Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Qwentin píše:
Co nezní dobře?
Jak jsi to napsala. Je to takové dětské, bez nápadu. Promiň. Bylo, je.. klasické sloveso.
@MartinaCV píše:
Jak jsi to napsala. Je to takové dětské, bez nápadu. Promiň. Bylo, je.. klasické sloveso.
Co bys napsala Ty? Já jsem dnes bez nápadů…,myslela jsem, že bych napsala „rezonovalo“, ale to by bylo souznělo, což není ten pravý význam…
Děkuji za inspiraci
.
@Qwentin píše:
Co bys napsala Ty? Já jsem dnes bez nápadů…,myslela jsem, že bych napsala „rezonovalo“, ale to by bylo souznělo, což není ten pravý význam…
Děkuji za inspiraci.
Už jsem navrhovala třeba: Festival byl ve znamení… ![]()
@MartinaCV píše:
Už jsem navrhovala třeba: Festival byl ve znamení…
Děkuji! Já už to nějak napíšu. Tato varianta je také dobrá!
![]()
@MartinaCV Píšeš, že „bylo, je“ je klasické sloveso, a sama navrhuješ Festival BYL…
@Qwentin píše:
@MartinaCV @Melpel a @Jana525 @BloomingGorgeous Dámy, velmi Vám všem děkuji.![]()
![]()
![]()
. Napsala jsem: " Letošním tématem festivalu bylo." Je to text pro širokou veřejnost, snad to tak bude ok…
Přehoď slova. „Tématem letošního festivalu bylo…“
A co třeba „Nosnou myšlenkou festivalu…“
„Leitmotivem festivalu bylo…“
@Melpel píše:
@MartinaCV Píšeš, že „bylo, je“ je klasické sloveso, a sama navrhuješ Festival BYL…
Ona použila: tématem „bylo“ - bylo jako nosné sloveso.. Nevím, jak věta pokračuje dál. Chtěla sloveso vyjádřit jinak, rozvětvit. Napadlo mě proto něco na způsob „neslo se ve znamení“ apod., ale nevím co se případně neslo, proto jsem nechala bylo, ale rozvětvila. Musela bych vidět celou větu.