Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
643
9.8.06 11:07

Simi já jsem se čistila 8 týdnů a i teď ještě občas špiním. Moje Dr. říkala, že u někoho to holt trvá dýl. Jestli ale pořád dost krvácíš, určitě zajdi na gyndu. Jistota je jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
9.8.06 11:13

Ahojte 8)
Marketa182
Máš pravdu :wink:

Tak jsem dneska letěla s malou k Dr.. zdálo se mi, že čurá krev a celkem ta moč byla žlutá.. Dr mi řekla, že to je z jídla a krev to není… Sice mě uklidnila, ale přesto ve mě hlodá červík… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
9.8.06 11:31

Luca

No my jsme taky bez dudlíku.. A uklidňuje se prsty a taky pěstičkama..v tomhle věku to je normální prej.. Ale hlavně si je cumlá když má hlad a nebo chce spát a nemůže zabrat..jinak ani moc ne.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
9.8.06 11:49

Elča se taky občas pokouší spolknout si pěstičky, ale uplatňuji právo silnějšího 8) Držím jí dudlík v pusině tak dlouho, dokud se s ním nesmíří :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.8.06 12:23

Ahoj,
tak jsme byli konečně po dovolený doktorky na kontrole a Marek má v 8 týdnech 61 cm a 5,45 kg. Tak prosím o doplnění do seznámku. Ještě jsem tam koukala, že nemám v seznámku délku po narození, tak to bylo 50 cm.

Malej už zase křičí tak padám

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
9.8.06 15:51

čau holky a mimískové

tak jsem byla měsíc bez internetu - to je teda očistec - první dny absťák ale poslední dny už nic a teď dokonce nechuť se připojovat.
No je pravda, že nemám skoro čas - Emma teď nějak vůbec přes den nespí.
Na KO jdeme v pondělí po 3 týdnech tak pak napíšu aktuální váhu a míru.

Dudlík nemáme ale pěstičku si cumlá občas taky a to i když je třeba najedená.

Holky jak uspáváte miminka? Já pořád nosim a houpu na míči nebo mi usne při kojení tak jí nechám spát. mamka mi říká, že jí mám šoupnout do postýlky a nechat řvát, že sama usne a jen jí kontrolovat jestli je v pořádku, že si na nošení a houpání zvykne a já budu trpět - nosit 6ti kilový dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
9.8.06 20:46

Ahojda maminky

byli jsme dva dny pryč u známých v Beskydech.Včera jsme se vrátili, jen jsem to tady přečetla a dnes jsme byli u Dr na kontrolním výtěru z nosu kvůli té rýmě.Antibiotika nám asi zabraly, už to v ní nechrčí, rýma polevila, ale jěště ji máme, snad se ji zbavíme.
Jinak Nikolka váží v 10 týdnech 5,39kg (+2,39kg) a 57cm.

Zlatíčko–vítej zpátky, je to fuška se starat o mimi, ale chvilku si najdeš, aby si se s námi pobavila :lol: :lol: My si ji taky najdeme.

Vlčice---mooooc děkuji za CD, že nám ho pošleš.

Dívala jsem se do galérky a dala tam fotky Tulipan, ale sem už nenapsala :twisted: jak se mají a kolik váží a tak, snad se to zlepší. I ty obě Moniky sem nepíšou a tak sem psávaly…

No nic, jdu uložit do postýlky malou a zítra to dopíšu..

Dobrou pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
9.8.06 21:20

Tak Peťka si taky cucá pěstičky a dudlík nechce. Občas jej po větší trpělivosti přesvědčím, že by si jej tedy vzít mohl, ale celkem řídce. On jej chytá jak prso, tím „plným zákusem“, pak začne dělat ksichty a plivat jej, nebo se nadavovat. Když jej nechce hodně, tak se začne občas i vztekat.
Ale zas si říkám, že tím poznává ručičky, tím cucáním. On si je necucá pořád, jen občas a ne nějak extra dlouho. Přece je to instinkt od přírody, tak to nemůže být tak hrozně nedravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
9.8.06 21:21

Vlčice76
Moc a moc děkuji za CD, už se těším. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
10.8.06 07:37

DanieloB
Já kočárem do města u nejezdím. Minule mě tam seřvala jedna maminka, že jsem si nedovolila posunout kočár tak, aby se tam i ona vešla. Byly jsme tam už dvě. My totiž za kočár s doprovedem v autobuse neplatíme. Je zadara. Proto tu jezdí i mámy se tříletými dětmi v golfáčích, pak se nevlezem do autobusu. Už jsem musela čekat na další. Já mám kočár obrovský a víc jak jedna maminka s dalším kočárem se se mnou do autobusu nevejde. Alespoň ta máma mohla poprosit a né mi rovnou mlátit do kočáru. To už jsem se rozčílila a řvala po ní.
Anička se mi snaží pomáhat, asistuje u každého přebalování. Silvě na obličej pomáhá Ondřejova mast. Za chvíli bude mít pleť konečně jako miminko. Ještě ji můžu používat týden. Ve vláskách se potničky taky ztratily. Koupem v hypermanganu.

