Četba pro 11 letého kluka - nějaké tipy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37483
23.6.25 16:43
@Menton píše: Více

To je pravda. Ale zas, když se rozečte, tak třeba 2 roky prázdnin by se přečíst daly. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3458
23.6.25 16:45

@Menton Niesom uz najmladsi, tak som to nevnimal, ale diky za postreh na tom nieco bude.

Kazdopadne 15r kapitan bola vobec moja prva kniha ktoru som precital ked som sa ucil citat a Verne ma vzdy bavil a rad sa k nemu vraciam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
23.6.25 18:01
@M_Vladim píše: Více

Mi se to posuzuje hůř, mám doma dyslektika, takže on čte sám velmi jednoduché knížky. Já fungují jako audiokniha před spaním. :mrgreen:
Když jsme četli Dva roky prázdnin, tak jsem potají četla dopředu jak to dopadne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7945
23.6.25 18:08

U nás kluk skoro jedenáct teď hodně čte Foglara, plánuju mu podstrčit Prašinu.
Poseroutka taky frčí, to je za mě teda hrozná srajda, ale tak hlavně že čtou. :nevim: z komiksů frčí Pokémoni, Garfield a Dogman.
Mimochodem, ty verneovky se teď dají sehnat převyprávěné od Ondřeje Neffa. Mělo by to právě být trochu zmodernizované jazykově. Nevím, ještě jsem to nezkoušela, ale chtěla bych zkusit Tajuplný ostrov, to byla vždycky moje nejoblíbenější verneovka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7945
23.6.25 18:11

Jo a Walliams - ten má tu kvalitu dost proměnlivou, některé ty knihy jsou příšerné a vysloveně nechutné, něco je lepší. Klukům se nejvíc líbila Operace banány, která se odehrává v Londýně za blitzu. Kupodivu to na ně dost zapůsobilo a přivedlo je to k tomu, že zkoukli pár dokumentů a encyklopedií o druhé světové, tak pánbůh zaplať. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
23.6.25 19:33
@M_Vladim píše: Více

@IcePlanet7
Teda klobouk dolu za dlouhý report, díky! Knížku Rychle šípy už přelouskal tak šestkrát, ale to mu bylo cca sedm. Možná bych mohla zkusit Verne. Hochy od Bobri řeky akorát dočetl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
23.6.25 19:37

Všem děkuju za tipy, jsem nadšená a mám z čeho vybírat 👍 jste skvělí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16237
23.6.25 20:00

Jak tu byl zmíněný Václav Dvořák, tak doplním tituly Písečníci a bludný asteroid, Písečníci a probuzení krále - skvělé dětské sci-fi, dětem se taky moc líbilo.
A mám kluka a holku, a na klučičí/holčičí vůbec nehrajou. Čtou oba a s nadšením i ty Kočičí válečníky, i Aleu dívku moře (syn si to sice do čtenářského deníku nepíše, ale teď si přejou za vysvědčení 9.a 10. díl).
Jinak autor Hraničářova učně není Flanagund, jak někdo psal, ale John Flanagan, a na 17 dílů Hraničářova učně pak navazuje ještě Bratrstvo, a píše tuším i jeho žena, takže jen tento pár může zásobit slušnou porcí knih.
Ty historické Kouzelný atlas putování časem jsou skvělé, je tam super slovní zásoba.
Série Prašina a Spící město je taky pro kluky bomba. A syna baví i detektivky o Enole Holmesové, ale to taky nerozšiřuje, že je to o holce, ale baví ho to moc. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
23.6.25 20:20

Udivuje mě přehled, kteří tady někteří co se týká dětské literatury, mají :potlesk:
Z komiksů (když nepočítám Čtyřlístky) četl Rychle šípy a Huberta a Huga od Nikkarina. Dogmana má jednoho, ale ten ho moc nebavil a strašně rychle ho přečetl. Ted jsme koupili Five Night At Freddy's. Ale to jsem mu schovala na dovolenou…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
23.6.25 20:26

@Menton Nejsi spíš Meon - Tadeáš :mrgreen:?

• Citovat
  • Upravit
7945
23.6.25 20:39
@jesterka001 píše: Více

Dogmana jedině z knihovny, to je fakt jednohubka.  :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
23.6.25 20:41
@Sonmi píše: Více
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7945
23.6.25 20:42

Ještě mně napadá série Artemis Fowl od Colfera. To je taková špionská fantasy s ne úplně pozitivním hlavním hrdinou (ale postupně se napravuje :) ). Je to dobře napsané a má to spád.
Ještě čte rád knihy od Cressidy Cowellové - Jak vycvičit draka. ( Je to původní předloha toho filmu, ale kromě pár jmen s tím nemá mnoho společného).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
23.6.25 20:54

A musím říct, že z nových knih mě tahle i jako dospělou vzala za srdce
https://www.megaknihy.cz/…ho-more.html?…¶m1=¶m2=&adposition=&campaignid=20193818109&adgroupid=&feeditemid=&targetid=&loc_physical_ms=1029195&loc_interest_ms=&searchtype=&gad_source=1&gad_campaignid=20193831540&gbraid=0AAAAADp5MlZ6nmy2bcn4b-wtnyx8wRIbY&gclid=EAIaIQobChMIn5bZ0JuIjgMV25GDBx2fLB3tEAQYBSABEgKqofD_BwE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
23.6.25 20:55
@krecik.dzungarsky píše: Více

Proč?? ;)
Menton je moje oblíbená destinace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek