Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Luco
Ano dlouho jsem tu nebyla a také se mi po Vás už stýskalo.
Co se týče těch stroupků, tak v té hlavičce vypadají docela ohavně. Popisem to přesně odpovídá Impetigu, ale to by snad doktorka řekla. To je prý vysoce infekční. Tak teda nevím
Monika26
Týý jo..my je měli taky..strupy i 2×2cm..a rožky se sami oddělávali od hlavičky…Jsem to mazala olejem, tak to změklo a já je opatrně odlupovala..postupně se menšili a mizeli. teď má jen takové malé lupečky vzadu na hlavě…Tak to asi nebylo ono ne? To by se jí asi horšilo, když jsem to odlupovala.. ![]()
Mrňouse do postele si dáváme jenom ráno. Přes noc bych to nedovolila. Myslím, že bychom se ani nevyspali. Známá takhle teďka bojuje s tím, aby svého přes rok starého kloučka naučila hajat v postýlce. A nechce. Jsou z toho už na prášky. Ani se nedivím když do teď spinkal s rodičema a najednou šup ho a je sám v posteli.
Když ale malý brečí tak to také dlouho nevydržím a čapnu ho, houpu s ním atd. Nemám na to srdce.
moni
Impetigo je zanícený ekzém. Možná jsou to jen mazové stroupky. Anička toho taky měla plnou hlavu. Pomalu se to vyčesávalo. Silva má spíš lupy. Přilepeného na hlavě nemá nic. Docela ji pomohá koupání v roztoku z hypermanganu.
Anička s námi v posteli spala do třech měsíců, kdy jsem v noci kojila. Vůbec si nezvykla. Potom už normálně spala v postýlce. To víš, že se zase nevyspím. Vůbec se nehýbu.
LUCA
NO nevím co to je, ale je ty strupy jsou žlutohnědé a pak se vyloupnou. Blbě se to vyčesává. Mudroška říkala, že některé děti to mají i do roka. Třeba to na chvíli zmizí a pak zase. Ach jo, moc mu to teda nesluší.
Holky koukala jsem na fotky a Elen od DanielyB tam krásně pase koníčky. Jak jste na tom vy? Kdy začnou děcka pást tak krásně jako Elenka? Ten můj ťunťa zaboří hlavu do deky a začne jí žvýkat. Občas jí nadzvedne, ale to je vše. Asi musíme častěji trénovat.
moni
kolem 2-3měsíců. Mně to dělá Silva taky. Raději pase koně na tátovi. Mně taky ožírá.
zkus ten hypermangan na ty stroupky.
Monika26 - takhle pase koníky naše Viktorka: https://www.emimino.cz/modules.php?…
Michello - Malá nespí přímo na naší matraci, má svou vlastní, takže ji nebudí naše pohyby - tady je fotka, jak spíme - Viktorka spí na tom žlutém v pravo: https://www.emimino.cz/modules.php?…
Někdy usne i na naši matraci, když usnu při kojení. Nijak ji to nevadí…
Takhle koupeme - https://www.emimino.cz/modules.php?…
Markéta
A od kdy je takhle pase??? Mikimu budou 17.8. dva měsíce.
Monika - začla pást asi v úterý - to měla 2 měsíce a 8 dnů - takže máte ještě čas
Den před tím se ještě na bříšku plácala a vztekala a pak najednou začla pást. Ale musí být na pevné podložce, na měkkém jí to nejde (třeba na gauči nebo v posteli).Prostě ho zkoušej dávat na bříško a jednoho dne začne. Je to velký úspěch - byla jsem na ni strašně hrdá
![]()
Marketa182
Jůů vy krásně pasete.. u nás je to podobné…když má náladu.. jinak se snaží převrátit zpátky.. taky vyfotím až mi manžel nechá doma USB..
To máš fajn, že ji máš tak u sebe ![]()
Koupete v kyblíku? My ve vaničce a už tam dělá blbosti..kope do vody až to všude stříká..
Michello - střídáme to - jeden den v kyblíku a jeden den ve vaničce. Ale v kyblíku se jí líbí mnohem více, vždycky se uklidní a kouká. Vydrží v něm déle. Jenže se v tom kyblíku blbě myje, hlavně hlava a krk. Proto to střídáme. Určitě taky dej fotku, jak pasete, jsem zvědavá
Viktorka se taky někdy snaží převrátit zpátky, když je unavená, ale nejde jí to…