Jinak já už vůbec nekrvácím. Zkončilo to před 14-ti dny. Teď to dostanu až přestanu kojit. Tak jsem to měla i minule.

Silvu neuspávám. Vrznu jí do postýlky po kojení. Zapnu senzor dechu a chůvičku. Odcházím do obýváku. Miminka si totiž hrozně rychle zvyknou na houpání a potom to vyžadují. Takže co se týče nočního spánku, jsem nekompromisní.

Už jsem se mi dudlíku chytla. Nerada bych, aby měla problémy s dásní kvůli pěstičce. Sice ještě občas cucá pěsti, ale snažím se jí dát do pusy kojin (dudlík) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
10.8.06 08:14

Marry
Malá má taky rýmu a chrčí..a víš co mi řekla Dr? Že to má z jídla (ona je nějak zatížená na diagnózu z jídla), že prej jím moc mléčných výrobků… Já mlíko nepiju, jsem na to alergická, tak jedině občas chleba s máslem a sýry typu lučina… Doufám, že se jí to nezhorší :roll:

Luca
No to uspávání ti závidím.. My jsme si malou navykli na nošení, ze začátku k vůli zvracení a pak k vůli prdíkům.. Takže o tom, že ji položím do postýlky a usne sama si můžeme nechat jen zdát.. Nemám to srdce ji nechat vykřičet..si říkám, co když ji opravdu bolí to bříško.. Občas ji tak nechám max 5minut a už to nevydržím, protože to je řev a v očích má úplný děs… Jsme prostě s manžou měkoty :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
10.8.06 09:38

Zlaticko: Mala usina stejne jako u Lucy235 tim, ze ji po kojeni polozim do postylky a ona sama hned usne. Vzdycky to tak taky nebylo, ale ted ji koupeme kazdej vecer delsi dobu a hrajeme si s ni ve vanicce a ona se aspon trosku unavi a pak ji nakojim a pak ji staci opravdu jen prenest do postylky. A taky ji koupu a kojim pozdeji, az tak po 9. vecer, takze ji ukladam v cca 10 a ona pak krasne spinka az tak do 4, to ji nakojim a pak spi do 8 rano. Tak to zkus taky tak, treba se mimi taky nauci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
10.8.06 10:46

Ahoj holky,
dneska máme rekord - malá spala v noci skoro 9 hodin v kuse! Od 21:00 do 5:45. Kéž by jí to vydrželo!

Uspávání večer - po koupání ji nakojím, zavinu, šoupnu na její spací místo (spí s námi v posteli, ale má svou vlastní matraci) a odejdu. Obvykle sama usne. Když ne, tak zachvíli přijdu dám jí třeba ještě prso a pak ji dám zase zpátky. S tím problém nemáme.

Uspávání přes den - to je jiná káva. Neusne skoro nikdy jinak, než při nošení v šátku! Občas když je hooooodně unavená a má dobrou náladu, usne někde, kde ji zrovna položím, ale to je výjimečný stav. Taky občas usne v autě, pokud zrovna neřve (pláč se to nedá nazvat), ale v okamžiku, kdy zastavím, probudí se. V kočárku mi usla tak 2×… Tchýně radí - šoupnout do postýlky a nechat řvát, ale na to nemám srdce.Kromě toho, když spí tak hezky v noci, tak ji nechci přes den stresovat, aby mi to pak v noci nevracela :D Stejně se napláče dost v autě. Včera jsem musela jezdit docela dost, tak plakala tak 2 hodiny… :?

Dudlík - zatím neúspěšně. Když jí ho chci dát, začne zuřit, pitvořit se a vyplivovat. Sem tam si strčí do pusy pěsičku, když jí náhodou objeví… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
10.8.06 10:48

hu

Ahoj baby,
tak jsme se dneska vrátili z KO a po šesti týdnech máme 4450g a 57cm. Rosteme dobře, hlavičku držíme taky dobře, klasicky jsme se v čekárně posrali a u Dr. pochcali (podložku, mě i Dr.) a máme se ukázat ve třech měsících. Malej se akorát po ranním kojení osypal a má na ksichtě potničky, takže vypadá strašně chudáček :roll:

dudel dávám, nemá problémy ho cucat, lepší než ruce, protže s těma se šmrdlá pak i po obličeji a je zdrápaný jak tygr po boji.

uspávání - stejně jako Luca, jsem nekompromisní a se svými zády bych nerada tahala 8kg dítě hodinu před spaním. Vrznu ho do postýlky nebo do kočáru a když nechce spát, tak ho hladím nebo mu povídám. Někdy nechám i chvíli vyřvat, to když je unavený, ale má prostě blbou náladu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
10.8.06 10:49

Michello - přesně vím, co myslíš tím, že má v očích děs…Když malou vytahuju z auta po dvacetiminutové jízdě, řve tak, že jí přeskakuje hlas a v očích má opravdu děs, jako by ji chtěl někdo zabít. Je mi jí líto. Ze začátku jsem vždycky zastavovala a uklidňovala jí, ale to prostě nejde. Na auto si musí zvyknout… Ale doma bych ji tak křičet nenechala.
Jinak co se týče toho plavání, tak budem plavat v úterky 12:40 - 13:10. A ty soboty, to nám ještě napíše sms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí