Text čestného prohlášení pro odpis daní na manželku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8521
4.8.13 11:23
@b. Sedláčková píše:
Dobrý den, manžel potřebuje do práce potvrzení, že neuplatňuje slevu na děti, ale chci ji uplatňovat já. Čestné prohlášení na to prý nestačí, prý to musí být na nějakém formuláři, je na to nějaký formulář? Prosím poraďte mi.
Děkuji. B.Sedláčková

Trošku to nechápu. Pokud budeš uplatňovat děti Ty, pak manžel žádné potvrzení ani prohlášení do svého zaměstnání nepotřebuje. On požádá svého zaměstnavatele o potvrzení, že děti neuplatňuje, a Ty toto potvrzení odevzdáš svému zaměstnavateli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
30.12.13 10:04

prosím o informaci

@zuda píše: ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ

Pan/paní ……………………….………
rodné číslo: ………………………………

prohlašuji, že jsem ve zdaňovacím období 2009 neměl/a vlastní příjem přesahující částku uvedenou v § 35ba odst. 1 písm. b) zákona o daních z příjmu.

Dále prohlašuji , že ve zdaňovacím období za r. 2011 jsem neuplatňovala daňové zvýhodnění na vyživované dítě: ………….., r.č.: ……………..

Datum: …………………………

......................................
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
30.12.13 10:06

je tento formulář stále aktuální?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda je tento formulář stále aktuální/myslím tím ty paragrafy/ a můžu ho jen s doplněním akt. zdaňovacího období letos zkopírovat a odevzdat?
Děkuji za odpověď od nějaké informovanější maminky :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8521
30.12.13 20:17

Jojo, paragraf je pořád stejný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.14 16:35

DOBRÝ DEN CHCI SE ZEPTAT JESTLY MÁ MANŽEL NAROK NA VRÁCENI DANĚ NA 2 DĚTI KDYZ PODNIKAL V ROCE JEN 1MĚSÍC A PAK UKONČIL ŽIVNOST A BYL VEDEN NA ÚP JA
MANZELKA JSEM BYLA TAKE VEDENA ÚP DĚKUJI ZA RADU

• Citovat
  • Upravit
8521
3.1.14 08:19

Příjem musí být aspoň 48000 za rok. Pokud tento příjem za ten 1 měsíc měl, pak si může daň. zvýhodnění uplatnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
3.1.14 16:12

@Hanula1212 moc děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8521
3.1.14 16:41

Není zač @eviti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
6.1.14 15:31

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat. Do těch 68 000 co se tam započítává? Mateřská, proplacená dovolená, a započítává se taky plat? ( v době kdy jsem ještě pracovala??) Na mateřskou jsem nastupovala v březnu 2013.
A taky jsem se chtěla zeptat, když je přítel OSVČ jak má vypadat jeho prohlášení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8521
6.1.14 17:49

Ano, započítává se i hrubá mzda. Prohlášení bude vypadat podobně, jen co se týká dětí. Vzhledem k tomu, že píšete přítel, pak není nárok na slevu na manželku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
13.1.14 11:32

Ahoj holky, mohu uplatnit slevu na manzela i v pripade pokud mame kazdy jine trvale bydliste? Bydlime normalne spolu, ale jeste nemame dodelany ten TP, takze v obcankach mame kazdy jinou adresu TP.

Diky za info, pa pa J

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8521
13.1.14 18:17

Důležitá je společná domácnost, nikoli trvalé bydliště, takže pokud splňuje podmínku příjmů do 68tis., tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
15.1.14 16:09

Děkuju za radu. A ještě jsem se chtěla zeptat, když jsem nad 68 tis, tak to nedostanu asi nic co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
15.1.14 19:28

: Hanula1212: Moc diky za info - musime treba s manzelem podepsat dalsi cestne prohlaseni ohledne toho, ze vedeme spolecnou domacnost? Nebo jak to mame prokazovat? Resp. je nutne to pro slevu/odpocet na manzela vubec nejak prokazovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8521
15.1.14 20:09

Máš SZ @jeni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie