Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
786
10.8.06 10:58

Marketa
Ze se sem tak micham, ale neda mi to… :) Nas prcek zase auto miluje, jakmile ho soupnem do sedacky a vyjedem, okamzite usne… des v ocich ma zato pri koupani, vzdycky se tvari tak vydesene, jako by cekala, ze ji tam chceme utopit… tak doufam, ze si casem zvykne :).

""http://www.youngnutrition.net/member/tickers/39109/ticker4.png:http://www.youngnutrition.net/…/ticker4.png /> http://tickers.TickerFactory.com/…bf/event.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
10.8.06 12:12

Marketa182
Super dík za info.. V téhle době malá odpo spává tak doufám, že nebude protivná..noco vyspí se v autě 40min tam a 40min zpět :wink: V autě usne téměř okamžitě, i když předtím řve..ale sotva se auto zastaví, tak kouká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
10.8.06 12:14

Tak šiška mi usla v postýlce.. dala jsem jí kolotoč a šla pryč.. a ona usla.. doufám, že to nezařeknu a že za 5min nebude řvát jak tur..ale první pokrok máme tady..bez nošení a řvaní.. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
10.8.06 12:25

Michello - mě malá tou dobou taky spává, ale taky si říkám, že se když tak vyspí v autě, bude-li to potřebovat (když je hooodně unavená, tak v autě spí ). Taky jsem se pokusila dneska dát malou spát do postýlky. Šlo už na ní vidět, ýže chce strašně spát, ale kňourala a kňourala. Nechala jsem ji 15 minut kňourat, a pak jsem ji vzala do šátku a okamžitě usla… No co, budeme trénovat. Zítra ji nechám kňourat 20 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
10.8.06 12:55

Marketa182
Přijde mi, že když je hodně přetažená, tak má problém usnout víc než normálně.. Tak se snažím jí nedávat moc podnětů a neunavovat ji.. Co jsem to ještě chtěla..jo s tím kňouráním.. Včera mě musela nenávidět..odpoledne si na hodinu spinkla a jak se probudila, tak na mě házela takové obličeje..rtíky našpulila na brečení a už natahovala a já se jí začla strašně smát, protože to bylo legrační jak bojovala pořád s tím pláčem..nakonec se rozeřvala a to už jsem si ji vzala.. Pak jsem si ji musela udobřovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
10.8.06 13:04

Michello - no, my se taky Viktorce někdy smějeme, když brečí, protože tak srandovně špulí pusu a ohrnuje dolní ret - tváří se strašně ukřivděně… A souhlasím s tebou, že když jsou děti přetažené, tak mají problém usnout. Na druhou stranu, někdy mám pocit, že je až moc čilá, tak ji unavuju schválně. Tak třeba v neděli byla vzhůru od 12 do 19 hod! Akorát si vždycky na 10 minut zchrupla v autě… Pak už byla hodně protivná a ne a ne usnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
10.8.06 13:10

Marketa182
Taky mívám pocit, že mi 2× neusne stejně.. Jednou usla na bříšku a víckrát už ne..jednou na mých kolenou pak jsem mi měla na sobě a koukaly jsme se na tv a usla..ale když to zkusím znovu, tak už nezabere.. A pokaždé usíná u kojení, ale prso musí mít v puse..když jí vypadne nebo jí ho po nějaké době vyndám tak dělá scény a dokonce ze spánku ječí.. Prso je nejlepší dudlík, ale tenhle zvyk se mi taky nelíbí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
10.8.06 13:17

Nazdárek holčiny,

tak po delší době se opět hlásím. Moc mi nevycházelo sem napsat nějakou hlášku, spíš jsem večer občas nakoukla, co je zrovna žhavé téma a tím to skončilo. Hodně bývám s malým venku a prcek pije co 2 hoďky, takže toho času mezitím moc není.

Jinak Marcel už má 4 kila, sice jsem ho vážila na staré kuchyňské váze, na kterou kdysi dávno někdo sehnal tu vaničku…ale příští týden jdeme na kontrolu v šesti týdnech, takže pak dám vědět přesné info, abychom taky měli v seznámku zaznamený nějaký ten váhový pokrok :lol: . Taky nás jdeme po neděli na kyčle, tak snad bude všechno o.k.

Prcek spinká hezky, občas usíná sám, ale když ho bolí bříško, nebo už je tak unavený, že pláče, tak ho ponosíme a do deseti min obvykle usne. Usínat samého ho budu učit pozdějc, myslím, že takový mrňousek se ještě nedá tak moc rozmazlit. I když kdo ví… :roll:

V kočárku se už naučil spávat, ale je o hodně spokojenější, když ho tam dám v zavinovačce, to usne za chvilku, po čase když pláče, tak změníme polohu a chrupe dál.

Máme taky potničky a navíc se nám zapařily ouška, má je tak u hlavičky, že když má čepičku nebo když spinká na dané straně, tak to má za ouškem takové červené…máte to taky někdo??? Snažím se mu to pravidelně vymývat, volala jsem MUDr., tak mi říkala, že pokud by mu to mokvalo, tak vydesinfikovat jodisolem a pak ještě přikládat na tamponku černý čaj.

