Poradna duly
Jana Čurdová
Čus holčindy, tak se po dlouhé době také hlásím. Malá přes den vůbec nechtěla spát, takže když jsem měla vůbec malou chvilku, tak jsem prala, žehlila a tak. V neděli jsem se vrátila z chaty. Konečně se po 6ti-nedělí vypravím na chajdu a ono začne chcát ![]()
Spaní -už čtvtý den máme velké pokroky. Po jedné, když jí nakojím, tak si s ní lehnu do naší postele a spíme-já tak 20min a Anetka to vydrží až do pěti. A večer ji nakojím, položím do betle, pustim kolotoč a odejdu. Většinou je po 10min tuhá
. Ovšem moc Vám závidím, že Vám míma spěj v noci dlouho. Malá se v noci pravidelně po 2,5 hodinách budí na kojo.
Jinak naše vyrážka skoro zmizela
, už má v hlavě jen strupy, s kterýma fakt nevim, co dělat.
A ještě jedna věc. Malá vůbec nepřibírala, tak jí musím dokrmovat. To víte, hrozně mě to mrzelo-jako že mám mlíko na prd. A ze začátku tu flašku vůbec nechtěla a teď jí pěkně šmakuje-což nechápu, ty protialergický mlíka jsou hořký
.
A už je s malou taky velká sranda. Hodím jí pod hrazdu a ona se na ní řechtá a povídá si s ní a docela tam i vydrží.
Tak sem se tu pěkně vypsala, nemá to hlavu ani patu, ale mí přátelé mi rozumějí, že?
![]()
Ahojky mamindy! S tím kojením, nestává se vám, když mimi pije častěji, že se přepíjí a blinká? Mě pořád všichni straší, že ho nesmím přiložit dříve jak za hodinu aj déle, že nestráví mlého a pak zvrací. Je pravda, že někdy i i dost ublinkne, ale jak to udělat, když potřebuje prso do pusy tak často? Co autosedačka ? Malému se v ní líbí ležet i přes den a já mám strach, aby si neničil páteř. Jak dlouho v ní může být, aby to bylo ještě OK? Spaní v posteli - každý říká, že dělám chybu, když ho nechávám spát u sebe v pelíšku, ale jak ho dát do studené postýlky, když stačí aby se dotkl šprušlí a hned se vzbudí a pláče? A taky mi každý vykládá, že jsem si na sebe upletla bič, že mě malý ovládá, když pláče a já ho nosím. Choval by se velmi často a večer i dvě hodiny v kuse. Babo raď, každý tvrdí něco jiného. Přece ho nemůžu nechat vykřičet v pelechu, když naříká jak pardál a fialoví a slzy mu tečou, jako bychom ho trápili. A co děláte s maličkými přes den? Ještě se nezabaví, v postýlce nechcou být a na pořádné hraní s hračkami je ještě brzo? Markét182 , co se týče toho úvazu, nemáš někde fotku toho kříže s kapsou? Náš velký malý muž má při tom úvazu hodně hlavičku na stranu a já mám děs, že mu ničím páteř. Prostě se mi zdá, že je teď období, kdy nejde nosit v šátku. Protože hlavičku ještě neudrží, na kolébku je veliký a v tom úvazu na břiše má tu hlavičku strašně na stranu. A přes den ji doma také nosíš v tom kříži? http://www.zlaticko.cz/php/main.php?… varianta I a II. Jinak krásný den všem!
Cvičení po porodu: na zpevnění pánevního dna (to co radí v porodnici nebo už na předporodních kurzech, šak to znáte, takové to zatahování), takže žádný opravdový cvičení na zhubnutí, to jsem si šetřila na později, až budu OK, ale abych se taky dočkala, že?
FOTKU NA PAS teď nechala dělat kamarádka a miminko na ní krásně spí. No, co chtějí u malého mimika? Myslím, že ho fotili doma a pak na počítači upravili pozadí.
Monika11: Buď ráda, že kojíš. Nám, co dáváme Nutrilon sice miminka spí krásně třeba celou noc, ale není to slabá útěcha? Raději bych vstávala co 2 hodiny, kdybych mohla kojit a dávat miminku to nejlepší.
Hanah , kamarádka fotila maličkého na pas (měl svůj americký pas od 5 měsíců), když letěla za mužem do USA. Byl vyfocený úplně celý v jejím klíně, dokonce tam byly vidět i její ruce, jak ho držela, docela legrační foto, ale uznali to i "extra nároční úředníci Spojených států amerických, takže asi to je normální postup. Jinak dobré je posilovat pánevní dno (takové to vtahování pochvy a konečníku), tím se hodně posílí svalstvo a také se dá posilovat břišní svalstvo, obé má vliv na dělohu a orgány břišní dutiny.
