Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak u mě změny trošku jsou, ale nic výrazného. Strašně rychle mi asi vlivem hormonů povolily svaly na břiše, takže hlavně večer vypadám jak ve 4. měsíci. A když si lehnu na bok, tak se mi po posteli válí taková břišní plachta. Vypadá to strašně. Kalhoty už musím při sezení také povolovat, protože děsně tlačí. Jinak prsa, krom toho, že bolí, nic. A váhově včera o 2 kila víc, což mě těší.
Já mám to břicho taky večer větší, přitom toho přes den moc nesním, myslím že jím tak nějak normál - ani málo ani moc ![]()
Včera jsem byla v práci na tom bowlingu, dala jsem si nealko s tím, že beru antibiotika, a večeři a jela domů, a doma na mě čekala v mikrovlnce už po několikátý ohřátá večeře
Jsme si s přítelem nějak špatně rozumněli, já řikala že přijedu brzo (jako z bowlingu) a on myslel že přijedu brzo z práce ![]()
ahojky, já taky přestala s kouřením jak jsem se dověděla, že jsem těhu, ale moc jsem nekouřila.
teď mi to smrdí
břicho mám taky nafouklé, ale těhotné to nevypadá.
a místo na sladké, já zas salámy, jitrnice, klobásky a kyselé zelí a tak.
tak jsem zvědavá co to bude, s mahim jsem zas měla chuť na sladké, buchty, zákusky…
tak ja na sladke nemam chut vubec, nemam chut nejak vubec na nic, ale jim. obcas na kysele, to hlavne pred tydnem, ted uz min.
nevite proc mi to misto metriku haze porad nejakou blbou reklamu??? ![]()
ahojte, já jsem naštěstí od dycky nekuřačka takže s tímhle problém nemám
čekala jsem že pro mě spíš bude problém s alkoholem - nechci tady vypadat jak nějaká alkoholička, ale rádi jsme si s přítelem zašli na pár pivek nebo si dali doma dobré vínko. a musím říct že je to úplně v pohodě! když mám chuť na pivo dám si nealkoholické, na víno ani chuť nemám nebo svolím ke skleničce za týden ![]()
změny těla nějak nepociťuju. možná jen musím povolit pásek, ale spíš už pásky ani nenosím.ale kalhoty mi jsou pořád stejné, váha taky pořád stejná.
Mne zase uplne prestalo chutnat kafe a to jsem ho pila treba i trikrat denne. A jedla bych porad maso. ![]()
Holky, kdy vam zacali prechazet nevolnosti? Mam pocit, ze mne uz prestava byt blbe, tak snad to nicemu nevadi.
Jé, jste mě navnadili s tím vínkem
. Manžel už tři roky vůbec nepije, tak s ním držím basu, ale občas mám takovou chuť si dát skleničku dobrého vína. Zrovna včera děda kupoval nějaké svatomartinské na neděli, jako že jednu lahev dá synovi k svátku a druhou načneme, ale nevím, jestli si dám i když chuť by byla (alespoň na dno skleničky) a vím, že manželovi by to nevadilo, ale zase si říkám, že kvůli miminku… ![]()
Četla jsem článek že dvě deci týdně nevadí tak nevím,já se dnes chystám že si dám dvě deci..víc nee…jinak nepiju..občas si dám hlt pivka od přítele.
Holky,jíte nějaké vitamínky?..já jím kyselinu listovou…mám to brát do třetího měsíce..a jinak nic…prý je to zbytečné.
Tak s alkoholem problém nemám, od té doby co mám malého nijak extra nepiju. To jsem měla spíš strach jak to budu zvládat minulé těhotenství, to jsme chodili s manželem clubovat, do hospody každý víkend a tak…a pak se blížil silvestr a já byla těhotná…no ale zvládla jsem to v pohodě a od té doby moc nepiju. skoro vůbec.
spíš to kouření, ale držím se…minule těhu jsem to jen omezila, hoooodně…na 1-2 denně…a ještě k tomu balené, tabák. takže pidi cigárka. nebyl problém, malý měl 4 kila když se narodil. V anglii to nějak neřešili jestli se kouří nebo ne, spousta angličanek kouřila normálně.
jo taky mám jen listovku, ostatní je zbytečné, pokud jíte zdravě vyváženě. ty drahé těhu vitamíny jsou jen tahání peněz z lidí.