Nějak jsem se rozepsala, prcek spí venku před domem, tak ho letím zkontrolovat. Pápá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
10.8.06 13:19

Michello - řekla bych, že naše dcerky mají podobné návyky a choutky :D Prso ze spánku dokáže cucat i hodinu, někdy se při tom podívám i na skoro celý film. Ale běda když jí prso vypadne nebo jí ho chci vzít - okamžitě je vzhůru. Včera mi na manipulaci usla na zemi, aniž bych si toho všimla. Prostě najednou spala, ovšem jak toho dosáhnout doma, to netuším. Když ji nosí někdo cizí a usne, tak ji ten člověk může položit a ona spí dál. Když chci totéž udělat já, je okamžitě vzhůru. Na bříšku mi taky párkrát usla, ale to už byla hodně unavená. Někdy ji otočím na bříško, když sebou nad ránem škube a hází. Okamžitě jí to zklidní a spí třeba i do devíti - jenže mám strach ji nechávat na tom bříšku spát…

Camea - na ty zarudlé potničky fakt zabírá Bepanthen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
10.8.06 13:32

Marketa182
Tak Klárka se mi probudila..řvala jak divá..měla plný nos, chudák malej..tak jsem jí ho vysála, pochovala, prdla si a zas jsem ji dala do postýlky a pustila kolotoč.. Ale už zase pláče..no spíš se vzteká…tak uvidím jak dlouho to vydržím než tam vlítnu a dám jí prso :wink:
Nechci ji moc zvykat na prso, protože to pak bude přisátá pořád.. Tobě usne u cizího? Tak to moje dítě řve jak na lesy.. Jedině u manžela a mojí mamky usne.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
10.8.06 13:52

Michello - jo, usne i u cizího, i když někdy se bojí a strašně řve. Ale u rodiny, když ty lidi zná, tak to usne bez zábran :D Někdy ji musím s sebou brát na jednání, tak obětavé manželky zákazníků, nadšené z miminka, chodí se řvoucí Viktorkou po domě, zatímco já pracuju :D Občas usne. Ovšem teď se stal zázrak! Viktorie se mi začala v šátku kroutit a budit, tak jsem ji vyndala a položila do postýlky a ONA SPÍ. Nechce se mi tomu věřit :D Teda tento týden máme samé pokroky - začla pást koníky, prospala celou noc a teď spí poprvé v životě v postýlce :D
Jinak s tím prsem, taky jsem si říkala, že ji nebudu zvykat, ale pak jsem zase v chytrých knížkách četla, jak je přirozené pro děti být přisáté, a jak matky v zemích třetího světa kojí své děti, kdykoli si ty děti „řeknou“. Tak si člověk může vybrat… Já většinou dopoledne kojím co tři hodiny, odpoledne, když už je nervóznější, tak i co dvě, večer někdy i hodinu před spaním a pak těsně před spaním znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
10.8.06 14:20

Marketa182
Hihi pokroky jsou super 8) Já jí dávám pít taky kdy si řekne..třeba i po hodině…ale odmítám s ní tu hodinu proležet v posteli :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
10.8.06 15:30

Michello - tajk mě to přes den nevadí s ní ležet, protože se můžu dívat nerušenš na televizi nebosi číst. Ale večer mi to vadí dost, protože chci být s manželem a ne ležet hodinu potmě v ložnici… ale i to se stává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
10.8.06 16:26

Ultrazvuky: DanielaB tu psala, že jsme chodili často na UTZ ale naopak, já tomu moc nevěřím a byli jsme jen 2× ve dvacátém a třicátém týdnu (vlastně ještě na začátku, když doktor zjišťoval, jestli teda jsem nebo nejsem). Nebylo zatím prokázáno, že to přímo škodí ale někdy se uvádí, že se ultrazvukem mírně zvýší teplota embria ale zastánci UTZ říkají, že vliv je srovnatelný s pobytem před zapnutou televizí. Tak si vyberte. Prostě nic se nesmí přehánět. Kdysi, když byl vynalezen rentgen, chodily těhotné povině na RTG a čím víc miminko fotili, tím jim připadalo, že pro něj dělají to nejlepší. Ach jo!

Rozmazlování Říká se, že do 3 měsíců máme miminku dopřát maximum a potom ho odnaučovat. Jsem pro spartánskou výchovu ale na druhou stranu mi přijde, že za ten den se Adámka natrápím dost, když čeká na ohřívanou láhev, když ho nešikovně vytáhnu z autosedačky nebo si nevšimnu, jak se ochladilo a tak se mi ho moc nechce trápit ještě vědomě tím, když bych ho dlouho nechala plakat v postýlce. Z několika stran se mi ověřilo fungování systému 5,10,20,40 při ukládání staršího dítěte. Položíte, provedete rituál před spánkem (pohladit, zhasnout) řve 5 minut - přijít, provést rituál, nechat řvát 10 minut a pak 20 a pak 40.

Zatím, co minule se paní doktorka málem zděsila, že Áda nepřibírá, na posledním měření se smála, že jim zboří systém, že by měl za 14 dní nabrat tak průměrně 0,25 a ten náš brouček si přijde s přírustkem 0,5 kg:-) Doufám, že jen dohání, co zmeškal, nerada bych doma měla obříka.

Moje kontrola po šestinedělí dopadla o něco hůř, než Adámkova. Potvrdil se můj pocit nepohodlí - mám sestouplo dělohu a tak mám po prázdninách přijít a budeme to řešit. Bála jsem se doktora zeptat, co tím myslí. To půjdu na operaci? Ach jo, cvičím od začátku jak divá a je to čím dál horší, teď už nemůžu ani normálně chodit a to jsem se těšila, jak začnu pomalu zas běhat a schodím do podzimu tu preumatiku, co mi zabraňuje zapnout zip na nových džínách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
10.8.06 16:38

Ahoj holky..

Joseffko: a jak cvičíš? jako nějaký aerobik? a nemůže to být tím? to abych měla strach jít na kontrolu co mi mudr řekne :roll: ale cítím se dobře

Pas: holky nechala jste některá fotit mimi na pas?zajímalo by mě jestli vůbec takový prcek vyfotit jde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí