Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
643
15.8.06 13:06

Luco jsem ráda, že vám to dobře dopadlo :D Určitě ti spadl obrovský kámen ze srdce, co?

Dívala jsem se do galerky, ty miminka se vám holky moc povedly :D Všechny jsou hezky okatý :D
Jdu přidat foto našeho buci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
15.8.06 13:09

Ahoj

stroupky v hlavičce máme taky, ale už jen ve předu na fontanele, kde mám strach jí to mazat mastičkou a hřebínkem vyčesávat, jinak nám Dr dala nějakou mast( je dělaná v lékárně), namažu to, nechám 15 min působit a pak vyčešu kartáčkem a umyju vodou. Není na krabičce název té mastičky takže nevím jak se jmenuje, ale fakt zabrala, 2× jsme namazali a dobrý. Ty stroupky jsem měla strach odlupovat, aby ji to třeba nezatrhla, ale Dr mi to ukázala, že nic nezatrhnu a malé ty stroupky normálně oddělávala tím dřívkem do krku, takže vezmu malej hřebínek a hezky to vyčesáváme :lol: Prý když jsou ty strupy tak pod tím nerostou vlásky, to mi říkala Dr. A jak malé ty strupy odlupuju tak tam má i vlásky, ale plešatá snad nebude :lol: :lol:

Antikoncepci–jím hned po skončení šestinedělí, už ji jím druhý měsíc, taky mám Cerazette, po týdnu braní jsem začla krvácet, ale jen 2 dny a od té doby nic ani špinění, takže pohoda bez vložek :lol:

Nikolka má taky studené ruky, oblíkám ji body s dl.rukávem a dupačky a nebo ji dám kabátek. Ted jak tak prší tak je doma sice 22-23st tak na večer trochu přitopíme, aby se to doma ohřálo, jinak je sychravo, mně je taky zima :lol: Není to jak za těhu, to mě bylo pořád vedro a ted..

Nik. malou chvilku usnula, od rána nespí, ale nezlobila, pouštěla jsem ji kolotoč, u toho jsem lítala s vysavačem, mezitím se posrala až ji to teklo přes bodyčko, strašně se tomu směje–je to opice, pokaždé do čisté plínky :lol: Kakáme už jen 1× za den nebo i 1× za 2 dny, ale to pak stojí zato, posraná až na zádech.

EVA K –budeš dávat malýmu tu Hexa vakcínu?? Já jen jestli jsi ve Štrenberku neobcházela lékárny kolik kde ta vakcína stojí. Ptala jsem se v lékárně jak je naše Dr a tam bude až začátkem září ( ted je nějaký utlum v dodávce) a tam je za 1590,– Jěště zjistím ceny v Olmiku.

Jdu něco podělat než se malá vzbudí, tak zatím ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
15.8.06 13:15

Michello - Ono je to s tou váhou dost individuální, myslím, že 5kg je dobrá váha. Některé děti jsou v tom věku i drobnější. Hlavně, že je spokojená, ne?

Jinak co se týče té antikoncepce, taky se mi nechtělo ládovat se chemií a taky jsem argumentovala tím, že když nám výroba prvního dítěte trvala víc jak rok, tak že není co řešit, protože za rok bych se klidně vrhla do dalšího. Jenže pak mě kamarádka upozornila na to, že to druhé nemusí přijít za rok, ale za měsíc, protože už to nebudu tak moc chtít (takže tam nebude ten psychický blok), což bych teda nechtěla. Vůbec si nedokážu představit, že bych měla být hned znovu těhotná. Těším se, až přestanu kojit a budu mít zase aspoň na pár měsíců svoje tělo jen pro sebe :D No a protože jiné formy antikoncepce nám přišly nevyhovující, tak jsem si nechala předepsat ten Cerazette.

Jinak mám dneska nějaký blbý den :? Nějak na mě všechno padá, malá vůbec nespí a pořád jí musím nějak zabavovat, běda když si sednu nebo se podívám jinam… Chtěla bych aspoň na chvilku mezi lidi, jenže to bych musela autem, a to by zase řvala… už mi z těch čtyř stěn našeho obýváku hrabe… Omlouvám se za své výlevy, ale nemám to ani komu říct, leda Viktorce, ovšem té je to docela jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
15.8.06 13:26

Nejdřív posílám naše míry, včera jsem byly v poradně:
váha 4,40 kg a měříme 55,5 cm :P
a taky jsme byly na kyčlích a máme je v pořádku to se mi ulevilo :?

Ručičky má Emma studený taky pořád - to má po mě - doma máme chladno tak má přes den fleecový tepláky, ponožky, body s dlouhým a přes to ještě bavlněnej kabátek. Na ven jí dám ještě svetr a čepičku, zavinovačku a přikryju jí lehkou dekou.

