Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Arabela - ne, já jsem jen fandila ![]()
Cigarety pro mně definitivně skončili (doufám že na pořád), a s tím pitím to mám tak, že si dám třeba nealko pivo, nebo jsem teď koupila i nealko šampus od Bohemky myslím
a ten byl teda dobrý
A taky mi chutná od Bernarda nealko švestkové, to je pro mě lahoda ![]()
S jídlem mám taky chuť spíš na jitrničky, řízečky, zelí, ale na maso jako takové moc ne. Měli jsme lasagně, z těch jsem jen uždíbla a jinak celou mísu snědl přítel, měl to na dva dny když sem já nic nejedla…A pak dělal zapečené těstoviny se zbytkem mletého, a to sem taky jen uždíbla a tím to skončilo…ale když udělal brambory, zelí a jitrnici - to sem mu snědla všechno a nenechala ani ťuk ![]()
Na sladký právě moc nejsem, mám ráda BeBe Dobré ráno, a ještě plněné croissanty, ale to je tak všechno ![]()
mne doktor predepsal nejaky vitaminy s obsahem listovky uz kdyz jsem rekla, ze se snazime. za tyden se zeptam jestli je treba je brat porad, kdyz uz koncim 1. trimestr. ja sice jim tak nejak vsechno ale do ovoce a z eleniny se tak nejak musim nutit, mam je rada, o to nejde, jenze ted jak je zima, tak na syrovy studeny nemam nejak chut. a varim se dost vitaminu ztraci. takze je asi lepsi, ze neco zobu.
Jedla jsem při druhém těhu maternu a malý měl skoro 4kg..já přibrala 25kg…takže ted se toho chci vyvarovat.
Mě dr. říkala, že mám dlabat mamavit. Že kyselina listová jako taková a samotná moc velký smysl nemá. Je ale pravda, že při mé konstrukci a po tom, co jsem vyšťavená z kojení, určitě vitámíny docela potřebuji.
Našla jsem tu fotku z prvního těhu, asi 3 dny před porodem. Zrovna jsem měla podle dr. termín, tak vám ji sem jen tak přidám. Jsem zvědavá, do jakých rozměrů dorostu tentokrát
Jo a jinak zobu taky listovku, a doma jsem měla ještě nějaké vitamíny, nějaké spectrum, nevím přesně, tak si vezmu občas, když si na to vzpoměnu ![]()
kristyna ty jsi hubenour, na fotce mas jen bricho, to jsi musela hezky brzy shodit ne? ja se bojim abych nenabrala vsude, nekdo to ma pak i v rukou, obliceji, krku… jestli dojde na tu svatbu, tak at nejsem opuchla nevesta ![]()
Já mám tu kyselinu listovou s vitaminem B12, kterej je prý důležitej, aby se listovka vstřebala. A myslím, že by to asi jinak neprodávali, kdyby to bylo k ničemu
Těch 60 tabletek mě stálo 45Kč v lékárně
Ahoj holky, vítám nové těhulky, jestli jsem je ještě nevítala
.
Jelikož jsem také nekuřačka, tak s tím problém nemám, ale vám přeji úspěšné nekouření
. Já si taky spíš raději dala nějakou tu skleničku vína, i když před otěhotněním jsem na to zrovna chuť moc neměla - vždy to po mě dopíjel manžel
. Teď když ho vidím, tak bych si někdy lokla, ale možná raději až v druhém trimestru
.
Ahojky,
tak já už rok průběžně brala kyselinu listovou, jelikož jsme se snažili a co jsem našla //, tak beru vitamíny vhodné pro první trimestr, myslím od Babyplan
Já ovoce docela jim pravidelně, ale zeleninu moc ne a celkově si myslím, že moc zdravě nejím
Po I. trimestru budu pokračovat v braní vitámínu, ale už jen třeba 2×týdně, denně už nee
Ahoj holky ![]()
Ivet gratuluji k úspěšné kontrole
taky se těším na mávající miminko ![]()
Vítám Arabelu, ať ti to i do třetice s mimi výjde.
Já jsem večer taky vždycky nafouklá i tchýně mi včera říkala, že už to na mě začíná být vidět. Ale ráno je po pupíku ![]()
S kouřením to mám v pohodě. Kouřila jsem jen když jsem byla připitá či opitá
Teď alkohol nepřipadá v úvahu, tudíž ani na cigarety nemám pomyšlení. Za střízliva je naopak nesnáším ![]()
No a chutě na alkohol mám tedy řádné
Vínečko nebo šampíčko bych si dala.. nebo kamarádka mi předvčírem psala ať přijdu na svařáček, no já slintala
Nebo po obědě mám chuť se napít piva…
Co jsem těhotná už jsem párkrát zhřešila, ale jen lehoučce a po dně skleničky..
S kouřením problém nemám, byla jsem jen příležitostný kuřák..
Jo jinak mám kamarádku, byli jsme v létě na dovolený, byla ve dvacátém týdnu a bříško měla jen trochu nafouklé večer
Tak se těšila na pupík a fakt skoro žádný neměla..
Kristýna píše:
Mě dr. říkala, že mám dlabat mamavit. Že kyselina listová jako taková a samotná moc velký smysl nemá. Je ale pravda, že při mé konstrukci a po tom, co jsem vyšťavená z kojení, určitě vitámíny docela potřebuji.Našla jsem tu fotku z prvního těhu, asi 3 dny před porodem. Zrovna jsem měla podle dr. termín, tak vám ji sem jen tak přidám. Jsem zvědavá, do jakých rozměrů dorostu tentokrát
Krásný bříško ![]()
Zuzule - to máme stejné, jak jsem se napila alkoholu, tak jsem si i zapálila
Ale musím se pochválit
jak jsem vysadila HA, tak už nee
Motivace byla prostě veliká a nechtěla jsem tomu tvorečkovi malýmu nějak ublížit, kdyby už náhodou byl v bříšku ![]()
Ohledně vitamínu beru taky jen kys.listovou a hořčík. Ale asi bych přes zimu měla něco obden brát, protože moc ovoce a zeleniny nepojím ![]()