Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eilaan
24.4.13 17:32

@Fíková Ted jsou takove virozy… :nevim: Tak treba je to plus minus za Vami. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
24.4.13 17:40

Starsi si vcera a dnes rano stezoval na brisko, tak jsem se domlouvala s manzelem, ze ho vezmu k Dr., at odveze maleho ke tchyni. On nas slysel, nerikal nic, ale pak uz na jakykoli dotaz ze ho to neboli. Ach jo! Doufam, ze je to pravda, ze nedisimuluje. Ale bolelo ho to vlevo pod zebry, myslim, ze to snad byly prdiky. Vcera nekakal, tak by to bylo mozne. I kdyz je zas divne, ze to rikal uz 2. den hned jak vstal… :|

Chjo, ja mam teplotu, rymu, boli me v krku a hnuta zada, ze se sotva hybam. Tak jsem zkusila, jestli by si manzel mohl vzit zitra dovolenou a pry jo. Tak jsem na 1 stranu rada, na druhou je to samozrejme skoda dovolene, kdyz tu budu lezet jak lazar. :-(

• Citovat
  • Upravit
637
24.4.13 18:49

Ahoj holky, tak jdu kolem pozdravit. No vidím s nemocema se zas roztrhl pytel. U nás zatím dobrý, Daniel mi tu rovná byt, takže vše OK :D Mě zlobí osmička, k zubaři jdu až za tři týdny a rekonstruujeme halu. Ale dá se. Eilaan, náhodou jsem to nahodila včera naší fyzioterapeutce na rehabilitacích, že Theo se neotáčí a jsme stejně staří, a ta říkala, že to nevadí, ale že doktor by vás jen pro jistotu někam poslat měl, že to otáčení už by začít mělo. Tak se taky divím, že ještě si to musíš vydupat. Ach jo. Jistě to nic nebude, ale trochu podpořit to asi bude fajn. My teda zas máme hypertonus. Eilii, holka drž se, hodně zravíčka, a malé Maty taky. Pa pa :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7743
24.4.13 19:51

Tak oprava-už nám holčička vykvetla. :lol: Tak alespoň máme šestou nemoc z krku.

Jinak dneska jsme byly s M. koupit nočník. Odpoledne jsem ji tam posadila a hned se vyčůrala a večer taky. Mám geniální dítě. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
25.4.13 03:02

@Fíková Po mamince!!! ;-)

• Citovat
  • Upravit
7743
25.4.13 07:57
@Eilaan píše:
@Fíková Po mamince!!! ;-)

Jak jinak. :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
25.4.13 09:06

Kdo nesedi nemusi resit nocnik :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
25.4.13 15:44

Vev, pravdu díš. :-) Každopádně u holek je to možná jednodušší, ale s Maxem to vypadalo tak, že v roce a půl začal na plavání (jak to viděl u ostatních) sám na nočník chodit, ale pak ho to přestalo zas bavit. No a po týdnu stráveném na chalupě s tchýní, která si libovala, jak se jí pokaždé krásně vyčůral na nočník měl asi 2 měsíce šílené hysteráky jen když jsem naznačila, že by si mohl sednout na nočník. Podle mě ho nějak drsně nutila… :cert: Sama jsem u nich později zažila, jak mu nadávala, když si neřekl na kakání a vykakal se do plenky. Tak jsme začínali znova, ale to už nešlo z něj a moc to nešlo. Atd. atd. Je to věda. :mrgreen:

Ale zas na 2. stranu nikdy neměl problémy s kakáním. Kamarádky holčička, která chodila na nočník o rok dřív, než Max dodnes kaká do pleny…

Jinak dnes jsem se konečně dovolala na neurologii a jsme objednaní na polovinu června!!! Fakt super… Přemýšlím, jestli jít jinam, kde to neznáme, nebo radši počkat na tuto neuroložku, kterou mám doporučenou. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
25.4.13 15:53

@Binnuska Binnu, jsem moc ráda, že dáš o sobě také vědět! :srdce: A děkuji za přeptání se fyzioterapeutky. Tejík má teď hodně tendenci jít na kolínka, ale spíš se na ně vyhoupne takovým švihem, sedne si na ně a 1 ruku má propnutou, druhou na předloktí a záda úplně propadlá do „U“. Co si pamatuji od Maxe, ten si na kolínka nesedal a záda měl rovná. A tak po 2-3 vteřinách se zase rozplácne. Přetáčet se nehodlá, to vzdal. Jsem z toho vážně už znervovaná!

A Dlaždi, pokud nás čteš, co malá a rehabilitace? Jak postupujete?