To vztekání u kojení máme taky, přesně tak jak to tady popisujete, většinou taky u kojení prdí a tlačí a tak kolikrát kojení musim přerušit a přebalit jí aby ta plína neprotekla jak se nám stalo už xkrát.
Kaká taky tak 3× denně někdy i víckrát, ale prý může i 12× denně jak mi včera řekla Dr.

Strupy zatim nemáme ale začíná jí kůže na hlavičce trošku vysychat takže asi taky přijdou, zatim má olupující se kůži v obočí a nad nosem, mastíme to olivovým olejem.

Jinak jsem zkusila to uspávání na vaše rady - vykoupat, nakojit a šup do postýlky - takže první den super řvala asi „jen“ 40 minut ale byl to jen takový jemný řev a pak usnula ale za hodinu se probudila takže jsem jí pak uspala kojením a druhý den bylo zle, řvala tak strašně až hystericky, úplně se zajíkala a zapomínala se nadechnout - takže jsem u ní stála hladila jí a broukala ale řvala furt takže jsem jí chovala ale řvala pořád, nakonec jsem jí zase uspala kojením. Ach jo :cry: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
15.8.06 13:41

Kojení u nás probíhá stejně, jsem ráda, že aspoň v něčem se nelišíme :wink:

U nás ale bohužel platí to kadění 12× denně :? Musím malou přebalovat i mezi kojením, takže máme šílenou spotřebu plen! S takovou mi ten rodič. příspěvek stačit nebude (vlastně on by nestačil ani tak :( )

Spaní - v poslední době si opravdu nemůžu stěžovat (to musím zaklepat -ťuky ťuk!) O půl osmé vykoupeme, v osm nakojím a v devět Elen spí. Probudí se kolem čtvrté, po kojení hned usne a spí do sedmi, někdy déle. Kéž by to tak bylo pořád :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
15.8.06 13:52

No my taky máme někdy šílenou spotřebu plen, několikrát se mi už dokonce stalo, že jsem na jedno přebalení potřebovala plíny 3 jednou i 4. To se totiž Emmička ještě než jsem tu plínu na:,–(ila a uvázala do ní vyčůrala nebo vyka. Ale používáme už Dvojky ty nejsou tak drahý jako jedničky - to je stejně co? ty nejmenší plínky kterých je potřeba nejvíc jsou nejdražší :twisted:
Jo a strašně se mi osvědčily ty Tesco plíny fialový - jsou fakt dobrý a pak ještě kupujem v DM drogerce ty jejich Babylove ty jsou jako ty Tesco a taky nestojej moc. S čim jsem teda spokojená nebyla vůbec jsou Huggiesky - jsou moc úzký a vždycky protekly když tam byla nadílka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
15.8.06 14:10

No o Huggieskách mi ani nemluv! Několik mi jich zbylo, tak je Elen občas dám. Posledně jsem se ale nestačila divit. Malá se pokadila v autě, asi se jí v sedačce moc nelíbilo :wink: Jak v ní byla skrčená, párkrát se zavrtěla a ta „nálož“ vytelka všemi otvory! Elen to měla na zádech i na břiše, o oblečení raději ani nemluvím!
Tesco pleny kupujeme velikost 3 a nemůžu si je vynachválit. Posledně když byly v akci, koupili jsme rovnou čtyři balíky (to máme tak na necelé tři týdny). Několikrát se totiž stalo, že byly vyprodané. Proto to hamounství :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
15.8.06 14:18

Marky182 - klidně si ulev :D Neboj, Viky se prospí a zase bude všechno OK

Naše Elen měla poslední týden nějakou špatnou náladu, pořád pofňukávala (i když v noci tak hezky spí), přestala se smát i povídat. Včera prospala celý den, dnes i noc a zase je všechno jako dřív :D Jenom tomu „povídání“ pořád moc nedá. Asi bude po mně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
15.8.06 14:29

Aha tak to je jasný - kupovali jsme tesco plíny v sobotu a chtěli jsme koupit i trojky a žádný neměli - takže tos nám je ty Danielo vykoupila jo? :lol:
Mě zbyly Huggiesky jedničky skoro celej balík, jednak stály za prd a pak už nám nějak byly malý nemohla jsem do nich tu malou prdelku nacpat takže je někomu věnuju až se mu narodí mimi - ať se s nima vzteká taky někdo jinej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.8.06 15:09

Ahoj,
dala jsem do galerky nějaký fotečky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
15.8.06 16:29

Ahoj maminy
Tak jsme se vrátily z KO 7týdnů - 5,4kg a 61cm.

