Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
mužu se u vas zeptat poradíte manžel dostal dane a desne malo neodepsal si me nikdo mu to neporadila chci se zeptat jestlito jeste jde udelt znova jako doložit to do konce března když to stihnem aby nam penize doplatili
Laifis píše:
Prosím o radu. Přítel si podává daňové přiznání sám, v práci paní účetní nechce vypisovat daňové přiznání když si chce odečíst hypotéku. v říjnu 21. se nám narodil syn, může si dát do daní odpočet 3měsíce nebo jen dva? a je potřeba doložit rodný list dítěte na FÚ a ještě něco k tomu?
děkuji za odpověď
3 měsíce, RL není potřeba. Spíš prohlášení, že si jej neuplatňuješ ty.
@kyblicek píše:
mužu se u vas zeptat poradíte manžel dostal dane a desne malo neodepsal si me nikdo mu to neporadila chci se zeptat jestlito jeste jde udelt znova jako doložit to do konce března když to stihnem aby nam penize doplatili
At si v zamestnani necha vystavit potvrzeni o prijmech za lonsky rok (bude tam uvedeno ze mu udelali vyuctovani dani a s jakym vysledkem) a pak vyplnte normalni priznani a hura na FU. Nemeli by s tim mit problem.
Chci se zeptat jestli to dobře chápu, za cely rok pokud jsme manželé si manžel může odečíst na manželku těch 24 000? Pobírám MD a od května budu na RD a v létě se chcem brát. Máme dva syny a přítel má nové zaměstnání a zatím se ho nokdo neptal na děti, msylíte že to má jít nahlásit účetní, aby si to tam poznačila??
No hlavně se o to musí postarat sám. Účetní se na takové věci zeptat může, ale přítel si musí děti do prohlášení dopsat sám + doložit kopie RL a tvým prohlášením, že si je neuplatňuješ. Pokud si budete chtít uplatnit slevu na manželku a budete se brát v průběhu roku, pak těch 24000 krátíte podle měsíců, kdy jste byli manželé. Platí stav k 1. v měsíci. A ty nesmíš mít více než 68tis. za rok. Počítá se i mateřská a případná proplacená dovo!
@zelvule píše: Čestně prohlašuji, že jsem si po celý rok 2010 neuplatňovala daňové zvýhodnění dle § 35 c) Zákona o daních z příjmů na syna/dceru: jméno dítěte + rodné číslo dítěte, žijící se mnou ve společné domácnosti.
@yweta píše: čestně prohlašuji,že jsem v roce 2009 neměla zdanitelné příjmy přesahující 68 000,–- případně jen neměla zdanitelné příjmy…
Ahoj, také bych potřebovala radu. Jak se má do čestného prohlášení správně formulovat, od kdy trvá manželství? Jsem na RD a brali jsme se v srpnu.
Tímto prohlašuji, že jsem v roce 2012 neměla příjem vyšší než 68000,–, manželství bylo uzavřeno dne..8.2012.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli do Přiznání k dani z příjmů fyzických osob do Přílohy 2 musím uvést jako osotatní příjmy alimenty ve výši 2000,– měsíčně. Tyto alimenty pobírá můj zletilý syn, který ještě studuje a bydlí se mnou ve společné domácnosti. Děkuji za odpověď.
@Amonra píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli do Přiznání k dani z příjmů fyzických osob do Přílohy 2 musím uvést jako osotatní příjmy alimenty ve výši 2000,– měsíčně. Tyto alimenty pobírá můj zletilý syn, který ještě studuje a bydlí se mnou ve společné domácnosti. Děkuji za odpověď.
Alimenty nejsou zdanitelný příjem, takže se nikde v přiznání neuvádí.
Dobrý den, manžel potřebuje do práce potvrzení, že neuplatňuje slevu na děti, ale chci ji uplatňovat já. Čestné prohlášení na to prý nestačí, prý to musí být na nějakém formuláři, je na to nějaký formulář? Prosím poraďte mi.
Děkuji. B.Sedláčková
Prosím o radu. Přítel si podává daňové přiznání sám, v práci paní účetní nechce vypisovat daňové přiznání když si chce odečíst hypotéku. v říjnu 21. se nám narodil syn, může si dát do daní odpočet 3měsíce nebo jen dva? a je potřeba doložit rodný list dítěte na FÚ a ještě něco k tomu?
děkuji za odpověď