• Citovat
  • Upravit
533
25.4.13 19:59

Ahoj holky jojo čtu Vás :)Chodíme na rehabilitaci jednou týdně, jinak cvičíme doma…ale jen 2 cviky, sestra říkala, že moc cvičit nemusíme Amálka si na všechno příjde sama svým vlastním tempem. A ty Eilaan nezoufej, všechno doženete :hug: jsem stebou kolikrát si na Tebe vzpomenu :* Podle doktorů má Aminka slabé ručičky, slabé bříško a prohnuté zádíčka…proto musíme cvičit…
Roste nám druhý zoubek :)na bříšku se točí dokola :) a staví se a pohupuje na kolínkám…A v noci hmmm pořád se hodně budí průměrně asi 4× za noc, ale už to neřeším, na vyřvání srdce nemám :(jen doufám, že jednou se ještě vyspím :)
Holky a konečně sluníííííčko!!!Jsem uplně nabitá energii :)
A co Vám ještě napíšu… :think: Amálka mi krásně papá obídky a jsem ráda, že se naučila i to co vařím já :)A pořád KOJÍM! :lol:
Mějte se kočeny!!!Krásné sluníčkové dny přeju! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
26.4.13 09:42

Jeste s tim nocnikem, ja to stejne nechapu proc je davate tak brzo :nevim: kdyz si vezmu ze cura tak kazdych 5-10min kdyz ji necham bez pliny tak je jasny ze sance ze se zrovna trefi je samozrejme velka :mrgreen: ale podle me to v tomto veku proste nedelaji vedome protoze jsou na to fakt jeste moc mali nez aby si to uvedomili :nevim: ja myslim ze pres tak 1,5 rokem nejdriv nema smysl s tim zacinat i kdyz teda samozrejme nase maminky/babicky atd trenovaly tak pomalu od porodu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7743
26.4.13 10:27
@vevericka12 píše:
Jeste s tim nocnikem, ja to stejne nechapu proc je davate tak brzo :nevim: kdyz si vezmu ze cura tak kazdych 5-10min kdyz ji necham bez pliny tak je jasny ze sance ze se zrovna trefi je samozrejme velka :mrgreen: ale podle me to v tomto veku proste nedelaji vedome protoze jsou na to fakt jeste moc mali nez aby si to uvedomili :nevim: ja myslim ze pres tak 1,5 rokem nejdriv nema smysl s tim zacinat i kdyz teda samozrejme nase maminky/babicky atd trenovaly tak pomalu od porodu :mrgreen:

Však já jí tam nedávám proto, aby mi tam na povel čůrala. :mrgreen:
Jde jen o to, aby se s nočníkem seznámila. Já byla od třinácti měsíců bez plen úplně v pohodě. Samozřejmě, že byly nehody, ale asi se to dalo takhle zvládnout.
Nic hrotit nebudu, půjde to-fajn, nepůjde to-nevadí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
26.4.13 11:42

Vev, co jsem 1× vyzkousela na nas, souhlasim s tebou i psycholozkou, co jsem k ni kdysi s Maxem chodila. Kdyz uz se zacne s odplenkovanim, ma se to vzit z jedne vody na cisto. Dalsi, kdo to tak delal, je kamaradka z Norska. Tam na to je tez system - jak jednou plenku sundam, uz ji nenandam. Po byte mi cural i kdyz jsme to delali s Maxem „na pul“, ci jak bych to tak nazvala „postupne“, takze s tim zadna vyhoda neni. A dite je akorat zmatene. To se pak vzdycky segry syn ptal: „Mam plenku?“ Ted jak jsme se naposledy dohodli, ze proste odplenkujeme a bude bez i do auta a na ven, bylo to mnohem lepsi. Je fakt, ze uz to byl „starej chlap“ ;-) ale stejne. Jinak jsou z toho zmateni… Uz tu chybu se zvykanim neudela. A hlavne budem do tchyne porad meldovat, at ho necha na pokoji. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7743
26.4.13 12:33

Já si myslím, že se z toho dělá docela zbytečná věda. Univerzální návod neexistuje, záleží na dítěti. Tady je docela zajímavý článek: http://www.latkovky.cz/…-nocnik---i/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
26.4.13 12:57

Ahoj, taky si myslím, že článek na latkovach.cz je zajímavý, Martin sedí suveréně a rozhodně má celkem dlouhý intervaly mezi čůráním, je dobrý to mít zmapovaný, což je při látkových plenách není problém, takže my zkusíme, jak to půjde a uvidíme. Žádné hrocení, i když už jsem samo slyšela, že „za nás už by dávno seděl na nočníku“ ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí