Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Květinko, mateřská se do příjmů počítá, stejně tak nemocenská a také proplacená dovolená
Nepočítá se rodičovský příspěvek.
Tzn, pokud jsi měla v daném roce např. od ledna do dubna mateřskou např. 12tis měs x 4 = 48 tis a zbytek rodičák, tak se do 68 tis vejdeš a můžeš uplatnit odpočet
stačí takto ![]()
dekuju, moc jsi me nepotesila,ale aspon to mam jisty a nebude me mrzet,ze jsme to mohli uplatnit a neuplatnili..
snad pristi rok to uz vyjde, pokud enbude nejake prekvapko ze strany poslancu.
Ja pobirala materskou od ledna do cervna..takze nic .
Ahoj holky, chci se prosím zeptat, manžel si mě bude odečítat, a nejsem si jistá zda mám dodat ze sociálky i potvrzení kolik jsem brala mateřskou, že mi to jako nepřesahuje těch 68000kč… nebo stačí to čestné prohlášení? U nás celkem prudí, tak abych nemusela dvakrát, nebo zda to fakt není nutné mít…a ještě jeden dotaz: počítá se do toho asi i ppm které bylo za 12/2009, ale přišlo v lednu 2010? díky moc.
Ahoj, prosím Tě mám stejný problém.Nejsem si jistá, zda se počítá ppm za prosinec 2009, která mi přišla v lednu 2010 do příjmů za rok 2010.Můžete mi prosím někdo odpovědět.díky ![]()
Právě jsem volala na finančák a je to tak, počítá se to do příjmů za rok 2010.
http://http/…zickych-osob Sjeďte dolů a je tam vzor čestného prohlášení, kde jen vyplníte a vytisknete
![]()
Dobrý den,
ráda bych se zeptala,jestli ještě v tomto měsíci(duben),může manžel žádat zpětně(mateřská mi skončila srpen 2009)daně za manželku.Děkuji za odpověď.Lenka
Florian - manžel by musel podat daňové přiznání, ale bude už pozdě za pokutu, ale ais to pořád stojí za to, když by se vám vrátili nějaké peníze na daních.
Ahojky, mám podobný problém, manželovi jsem k daním dala čestné prohlášení, ale jelikož k nim do práce účetní nejezdí a tyto formality dělá vedoucí a ta mu neřekla že se to musí vyplnit i do papírů v daních a tak účetní to nespracovala a oznámila nám že si to musíme udělat sami.Moc tomu nerozumím, protože mám plno známých co čestné prohlášení poslali poštou a stačilo to.Budem taky platit pokutu, když chyba je na straně účetní a jaká je doba na vyplacení? děkuji Petra
lukasek2010 píše:
Ahojky, mám podobný problém, manželovi jsem k daním dala čestné prohlášení, ale jelikož k nim do práce účetní nejezdí a tyto formality dělá vedoucí a ta mu neřekla že se to musí vyplnit i do papírů v daních a tak účetní to nespracovala a oznámila nám že si to musíme udělat sami.Moc tomu nerozumím, protože mám plno známých co čestné prohlášení poslali poštou a stačilo to.Budem taky platit pokutu, když chyba je na straně účetní a jaká je doba na vyplacení? děkuji Petra
Pokutu platit budete určitě, FÚ nezajímá důvod pozdního podání. Jen se chci zastat účetní, že to není její chyba, protože na tohle si má dát pozor sám zaměstnanec, popřípadě je to chyba zaměstnavatele, pokud dokumenty nepředal dál.. Z osobní zkušenosti, kdy jsem dělala vyúčtování stovce lidí a měla bych od každého zjišťovat zda nenastala změna, bych se zbláznila.. Pravda, že jsem nechala kolovat seznam věcí, co mi měli lidi donést do 15.2.2011 a stejně se na to někteří vykašlali..
děkuji,ale proč každá účetní si to dělá jinak, některé stačí čestné prohlášení přiložené a někomu zas né, jask pak zaměsnanec toto má vědět, když každýmu stačí něco jiného.
verocka píše:
Mateřská se do příjmů nepočítá.![]()
Nevím, na co reagujete nebo zda se ptáte, ale pokud si chce manžel uplatnit odpočet na vyživovanou manželku, pak se mateřská do jejího příjmu započítává. Rodičák ne.