Poradna duly
Jana Čurdová
Joseffka
No tak to bude ončo. Jenom nevím co s tím dál. Dostala jsem od lékařky salycilový olej a prý to mám opatrně potírat.Tak 1×denně a jenom ťupnout na postižené místo. No jo jenomže on to má v dost velkých plochách. To bych ho v tom musela vykoupat. Někde jsem se zase dočetla, že se to má s ním potřít před koupelí aby se pak ty strupy lehce vymyly, jinde zase čtu, že po koupeli, tak jsem z toho jelen!!!!! Parohatej!!!!! A pokaždé čtu o jiné masti.
Já občas Mikulášovi říkám Myšpulín a vzpomínali jsme s manželem na náš, dříve, oblíbený časopis Čtyřlístek. Ještě si pořídíme tři děti a dáme jim jména Fifinka, Bobík atd…
![]()
No tak to by dohromady opravdu nešlo. Náš se jmenuje Mikuláš Heřman, to je o chlup lepší.
Můj otec je bylinkář a přez moje pochyby, natřela Mišutku moje nevlastní mamka mastí Cytovital od Energy. Manža teď tvrdí, že se to zlepšilo po tom a už ji koupil a maže ho s tím po koupaní. Snad mu neublížíme, v jejich letáku je, že se tím mažou i opruzeniny kojenců…
Naše doktorka dokonce říkala, že mu to máme mazat Infadinem. Ale to by byla docela spotřeba, na celou hlavu bych možná vylila půl lahvičky…no, to jsem zkusila zatím jen lokálně. Taky nevím ale prý si nemám dělat starosti.
A co to obsahuje za bylinky ten Cytovital a co to stojí?? To se prodává v lékárně? Asi jo co?
Ty strupy v hlavičce se prý mají promazavát a nejlíp před koupáním pořádně promazat a a vyčesat a pak umýt hlavičku.
Ale mast nevím.
My to nemáme, jen jakoby malinké bílé lupínky v hlavičce v tom pásku jak se češe na nahoru na kohouta a trošku v obočí - tam zkraje od nosu. Tam to měl i více žluté, ale mazala jsem a pak sjem se na to vybodla a kopeme a mizí to samo, už to téměř nemá. Možná je to tím, že koupeme v koupeli Linola Fett (nebo jak se to přesně jmenuje) - je to takový olej. Můžou to používat i děti s ekzémem. Promazává to kůži. Jinak existuje ještě Balneum nebo Oilathum. (názvy berte s rezervou přesně nevím jak se to píše) To by možná taky pomohlo na ty vyrážku ve vláscích.
Ahoj holky,
tak manza chodi uz zas do prace a ted je na rybach,Mat busi do hrazdicky a keca s medvedem
,tak mam chvili cas na net.
STROUPKU jsme meli trosku a malinky,mazala jsem pred koupanim olivovym olejem a pak procesala a za tyden byli fuc takze vam moc neporadim
KAKANI jeste pred tydnem sral do kazde pliny a nekdy i vic
tenhle tyden kadi jednou za dva dny ale u kojenych deti je to pry normalni,boleni zadny nema tak to neresim.Akorat predtim kdyz si prdnul tak se zaroven posral a ted jenom prdi az se nestacime divit ![]()
KONE PASEM uz od narozeni bez problemu na brisko ho davam nachvili pokazde kdyz ma dobrou naladu.Tohle je fotka ze 3tydnu 
SPANI je nas boj,pres den tak po 20-30minutach,dyl nevydrzi a jeste ho musime uspat nebo udrncat v kocare ale zas v noci spi normalne 7-8 hodin v kuse takze pohoda ![]()
Musim koncit hrazdicka ho uz neba tak jdem splouchnout,nakrmit a spinkat.Mozna jeste soupnu neco do galerky,kdyz to stihnu nez se vrati manza pak uz me k pc nepusti ![]()
Eliška koníky moc nechce pást ![]()
Na galerce jsou kráááásné miminka červňátka
Přemluvím taťku
ať tam taky přihodí naše mládě ![]()
Ela je taky pěkně ukecaná ale jen když ji rozbalím, jinak moc nemluví.
Zdá se mi že je celkem dost stuená. Na to že je srpen ji navlíkám jak huhuláka. Jak začne mít studený ručičky tak je protivná a plače ![]()
tak jsem jí ušila takový oteplený pytel i s kapucí. Nejvíc tepla prý ztrácejí hlavičkou. Možná je studená že měla po porodu „nehodu“ a špatně se prokrvuje. Doktorky se obávám zeptat, protože s její svědomitostí bych určo lítala někde po vyšetř. Nosí body s dlouhým rukávem a přízový svetýrek.
Jenom v body je studená. Máte děti „teplejší“?
A při kojení -přez den- taky začne pěkně pít a z toho najednou chytne pustí, chytne pustí a řve. Taky jsem z toho volaaká zmetená…
Začla jsem brát antikoncepci CERAZETTE Prý se při tom častěji krvácí tak uvidím , dám vědět
![]()
Ahoj holky,
honem rychle něco naklapu - nestíhám, nestíhám, ale vůbec nestíhám… a v tuto hodinu už mám víčka podepřená sirkami ![]()
Předně - máte krááásná miminka!!!
Šári je pohodové mimčo. I když toho dopoledne a vlastně ani odpo moc nenaspí. Málem nezvládám navařit, o nějakém úklidu nemůže být snad ani řeč a na žehlení bych potřebovala výpomoc. Hrozně ráda si povídá a chce se chovat tak, aby viděla kolem sebe - v leže to není tak zajímavé
. Když přecejen usne, musím se věnovat Karolínce, protože ta vydá za 3 kluky - někdy se mi zdá, že je fakt hyperaktivní.
Před hoďkou mě i sebe Šárinka celou poblinkala, ale nevadí. Znovu jsme se obě umyly a teď už pěkně spinká. Stále zatím v koši, protože plánovaná koupě nové postele pro Kajku je v nedohlednu a tudíž Šári nemůže podědit postýlku. V poslední době jsme měli jaksi moc finančních výdajů a i porodné se rozkutálelo v nenávratnu
. Snad to nebude trvat dlouho a postel koupíme - Šárinka se totiž pomalu do koše už nevejde. Když si protáhne nožičky, dotýká se koše na jeho opačné straně hlavičkou. No, taky ve svých 2. měsících má 62 cm (což Kajka měla až ve čtyřech
). A koukám, že jsme z holčiček nejdelší. Vážit se do poradny jdeme ve čtvrtek, tak pak dodám údaj.
xmarketo - malá má taky pořád ručičky jako žabka. Oblečená je do body s dlouhým rukávem, kabátku, dupaček a ponožek a teprve potom si spokojeně vrní.
Mimochodem, vložila jsem do galerie nějaké foto.
Tak, ať vám mimíškové pěkně rostou a jsou i s maminkami moc spokojené!!! Brou noc ![]()
Petra + Karolínka + Šárinka
Ahoj holky,
tak co se týče oblíkání, tak malá má sice taky studené ruce, ale já zimu odhaduju spíše podle nosu. Přijde mi totižblbé ji tak navlíkat, když máme v bytě 24°C. Co pak budu dělat v zimě? Říkám si, že když není zima mně v tílku, tak jí musí stačit bodyčko s dlouhým a tepláčky.
Stroupky na hlavě jsme měli jen týden, pomohlo mazat olejíčkem.
Jinak jsem koukala na fotky a jsou moc krásné. ![]()
xmarketa - taky beru Cerazzete už druhý měsíc a zatím žádné komplikace (musím to zaklepat).
Ahojte,
tak Klárka má taky pořád ledové ruce a někdy i nosík a to ji dooblíknu… Jinak má bodyčko s dlouhým a dupačky s ponožkama..nebo když mi dojdou bodyčka s dlouhým tak dám s krátkým a mikinku..ale ledové ruce má pořád.. Taky mám sto chutí ji navlíknout více, ale přesně jak říká Marketa182, doma máme 24°C teď a v zimě ráno i 18°C, tak to bych ji musela dávat fusak..
Zeptám se na to v poradně..
Teď mi vrtá hlavou..jsem zvážila Klárku (tzn. zvážila jsem se sama a pak s Klárkou) a vyšlo mi jen 5kg v 10týdnech.. zdá se mi to málo.. Jak koukám na vaše mimiňátka, tak máte větší přírůstky.. A měří 59cm.. Tak asi bude drobňoučká po mamce.. ![]()
Jo ještě k antikoncepci.. tak já se rozhodla nebrat žádnou.. Nebudu do sebe cpát zbytečně chemii.. prozatím se budeme s manžou chránit jinak a stejně chceme druhé dítě.. a jestli nám to zase bude trvat 1,5roku než se zadaří, tak bych to brala zbytečně ![]()
Michello:Taky mam drobnou holcicku, mame v 8 tydnech 4,2 kg a 57 cm. Je ale zdrava a nic ji nechybi, takze to neresim, ona se i drobna narodila, tak proste to tak je, ze nektery deti jsou buclatejsi a nektery min.
Laurinka ma taky porad studeny rucicky, zahreje se jen kdyz ji chovam. A to ji oblikam taky jak kdyz vyrazime na severni pol, do poradny jdeme zitra, tak se na to budu muset taky zeptat…
79Simona
To jsi mě uklidnila
Klárka vychrtle zrovna nevypadá, tak mě překvapilo, že má „jen“ 5kg
![]()
Potom řekni, jak jsi dopadla v poradně.. my jdeme až 21/8 ![]()
Michello: uz minule jsem se na to doktorky ptala a ona rikala, ze Laura pribira dobre, hlavne ze basti a neubira na vaze. Ono to fakt staci, protoze kdyz to tak vezmu - narodila se s 3 kg, dost zhubla a ted to pomalu nabira. V pul roce by mela mit dvojnasobek svy por. vahy, takze to myslim i tak vyjde. Takze myslim, ze se nemusime strachovat!
S antikoncepci porad nevim… Porad jsem krvacela, ted jsem uz mela norm. menstruaci, ktera skoncila, ale nejak se mi taky nechce do chemie… Dalsi detatko bych ted fakt nechtela, ale asi taky zatim najedem na „alternativni zpusoby“ a uvidime… ![]()
Ahoj holky
My se vrátily z KO srdíčka, má ho v pořádku. Za chvíli jdeme na KO v 7týdnech. Tak pak řaknu váhu a míru.
Stroupky v hlavě má taky. Potom vyrášku na obličeji. Spoustu pupínků, jenom po ksichtě.
Cytovital mám doma. Moni nedá se koupit v lékárně. Jen přes dealery, nebo specializované prodejny. Najdi si na internetu www.energy.cz Tam najdeš složení a kde se to dá koupit.