Poradna duly
Jana Čurdová
Rodiče jsou rodiče
Naši naštěstí bydlí až v Jeseníkách a tchýni vidím jednou za týden, za dva, tak je to celkem v pohodě. Pravda ale, že je těžké donutit je k tomu, aby respektovali naše přání. Mojí mamku už jsem docela zpracovala, s tchýní je to horší. Je dost urážlivá. Holt mě nenávidí, ale s tím já nic neudělám. To je její problém ![]()
DanielaB
Neboj Elen to zmizí taky všechno !!! Když vidím, že má Klárka trochu sušší pleť nebo se dodrápe a je celá červená, tak ji to nakrémuju mlékem od Bübchen a je to OK..
No budu si to muset s mamkou vyříkat.. A tchyni taky tak často nevidím..ale musíme za ní jezdit ukazovat Klárku, nebo by to nepřežila.. U tchyně je potíž, že všechno všem povykládá a navíc po svém…takže ji nesmíme nic říkat ![]()
Tchýně jsou kapitola sama pro sebe
Ale od toho máme manžely, aby je pěkně srovnali, ne? ![]()
Já třeba nemám ráda, když Elen někdo pusinkuje. A dělaly to obě babičky
Hrozně se divily, proč jim to zakazuji a naštvaly se. Měly by ale pochopit, že takhle akorát přenáší bacily a bakterie (…třeba zubní kazy). Možná jsem citlivka, ale tohle mi dost vadí! Pak taky to ježdění s kočárkem, špatné držení mimča (ony s ním přece zacházet umí, vychovaly nás, že?
),… Občas bych nejraději odjela na pustý ostrov, aby mi do výchovy nikdo nekecal a nemusela pořád někomu něco vysvětlovat!
DanieloB
Neboj tvoje dcera je pěkná. Mámy dcera moje sestra byla jak buřt. Máma kojila do dvou let. Teď je z ní laňka. Alespoň má kde brát, když bude nemocná.
Moje dcera má 6týdnů a měří 60cm. Nějak moc mi roste do délky. Asi bude po taťkovi, on má 2m.
michello
To bude asi tím. Já pokřtěná nejsem, manžel ano. Nejsme věřící, ale křtiny musí být moc pěkné. Užijte si je.
Jinak Silva se řechtá na celé kolo i na doktory. Brouká si. Ještě jsem ji neslyšela pořádně řvát. Nemá potřebu brečet. Pořád je taková spokojená. Jen manža ji slyšel řvát. To když jsem byla u holiče.
DanielaB
Jo s tím držením máš taky pravdu.. Naštěstí moje mamka je v tom hodně opatrná a bere ji jen se zavinovačkou.. A pusinkujeme Klárku jenom my s taťkou..ostatní jen hladí po ručičkách nebo nožičkách.. ![]()
Luca
Doufám, že Klárka nedostane svůj hysterickej záchvat.. Co děláme špatně, když nám ječí jak siréna??? I když je fakt, že ji hodně bolí bříško..
DanielaB - teda vy už toho umíte! Naše Viktorie koníky teda ještě nepase, asi ji dávám málo na bříško. Akorát otočí hlavu ze strany na stranu, ale není z toho moc nadšená. Co se týče těch pěstiček, tak nám právě na kurzu manipulace říkali, že nejdříve se vzpřimují děti o pěstičky a snad až nějak ve 4 měsících o dlaně, takže tak…
Jinak my jsme byli včera s manželem večer poprvé sami venku („na pivo“ - i když já momentálně pivo nepiju
). Tchýně hlídala. Malá nám obvykle večer usíná sama, ale včera to ze mě asi nějak vycítila a ne a ne usnout, ale nakonec zabrala. Tak jsem byla ráda, že jsme konečně měli taky chvilku pro sebe.
Michello - Viktorie taky občas ječí - jako Viktorka u splavu
A nemá třeba důvod, to děti prostě dělají a ostatní to musí pochopit. Co jsem slyšela, tak děti při křtu obvykle řvou, protože cítí z rodičů napětí, tak uvidíte…
ahoj holky!
byli jsme ted v krkonosich,tak sem tu par dni nebyla.)
Arko -z decky si nic nedelej…my ji mame uz mesic,ted jsme byli na KO a prz je to lepsi,ale dal nam ji zas na dalsi mesic…tentokrat mame zase vetsi..meli sme 18tku s medvidkem a ted nam napsal 22ku s pejskem…uz nam z te prvni vyrostla(meri si rozpeti kolinek).tahle je zas vetsi nez Niki…chjo…taky uz to nechci na ni davat.ale co nadelam.chci,aby mohla chodit a porodit taky nejake miminko,az vyroste ![]()
Vlcice -ja bych moc prosila o vypaleni toho CD!!!jestli souhlasis,napisu ti adresu a i ti poslu nakej peniz!!
jinak jsme taky byli u pediatra a ja mam asi slaby mliko…moc nepribrala,kocicka…takze v 8mi tydnech:59cm,\ 4740g…ale Dr.nic nerikala,tak snad je to furt v norme.
musim zas letet…
Michello - Tak jsem Vás s Klárokou nahlásila na to plavání. Bude to začínat 29.8. a čas mi upřesní v pondělí. Bude to v úterky odpoledne a v soboty dopoledne.
Tak jsme dneska byli po delší době na kontrole u doktora. Takže v 7-mi týdnech má Nela 56cm a 4830g (+ 1,38kg). Jen nám potvůrka nějak vyrostla - za tři týdny 5cm, tak máme 56ku oblečky tak akorát a některý jsou jí i malý, takže nás čeká nakupování. Samozřejmě jsem se zapomněla na všechno co mě zajímalo zeptat! No jsem prostě šikula.
Jak to máte se zapsáním dětí do pasu? Já jsem dneska poslala přítele, ať si tam malou nechá zapsat, protože pořizovat jí časem pas bude asi docela makačka! Mě platnost pasu končí příští rok, takže by to nemělo smysl, ale přítelův platí až do roku 2012, tak budeme mít do té doby s dětským pasem klid.
Taky přemýšlím nad Hexa vakcínou. Nevíte někdo, jestli na ni přispívá Metal Aliance? Snad prý hradí jednu dávku.
My jsme oba - já i přítel- alergici a přítel navíc astmatik, tak jsme se dohodli, že jí to raději zaplatíme, když to má být šetrnější. Navíc přítel nesnáší injekce a představa, že malou ušetří třech ho docela dost potěšilo! ![]()
Michello - naše malá je taky občas histerka. Prý ze sebe miminka musí dostat stres a většinou pláčou večer, kdy stoupá stres v rodině.
A prdíky nás taky občas trápí - malá je ale dost pohyblivá, takže si většinou pomůže sama, nebo jí pomůžu cvičením s nožičkama.
Vlcice - já se taky hlásím o přepálení toho CD, jestli bys byla tak moc hodná - samo, že ti to zaplatím!
Marketa 182 - tak to posezení s manželem ti závidím! Přítel je sice momentálně bez práce, tak by měl být doma pořád, ale není - pořád dodělává resty, co slíbil kamarádům a rodině.
Theresie - dekuji za podporu
Uz jsem si na decku zvykla - je to jina manipulace s miminkem,jine drzeni,pochovat… i ten pohled na Vojtiska s nozkama roztazenyma jak zabka mi nevhani slzy do oci ![]()
Hlavne vidim,ze tadecka nevadi Vojtiskovi.Akorat na kakani mu ji sundavam,vidim jak se krouti,place…tak ho vysvlecu a je to v pohode
My mame velikost 20 a doufam,ze mu ji za 2mesice na KO sundaji ![]()
Marketa182
Jsem i trochu ráda, že to je až koncem srpna, protože Klárka mi nějak nachladla, chrble, kašle a častěji než obvykle kýchá, asi to bude tou teplotní změnou i když ji samozřejmě oblékám tepleji, ale asi ji venku ofouklo… Na KO jdeme až 21/8, tak snad se jí to nezhorší.. Přinejhorším v pondělí zavolám k doktorce a zeptám se co s tím.. ![]()
Michello - no, ta změna počasí byla docela náhlá, ani nemám tolik teplého oblečení namalou, všechno s krátkým rukávem… Tak musím něco nakoupit. Doufám ale, že to ještě není konec léta, nějaké to sluníčko bychsi ještě ráda užila.
Luonar - no, můj manžel má naopak momentálně práce nad hlavu, chodí domů okolo šesté sedmé a volno má jen v neděle, takže jsme vděční za každou chvilku spolu. No, ale i když jsme spolu, tak stejně pracujeme - máme společnou firmu, takže musíme večer vždycky všechno zkonzultovat a tak. Jsme oba tak ukecaní, že když přijde domů, tak spolu mluvíme i v koupelně, když se sprchuje ![]()
Marketa182
Naštěstí jsem už v těch vedrech koupila bodyčka s dlouhým rukávem ve vel.68 a tak už je využívám..
Na vel.56 už můžeme dlouho zapomenout a 62 jak který kus ještě oblečeme, dupačky ani jedny a půlku bodyček jsem už taky vyřadila.. Takže kdo se mě zeptá co chci koupit Klárce na svátek (12/8) tak říkám oblečení ve vel 68 a víc, třeba už na zimu, protože to nemám vůbec nic..
Když bude teplo tak stačí ty trička s krátkým co jich mám asi 5..
Jen nevím, co ji obleču na ty křtiny.. Chtělo by to něco asi slavnostnějšího, ale aby to oblekla jednou…Asi to nebudu řešit ![]()
Ahojte baby
![]()
Tak mi začínáme oblíkat vel.62, sice jsme „bačci“ ale na délu jsme menší. Já mám mooc oblečků ve vel 62 ale zase nemám skoro nic v 68, taky to řeším jak Michello, že kdo cehce něco kupovat tak říkám ty větší velikosti.
Michello–na ty křtiny by to chtělo něco slavnostního–bílého, nějaké šatičky, ted měla kámoška křtiny a malé upletla šatičky a čepičku.
Jinak malá ted spinká, před obědem se vzbudila a chtěla napapat a zase usla.Ale trochu se tam vrtí tak asi dlouho spát nebude.
Za chvilku má dojet návštěvička, manža slaví narozky, chtěli jsme opíkat,máme naložený maso, tak snad nebude pršet, at to opečeme a můžeme doma posedět v teploučku.
Ochladilo se teda hodně, takový šílený vedra a ted by šla nejraději zatopit
Pro ty mimča to je taky dobrý šok, prvně nevíme co jim oblíct, pak jsou jen v plínce a ted máme dlouhý rukáv a dupačky, včera jsem dala Nikolce i teplé ponožky, měla studené nohy a ruky má taky chladnější.
Kapičky nám asi zabírají na tu rýmečku co nám dala Dr s antibiotikama, už ta rýma je taková vodová jak ji odsávám, ale má ji pořád dost, snad to zabere ![]()
Tak budu končit, mějte se hezky ahoj