Poradna duly
Jana Čurdová
Myslela jsem, že stihnu i něco napsat, ale musím kojit. Tak později ![]()
Peťka se taky někdy u kojení různě pouští a novu chytá. Většinou je to, že si buď potřebuje říhnout, nebo talčí prdíkya nejde mu to. Jde to na něm poznat - teda já to na něm už poznám. Ale naštěstí většinou u toho prdí bez problému, nebo se pokadí. Nebo se pokadí po kojení.
Jsem zvědavá jak se všude píše, že kojené děti můžou mít stolici i jednou za několik dní. To bych asi byla pěkně nervózní. Zatím má Peťka tak 2-3 stolice denně. Z toho ty dvě velké a jednu menší. Jednou měl jen jednu velkou, ale to mu nešlo a další den měl asi 6 stoliček, jak mu to v noci začalo po kopání a masírování jít.
Jak jste na tom vy?
Marry
Mě to také Mikulda u kojení dělá. Ze začátku pije klidně a pak najednou se jako přisává a odsává a stále kolem dokola. Brnká se jakoby o tu bradavku, ale neřve. Také nevím co to znamená. Děláme si ale srandu, že se s ní mazlí.
A co se týče babiček tak jsem na tom podobně. Při každém breku se jedná stopro o prdíky. Haha. Když na něj někdo dělá hodinu cukrbliky a pak se to malému přestane líbit tak to určitě nejsou prdíky, ale prostě už je unavený a chce mít svůj klid. Obvykle potom na chvíli usne a nebo si prostě jentak hoví.
Mikulka má na hlavě takové ošklivé strupy tak jsem si dneska na doporučení koupila hypermangan a zkusím ho tím omývat. Doufám, že se mu tím neobarví vlasy fialovo. To by byl opravdu fešák.
Teďka je Mikulda po kojení a naprosto spokojeně sedí v lehátku, kope o sto šest nohama až ho celé rozhoupal i s hračkama nad ním a je v sedmém nebi. Je sranda ho pozorovat a hlavně ty jeho výkřiky. ![]()
EvaK
Mě se Miki pokaká taky tak 3× denně. Doktorka mi říkala, že má jednu holčičku, která jí kaká jednou týdně a je vše v pořádku. No tak to nechápu, kde to v sobě schovává.
EvaK - většinou tak 3× denně. někdy víc, někdy míň. Většinou ráno, pak odpoledne, někdy ještě po koupání ![]()
Jak často a dlouho vám spí děti přes den?Mě malá jak kdy, ale většinou ne moc. Dopoledne naspí tak dvě hodinky, jinak je vzhůru, a pak do večera jak kdy. Někdy nespí skoro vůbec, někdy celé odpoledne. Nějak se mi nedaří nastolit pravidelný odpolední režim.
Do Nové fotogalerie deníčku květnátek a červňátek jsem připíchla asi 4 fotky. Je tam i jedna den před porodem
Taky jsem vyblejskla Adama, jak se pokouší pást koníčky, ale ještě msí trénovat.
Marketa182
Malá spí dopoledne asi 2h a pak odpoledne, po obědě 2-3h a pak do večera už většinou nezabere, maximálně na 1h.. Dneska spala od 22h do 7h, pak byla s babi hodinu v kočárku od 9-10h a pak spala od 11 do 14h… pak až večer zase v 20h.. ![]()
Joseffka
Pěkné fotečky. A jak pěkně pase koníčky. To já Mikuldu trénuju a výsledek žádný. Dneska to dopadlo tak, že zalehl hlavou do deky, začal jí žužlat. A když ne deku tak si narval do pusinky ruku. Takže koníci pořád nikde!!!!
Holky už vím co to má Miki za vyrážku ve vlasech. Jmenuje se to SEBOREA a teda nevím co s tím. Tak hledám po netu rady a porady a přemýšlím zda s ním nezajít na kožní a zjistit rady kožaře.
.. to jsem šikovná
, zadařilo se…
v nové galarii, květňátka a červňátka jsem uoichla 2 fota našěeho Ondry
Stroupky na hlavě máme taky. Prý to nic není, prý to mají teď skoro všechna mimi (teda já nevím, ale na které se podívám, to je jak z cukru jen my máme budť potničky nebo ten vlasolez, co tu o něm píšete…) a pomáhá mastit a vyčesávat. Jak začnu Mikiho hladit po hlavě, tak se tak blaženě začně usmívat…a česáním dokonce zaháníme lehký pláč. Ona ta strupovitost má i něco do sebe.
EvaK - kojené děti prý můžou mít stolici 1× za 10 dní. Náš Filípek taky moc nekaká, takže jsem z toho byla špatná a šla s ním po týdnu nekakání k doktorovi a on říkal, že to je normální, že bříško tvrdé nemá a že u kojených dětí je to normální, že si můžou spotřebovat všechno …
Joseffka
Nepopletla jsi si jména?? Prý když začneš hladit Mikiho??? Asi Adámka ne??
Nebo jsem to já nepochopila. Ale to nejsou jentak ledajaké strupy, ale FUJ strupy. Nejdříve je to červený flek, z něj to zežloutne jako takový puchýře a pak z toho jsou hnusné strupy.
Já chtěla vždycky kluka Mikuláše ale pak jsem si vzala chlapa, k jehož přijiméní by se to nehodilo a dali jsme Adama. Ale nějak se to vyvrbilo a když se s ním mazlíme, neříkáme Adámečku ale Adamikulínku, zkláceně Mikulínku a nejčastěji Miky. Druhým jménem je Jaroslav, tak ať si mu třeba jednou říkají „ej džej“ ![]()
Jo, ty strupy byly hnusný (od červené až po hnisavě žlutou a po celý šešulce) ale zlepšuje se to. Já je prý měla rok, kmotřenec asi do šesti let, ale ten si nedal od malinka na hlavu ani sáhnout. Dobrá zpráva je, že to trvalé následky nezanechá a vlasy mu rostly jako by nic.
No jo, Moni, ty máš vlastně regulérního Mikuláše…ale představ si, že ten náš by se jmenoval Mikuláš Šindelář
t ouž samo o sobě zní jako nadávka. ![]()