Já to právě taky potřebuju na pas a víza do USA..a musím to stihnout do 21.8. pas ji bude platit 5 let, jinak nové budou platit u mimi jen 1 rok a já bych se pak picla…každý rok pas za 600,– a vízum za 3000,–..oni to mají dobře vymyšlené
zítra zajdem do nějakého ateliéru a pro jistotu teda stáhnu i nějaké foto z PC na CD třeba to použijou ![]()
A jinak poozoor…zapsání mimi do pasu je možné jen do toho 21.8. tak kdo potřebuje ať pospíchá ![]()
Joseffko: já sice kojím,ale na večer dávám malé tak 90-120ml příkrm a stejně mi nespí
nanejvýš tak 3-3,5hod,ale třeba se to upraví…co dáváš za Nutrilon..Forte??
Faninka
Nehleď na to co ti „radí“ ostatní a dělej s malým to co ti říká instinkt..protože ty jsi matka a ne oni.. Já malou taky nenechávám vyřvat.. Když se jen vzteká, tak ji nechám, ale plakat ji nikdy nenechávám.. Klárka spí v nebo na polovysypané péřové peřince, takže se moc přemístit během spaní nemůže… A co děláme přes den? Když není unavená, tak hodně času trávíme povídáním..ukazuju ji třeba ruce..nebo různé hračky.. Někdy ji dám pod hrazdičku a nebo kope do kolotoče nad postýlkou.. Nebo s ní chodím po bytě a ukazuju věci… ![]()
Holky já se až stydím, ale já mám opravdu hodné mimi. Pořád se jen řechtá, povídá si. Jakmile ji položím do kočáru usne. Prostě bájo a pohoda. Když už řve, tak to je takové upozorňování, mámo mám hlad či potřebuji přebalit.
camea
Silva s potničkama bojuje už 14dní. Teď se jí začínají stahovat a ona má konečně miminkovskou pokožku. Pomohlo nám koupat v hypermanganu a potírat Ondřejovou mastí. Bephanten jí vůbec nepomáhal.
Souhlasím, aby si dítě zvyklo na usínání samo. Nechejte jej trochu vyřvat. Stačí pár minut a každý den dělejte to samé. Hodinu před spaním zhasněte světlo v místnosti ve které je s vámi a nechejte třeba jen lampičku. Chce to důslednost. Jinak budete mít vytahané ruky. Držím pěsti, aby vám vaše ratolesti usínali sami v postýlkách.
Tak dnešní usínání dopadlo tak, že po 10min řvaní, kdy jsme u ní seděli s manželem oba, jsem ji vzala k TV a usla u manžela v klubíčku.. Zase jí bolelo bříško… Ale už vytuhla ![]()
Ahoj holkyyyyyyyy, hurá jsem tu, máme konečně internet.
Přečetla jsem si jen dnešní příspěvky a možná pár ze včerejška, tak na ně zareaguji.
Váha : Tak včera měl Miki 5,7 kg a 60 cm - v sobotu mu bude 8 týdnů. Moc pěkně nám přibírá i přesto, že hodně blinká. Není to tím, že by byl přeplněný, ale nemá prý ještě vyvinutou záklopku mezi jícnem a žaludkem. Je to neustále praní a převlékání, ale co už jsem s zvykla. Hlavně, že jinak přibírá a není mu zle.
Usínání : Večer ho vykoupu, nakojím a šupnu do postýlky. Musí mít teda dudlíka, bez něj neusne. Nechám ho v pokoji samotného a přiskočím jenom když mu dudlík vypadne, což se stane tak cca 10× a pak usne. Stalo se mi už, že spal i 7 hodin v kuse, ale většinou nakojím tak okolo 20 hod +- hodina, pak mezi 2 a 3 hod a pak už mi vydrží jen ty 3 hoďky, takže v 6 další kojení a to si ho vezmu už k nám do postele a ještě se povalujeme a chvílema spinkáme a po osmé vstaneme a okolo 9 další kojení.
Přes den mi skoro nespí, to vždy jen tak trochu zabere ale jakmile mu vypadne dudlajs tak je konec, takže to že bych si šla také schrupnout nehrozí. A že bych si teda schrupla.
Myslím, že Monika11 tu psala, že malá má strupy v hlavičce. Tak Mikulda je má taky, ale jaké. Nejdříve se mu udělal na oušku takový malý puchýřek, který prasknul a pak z toho byly ty strupy. Rozlezlo se mu to do obočí a teď toho má plnou hlavu. Z obočí to už zmizlo, zato v té hlavičce s tím pěkně bojujeme. Doktorka říkala, že některá mimča to mají i do jednoho roku. Na chvíli to třeba zmizí a pak zase objeví. Takže potěš koště. Dala nám na to salycilový olej a jakousi vazelínu.
Měl také pěkné potničky, ty mu teda také moc na kráse nepřidaly. Mudroška řekla ať ho v těch vedrech koupu i venku. Tak jsme mu pořídili bazének, šupli do něj to lehátko co má doma do vany a koupal se přes den v přírodě. Vodu naštěstí miluje.