Kadí tak 3-4 denně. Naštěstí už ne v noci. Jinak chrápem do 9hod. Anička se už dávno kouká na pohádky. Z lednice si vezme jogurt, se skříně piškoty. Už je naučená. :lol:

DanieloB
To víš, že jsem ráda, že je malá v pořádku. Zítra jdu ještě na UZ echo srdce, ale to už bude formalitka.

Na ty pupínky jsme dostaly mastičku z lékárny. Je tam olivový olej a zinek. Něco jako pudr v mastičce. Docela se jí to zacelilo. Už vypadá pěkně.

Mně se taky občas kroutí při kojení. Při pití se jí začnou hýbat střeva a ona se snaží vyprdět.

Taky jsem byla na gyndě, ale antikoncepci jsem odmítla. Nechci do sebe cpát umělé hormony. My jsme na klasiku kondom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
15.8.06 18:04

hu

Ahoj holky,
tak jsem ráda, že to nepadá jen na mě :roll: Já mám dneska úplně podělanou náladu. David skoro celý den prořval, nic ho nebavilo, jen venku v kočáru spal. Už tři dny by pořád jedl po dvou hodinách, což nebývalo zvykem. Naštěstí v noci je to OK. U kojení se začal kroutit tak, že mě málem vykroutil bradavky. A taky už párkrát řval po kojení, což taky nedělal. Tak jsem z toho na nervy. Zjistila jsem, že skoro celý den s nikým nepromluvím, pokud nepočítám to neustálé tlachání s Davidem. Moje slovní zásoba se nějak zmenšuje :roll: Potřebuju mezi lidi a chci se bavit třeba o…o…o existenci UFO :lol: :lol: :lol: …prostě potřebuju vymýt mozek :lol:
No tak jsem se taky vykecala :lol:

Jo jinak stroupky zatím nemáme, ale šupinky začínají. Osypaný jsme skoro furt, prej má David strašně citlivou pleť. Uvidíme časem, co ještě dostanem nebo co se nám kde vyrazí :roll: :lol:

Dala bych si panáka :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
15.8.06 18:16

Tak hlásím, že Klárka je taky dneska protivná…pořád by jen visela u prsu.. Už asi tři dny nám děsně řve při vytahování z vany…by tam asi i spala nebo co.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
15.8.06 18:17

Nazdárek,
tak s tou blbou náladou tedy nejsem sama. Ráno nás všechny tři hnusně vzbudil rozhlas a ta krá.. starostka, která nám oznamovala strašně důležitou zprávu o příjezdu jakési pojízdné prodejny :evil: a ještě k tomu vyhrávala supr dechovku :evil: :evil: :evil:. No, Karoli má taky fajn den - ukňučená, až hanba. Teprve teď se to trochu zlepšilo. A co já? Naprostý a totální KOPR! Na nic nálada ani chuť, práce mi tu stojí (mohla by utéct, mrcha :lol: ), venku hnusně, tchyně prudí, manža ještě v práci…
Vlčice , s tou slovní zásobou jsme na tom podobně. Dnes jsem se naučila krááásnou básničku: Malý šneček má domeček bez koleček, putuje s ním sem a tam, ale je v něm pořád sám. Tak tohle přesně vystihuje mou momentální pozici - sama samotinká, já chudinka. Toho panáka si dám s tebou :lol:

Jinak, Šárinka kaká jednou za dva dny - jen tak pro informaci :lol: :lol: :lol:

Petra + Karolínka + Šárinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
15.8.06 19:13

Tak holky, to je dneska asi celorepublikovej trend, protoze my s Laurinkou jsme od rana taky nejaky mrzuty a nic se nam nechce a obe prudime… :( Tak jsem se rozhodla, ze kdyz uz ten den zacal na houby, tak ho holt „obetuju“ a budu uklizet. Mala nejakym zazrakem usla - coz pres den fakt moc casto neni - a ja jsem zvladla utrit prach, vytrit /celych 100 m2!/ a jeste uvarit teplou vereci! No jsem na sebe pysna!! :lol:
Zitra jdem do poradny a ve ctvrtek mame kycle, tak snad uz nebudeme muset balit, protoze me to fakt depta…
Pleny:Vyzkousela jsem snad vsechny- Huggies, Pampers, Tesco - vsechny sedi velikostne, ale stejne vsechny Laura procura tak, ze plina je sucha a Laura ma pocurany zadicka a jeci, takze ji porad prevlikam a pak se divim, ze porad jen peru a zehlim…Taky vam prijde, ze zijete v jednom silenym kolotoci, kterej se ne a ne zastavit…??!? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí