průjem nemá…
Jinak ona jí, to problém není. Ale vodu plive, ten čaj do ní alespoň nějakej dostanu i když s řevem. Tak asi to s tou žízní nebude nijak akutní, ale těžko se to odhaduje.
Ahoj holky
Tak naše malá pije jen čajík, konečně se ho naučila pít studený
teplo ji nejspis donutilo
taky nechce lozit jenom plazit se, dyz se udrzi na kolinkach tak spadne na rucickach a opacne takze pristi tyden jdeme na neurologii, sem zvedava ale zaroven se bojim..doktorka tvrdi ze je mala lina a ze mi ukazou motivacni cviky jak ji pomoct tak snad nic horsiho to nebude
uz ma dva zoubky dole a dva nahore a nejspis ji rostou dalsi dole, ma to desne opuchle ty dasne a nejlip se uklidni dyz kouse rohlik ![]()
@Fíková ať se Máťa brzo uzdraví!
Pokroky:
U nás je ne repertoáru „máma“, „ham, ham“, Aduš dělá „pá, pá“, „jak je veliká“, „tluče bubeníček“ a „berany-berany-duc“
A včera začala chodit s oporou… opírala se o tatrovku a chodila za ní bravurně! ![]()
@balenka Velká závist!!! ![]()
Jinak koukněte na toto: http://www.stream.cz/…cerstve-maso. Spoustu triku znam, „křehčené maso“ je klasika atd. Ale toto ještě předčilo moje znalosti, vážně by mě nenapadlo, že „flák masa“ prostě není " flák masa".
![]()
Vždycky mě dostane etiketa třeba u šunky, ačkoli kupujeme tu nejdražší, bezlepkovou (záruka, že v tom nejsou „housky“),
ale stejně: Šunka vepřová dušená nejvyšší jakosti. Vepřová kýta 90% hm., voda 5% hm., jedlá sůl, laktóza, dextróza, gluk. sirup, E450, E451, E316.
Čistá sval. bílkovina min. 18% hm. Sůl max. 3% hm.
No a dostalo mě, že jsem ji zapomněla vytáhnout z tašky a zůstala mi v ní přes celou noc a vydržela! To byla včerejší noc a dnes jsme ji ještě jedli ke snídani a OK! Nevěřím ničemu, co dlouho vydrží…
Tak Maty dnes už bez teplot. Vyrážka žádná, zub žádný. Co si to na mě vymejšlí? ![]()