Neustále s ním někde cestuji autem, takže doma moc nepobudem. Auto mu nevadí, ale poslední dny mi v té sedačce také nespí. Už se mi také stalo, že si za jízdy chtěl pobrečet, ale šupla jsem mu dudlajse a byl zase hodný. Jen mě štve, že ho musím mít vzadu a nevidím na něj. Ve předu mám airbag a nejde vypnout. chjo chjo.
Taky si musím udělat nový metřík, ale musím se po tom dlouhém absťáku po internetu trochu vzpamatovat a pak nějaký vytvořím. To zase budu než na to příjdu.
Tak zatím se mějte hezky
Jo ještě jsem se tu chtěla zmínit o mé kontrole po šestinedělí. Tak vám teda nevím. Buď jsem to už dostala anebo nevím co to je. Už 14 dní špiním, ale i jasnou krví. Usoudila jsem, že je to asi menstruace, ale nezdá se mi, že by to trvalo tak dlouho. Doktor pravil, že je to možná zánět dělohy, neb když na mne sáhnul bolelo mne břicho. Dal mi antibiotika, čípky a ještě nějaké léky na krvácení. Antibiotika jsem ale přestala brát, bylo mi po nich zle. Stejnak si myslím, že to zánět nebude. Také je možné, že ve mne třeba trochu něco zůstalo. Dělali mi po porodu kvůli neodešlé placentě revizi, ale zase to by asi nebyla čerstvá krev. No uvidíme, v pondělí jdu znovu na kontrolu a prý mi kdyžtak udělá UZ.
Tak jsem si udělala nového metříka, ale nějak mi tam schází fotka. Je asi veliká. Ach jo. Teď už na to ale nemám, je pozdě. Mikulda už spí tak bych ho měla následovat.
Faninka - v šátku ji nosím v kříži s kapsou varianta I. akorát nohy má schované. Naopak jsem ji měla jednou - jak je ten úvaz kříž (č.10), tak tam dáš dítko naopak, čelem dopředu. Bohužel fotku zatím nemám. V tom kříži s kapsou už ji mám taky na křivo, ale už ji tam zas nemám tak často (cca 4 hodiny denně), tak si říkám, že to snad nevadí. Ona v té kapse většinou spí, tak jí hlava někam „spadne“. No, ale je to menší zlo, než ji nechat řvát. Co se týče spaní v posteli , malá spí s námi od narození a blbý pocit z toho rozhodně nemám, protože se všude píše, že je to velice prospěšné pro duševní vývoj dítěte a že čím déle bude spát s rodiči, tím lépe. My si s manželem ani nedokážeme představit, že by to bylo jinak. Nedokážu si představit, že by malá měla spát někde daleko (byť jen 2 metry) od nás, nebo nedej bože v jiném pokoji. Co děláme přes den - když je vzhůru, tak s ní třeba chodím pobytě a ukazuju jí věci, dávám ji pod hrazdičku, nebo si ji dávám čelem k sobě na kolena a zpívám jí (to vydržíme i půl hodiny), tancuju s ní, dávám ji na bříško. Někdy vydrží vzhůru i několik hodin, tak musím vymýšlet…
Ahoj Moni26 u6 jsi tu dlouho nebyla. ![]()
Stroupky jsme měly taky. Teď se komplet na obličeji loupeme i s ušima. Malá má ještě trochu pupínků, ale už je to o 90% lepší.
Silva sice usíná v postýlce, ale v noci když má hlad, tak si ji vezmu do postele. Vystrčím prso a spím, potom mě vzbudí a jedeme nanovo. Dokonce ji neva ani že si neodříhla. Spí jak dudek.
michello
Nelam to přes koleno. Stačí abys dodržovala zaběhlý rytmus. Tak ji seznam s postýlkou jinak. Hrejte si tam. Já taky nenechám moc brečet. Ona sice jen upozorňuje, ale za dvě minutky ji mám na ruce. Koliky přestane mít kolem 4-tého měsíce, to už bude dost veliká, aby si pomohla sama a bez léků.
Holky já mám zase problém s odstavením. Už bych měla začít odstavovat, jenomže Silva nechce jiné mlíko než moje. Všechno plive. Jestli mi večer sní 30ml to je hodně. Už si nevím rady, prášky brát nechci. Další chemie a odstavit musím.
Lucca
Hihi ona řve i když ji nosíme
Takže jsem rozhodla, že se s ní nebudeme tahat, když to stejně nemá efekt
V postýlce ji alespoň můžu masírovat bříško, a když to nepomáhá tak cvičíme s nožkama a nebo ji nechám usnout v klubíčku v náručí a koukáme na TV.. ![]()
Marketa182
To spaní ve stejné posteli je asi na zvyku.. Máte to asi vymakané, když máte dost místa pro všechny.. Já bych se nevyspala, protože manžel když spí tak spí a bála bych se, že ji zalehne.. Postýlku máme hned u nohou naší velké postele, takže na ni vidím.. Ráno si ji už dávám taky k sobě do postele, ale dneska tam byla viditelně nespokojená..pokňourávala, budila se po 10min, tak jsem ji šupla do její postýlky a hned se na mě spokojeně usmála.. Mě z ní jednou picne..
![]()