Poradna duly
Jana Čurdová
79Simona
Každá maminka nosí své děti podle svého instinktu, takže bych nezavrhovala žádnou polohu, kterou maminka vybere pro své dítě ![]()
Nám osobně s manželem kniha pomohla hodně a i kurz byl pro nás prospěšný, takže my nelitujeme ![]()
Ahojky…
Holky co bylo v těch zprávách?
Já je neviděla ![]()
Jinak tu knížku mám taky a leží v knihovně a já ji ještě nečetla,myslím,že kdybych ji nekoupila,tak se nic nestalo…
79simona - a co tam říkali? Já většinou nosím malou v šátku a od minulého týdne, co jsem začala chodit na ten kurz manipuilace, tak ji nosím, když je vzhůru v klubíčku, ale ne úplně schoulenou, protože ji neunesu… Taky si ji dám sem tam do tygříka. Tak by mě zajímalo, co tam říkali, proč je to škodlivé. Já si vždycky z každé rady beru jen něco. Nemyslím, že by bylo vhodné všechno slepě následovat, důvěřuju spíše svému „mateřskému instinktu“. Tak třeba na tom kurzu mi řekli, že je naprosto nevhodné nosit malou v šátku tak, jak ji nosím. Jenže nám je to oběma příjemné, takže ji tak nosím dál. Na druhou stranu, když je Viktorka vzhůru, chce koukat kolem, tak ji nosím v klubíčku…
Prave o klubicku tam mluvili - rodice chlapecka udajne nosili podle jeji knizky /otazka je,zda opravdu nosili spravne a nekde nechybovali/ a on ma ted problemy /ale odstranitelny/, tusim s pateri. No ale jedna se o chlapecka, ktery ma nejakou vadu, takze tim je situace zhorsena oproti zdravym detem.
Myslim, ze je fakt rozumny jednat a nosit instinktivne - jak pise Novia - neprectenim teto knizky o nic neprijdeme. Podle me jsem zkratka vyhodila 500,–, coz jeste neni tak strasny… ![]()
Ten chlapeček byl i předčasně narozený..a klubíčko není moc vhodné pro tyto děti..prý
Tak jsem byla s Davidkem u Dr. kvůli toho prstíku a prý jsem udělala dobře. Dostal mastičku a ganciánu, což mě děsí. Jak mu to mám potírat, aby od toho neměl zaprasené všechny věci ![]()
Holky,prosim,kdo nosite mimi v satku…jaky satek jste si poridily? od jake firmy? pres internet? z jake latky a jak dlouhy?
diky,diky moc!
Arka - já mám šátek z www.vatanai.cz dlouhý 4,5 metru. Mě by stačil i o metr kratší, ale manžel ho má akorát.
Marketa - z vatanai jsou zrovna nejdrazsi
![]()
vyplati se to investovat? jsi spokojena a mimisek se rad nosi? pouzivas satek casto?
dekuji za odpoved
Arka - ano, jsou nejdražší, ale šátek je z kvalitní bavlny, která se nevytahává používáním. Myslím, že se to vyplatí. Já si život bez šátku nedovedu představit
Cca od 3. do 7.týdne mi malá hodně plakala a v klidu byla jen když se nosila, takže byla v šátku skoro celý den. V 7-8 týdnu jsme byli na dovolené, kde se nosila pořád, byla tak maximálně spokojená a my jsme si mohli dovolenou skvěle užít. Teď ji nosím většinou když už je hodně unavená a nedokáže usnout sama. Například teď s ní sedím u počítače
„Pracuje“ tak se mnou u počítače denně cca 4 hodiny. Taky ji nosím, když chci narychlo do obchodu, nebo když jdeme do restaurace a chci, abybyla v klidu. Někdy používám šátek venku i na kojení, když se nemám o co opřít, aspoň mě nebolí ruce. Zkrátka nedovedu si život bez šátku představit - někdy se ho bojím i vyprat, abych ho náhodou nepotřebovala, když bude zrovna mokrý
Myslím, že je to hodně praktická věc a dá se používat až do dvou let dítěte.
Nějaké fotky:
Kojení se šátkem - https://www.emimino.cz/modules.php?… Šátek coby přikrývka - https://www.emimino.cz/modules.php?…
V šátku na výletě - https://www.emimino.cz/modules.php?…
Arka , já jsem koupila Pavlíkovi přes net šátek bavlna/len od ŠANAMI a su spokojená maximálně. Mluvila jsem s tou paní, moc příjemná, poslali to hned po telefonu a druhý den jsem ho měla, fakt fofr a to letěli ten den do Bulharska na dovolenou. Je to kompromis, nechtěla jsem dávat tolik peněz za Vatanai, ten od ŠANAMI je také kvalita a přitom skvělá cena!!! Jukni na http://www.sanami.wz.cz/ za 750,– nekup to. Máme 5 metrů, vzala jsem kvůli muži max. délku, protože je to pořádný chlap. Ale protože su subtilní, mám 56 kilo, tak by mě možná stačil ten kratší, ale muž si ten šátek třeba jednou oblíbí a užije ho. Zatím nosím malého sama, ale jen občas, protože malý je hodně živý tvor, nesnese být něčím svázán, takže je to trošku boj než ho do něj uvážu. Je to nová dimenze pohybu, nemusíš dávat pozor na chodníky, slunko, netolerantní lidi v obchodech a tak…bezva super věc! Markét , jaké úvazy používáš? Já zatím jen kříž s kapsou, protože na kolébky je náš muž už moc velký. Přejeme hezký den všem.
Faninka - já taky používám jen kapsu. V kolébce se malé vůbec nelíbí, tak ji používám jen někdy na kojení. Ale jinak od 3. týdne je v té kapse. Akroát už začíná být trochu velká a nevleze se jí hlava pod mou hlavu, tak musí být trochu na boku. Včera jsem poprvé vyzkoušela obrácený kříž - normálně uvážeš do kříže, ale dítě tam dáš naopak (jako do klokanky) - malá když je vzhůru, tak chce koukat kolem, ale už je docela těžká, tak ji asi budu sem tam dávat do toho obráceného kříže.
Arka - zkus se podívat na www.mimibazar.cz, tam možná seženeš nějaký levnější. Nevím, jaké jsou rozdíly v kvalitě, protože jsem zatím viděla jen ten vatanai, ale pokud máš mébě peněz, určitě ti dobře poslouží i levnější šátek.
Faninka,MArketa - moooc dekuji za rady. Ja jsem pro satek rozhodla,ale jde mi hlavne o material,aby latka hezky pruzila,nesklouzavala,ja i Vojtisek se moc nepotili…
Prolezla jsem inetrnet,ale jak si to clovek nemuze ohmatat a vyzkouset,tak stejne vi prd ![]()
Tak moc dekuji za vase zkusenosti.
Prave si rikam,jestli se opravdu nevyplati koupit Vatanai
![]()
Ahoj holky,
vubec nestiham,manzel je od minuleho tydne na neschopence takze mam doma tri deti(Mata,psa a manzu)
a uz mi to leze na mozek
Taky jsou vasi chlapi tak protivny kdyz jim neco je nebo jenom ten muj?
S Matysem to je ted taky radost protoze nemuze usnout pres den tak ho musime uspavat,ale v noci zas usina sam a dokonce i bez dudlika
.Spi od 21,vetsinou do 5-6 takze pohoda,ale rano se mu uz nechce spat a vstavame v 7a to uz zas takova pohoda neni
,jinak je to moje zlaticko uzasny
![]()
Zitra nam jsou 2 mesice to je sileny jak to utika.
Musim koncit,Matys rve ze se posral,pes kvici ze se posere kdyz s nim nepudu ven a manzel si hodil polstar pres hlavu a chrape dal ![]()
Ahojte, tak Klárka se rozhodla, že odpoledne spát nebude.. spala všeho všudy 2h a večer plakala do 22,30..no prdíky..chudák malej..