Odjezd na chalupu - koronavir

Napsat příspěvek
Velikost písma:
392
20.3.20 14:23

Já bych tu zmínila jednu věc, která tu ještě nepadla. Většina našeho národa, co nejakou chatu vlastní, je z města. A to hlavně z Prahy. Všichni, co na vsi bydlí, ví, jak to vypadá v pátek, kdy se Prazaci seberou a hurá na chalupu na ves, tzn. pryč z Prahy. A teď si vezměte tu dnešní situaci. Nejvíce nakažených je v Praze. A najednou se všichni rozhodnou jezdit ne do bytu, ale na ves, prostě VEN z Prahy. A většina z nich bude dělat nákupy kde? Mimo Prahu. Takže je naprosto jisté už teď, že se to právě díky těmto „cestujícím“ pomalu začne rozšiřovat ven. A to i když pouzivaji roušky, protože ty jsou efektivní jen ze 70%. A těch 30%? O ty se zvyšuje možnost nákazy. Proto já jsem pro zákaz ježdění na chaty a chalupy. Vážně se tím zvyšuje riziko rozšiřování viru.

Příspěvek upraven 20.03.20 v 14:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
20.3.20 14:34

Jinak zrovna včera nám sem vedle přijeli luftaci. Mají tu chatu. Rodina velká jako blázen. Matka, otec, tři děti, matka matky, brácha otce… Všichni z Prahy. Otec a matka matky denně jezdí do Prahy do práce. Nákupy dělají samozrejme tady, v nejbližším městě. My si tady všichni v izolaci říkáme, proč sem vůbec proboha jezdí, dyt to sem pritahnou! To napadne každého normálního člověka jako první věc. A víte co mi na to sousedka napsala? Prý že se to v Praze začíná šířit, tak radši jezdí sem :nevim: slušný, co? To je přesně jako případ v tom včerejším příspěvku jedné maminky tady, kdy psala že je jí hrozně zle a proto děti s muzem radši poslala k prarodicum :zed: ach jo, debilita nezná mezí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.20 14:37

@lichylichozrout milá zlatá, izoluj se doma, nikam nevylézej, nakup si zásoby na pár týdnů a máš vystaráno, ne? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
20.3.20 14:51

@Jan Exekuovaný bohužel to nejde, protože nemám kamion :D radši jsem řekla sousedce, ať k nám ani nepachnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12126
20.3.20 14:59

Mám chalupu daleko, pomalu se loučím s letošní úrodou - kdoví, jak se to dlouho potáhne. Pokud ne, bude to milé překvapení. Ne, nejedeme nikam, ale nemáme auto a riskovat nehodlám.

Poslední dva články z novinek. Pak se nebudu divit, že dají zákaz vycházení.

https://www.novinky.cz/…nik-40317476

https://www. novinky. cz/zahranicni/svet/clanek/misto-izolace-bujare-vecirky-i-venceni-plysovych-psu-zakazeme-vychazeni-uplne-varuji-evropske-zeme-40317406#seq_no=1&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky. web. nexttoart&dop_req_id=81GYphDtRRp-202003201356&source=article-detail

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
20.3.20 15:14

@aknah31 já ale právě nikam mimo zahradu nejdu. nejdu před chalupu. nejdu do obchodu. Nejdu ani na procházku, na kterou bych naopak ve městě šla, ac mimo lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.3.20 16:53

Nechte prosím zakladatelku žít. :srdce:
Hlavně, že tu neřešíte důchodce, kteří sednout ne do auta, ale courají se mhd, aby obráželi obchody a pak ještě využívají dobrovolníky, které otravují s taháním vody, kterou si můžou natočit z kohoutku..Zakladatelka je schopná, autem se její manžel taky dopraví sám, neleze do mhd a jak jsem pochopila s nikým do kontaktu nechodí. A pokud by zůstala v bytě, jak tady spousta radí, s manželem by se taky viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
20.3.20 16:54

Adam Vojtěch
3 hod ·
Je tady první víkend v režimu usnesení vlády o zákazu volného pohybu osob. Chtěl bych všechny občany požádat, aby nejezdili na chaty a chalupy za účelem rekreace a zůstali doma. Ti co, mají nařízenou karanténu doma samozřejmě zůstat musí. Pokud však nepociťujete příznaky onemocnění a na chalupu nebo chatu odjet MUSÍTE (což určitě NIKDO NEMUSÍ), setrvejte v jejím prostoru, noste roušku a minimalizujte kontakt s okolím. Je to moc důležité. Chráníte tím sebe i své okolí.
takže žádné pendlování z chaty domů a zpět, manžel, nákupy, práce atd.,nechápu, co na tom, kdo nerozumí a pokud bude celostátní karanténa, což bude, tak tam zůstanete odříznutí a manžela neuvidíte třeba měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.3.20 17:04

@evulinda79 jenže zakl. evidentně nependluje, ale je tam vlastně v karanténě místo domova..což je rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
20.3.20 18:58

@hulala můžeš. Je úplně jedno jestli sedíš v karanténě doma a nebo na chalupě- je to úplně to samé, podle mě :nevim: taky chodíme na zahradu za barákem, kde jsme jen my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
20.3.20 19:49
@Prigionia píše:
Ne, nemůžeš. Nemůžeš si odjet na chalupu, protože z bydliště můžeš nyní vycházet jen v nejzažších případech, jako do práce, nakoupit či do lékárny. A tatínek tam za Vámi taky nemůže pravidelně jezdit :zed: :zed: panebože lidi, seďte měsíc na zadku, ať se toho zbavíme a máme klid :pocitac: :pocitac: já chápu, že je krásně, chápu, že se člověk doma nudí, ale tak se to snad dá vydržet ne? :cert:

No tak uber na hysterii. Cestou na chatu autem rozhodne nikoho nenakazíš. Na chatě rozhodně taky ne, pokus se nestýkáš s lidma, trčíš na zahradě, max si zajdeš na vycházku do lesa. Děti jsou šťastné venku a ty taky. Nakoupit si zajedeš autem do supermarketu. To bys musela i ve městě, že. Šance, že se nakazíš v bytě ve městě je mnohonásobně vyšší (výtahy, zachrchlané chodby…). Nechápu, kde racionálně vidíš riziko. A to nemám chatu, ale barák na venkově a jsem za to ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
20.3.20 21:04

Ja jsem kverulant, spousta nařízení mi pripada prehnanych a nesedam si ze vseho na zadek. Ale luftakum z velkych mest, co nutne,,musi" houfne tenhle vikend na chatu bych sekala hlavy :cert: Uz jsou jich plny Krkonose :roll: Ta chata vam vazne nespadne, ani sazeni urody nikomu neutece, kdyz tam dva vikendy nebudete. Stejne ma jeste mrznout. Staci aby jeden pitomec uz nakazeny nekde z metra si sel,,jenom" do vesnicke samosky pro pivo a uz to pojede. Nechte si svoje viry u sebe doma a neroztahujte to zbytecne jeste tam, kde to neni :cert:

Příspěvek upraven 20.03.20 v 21:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
20.3.20 21:15

@veru130 Koukni se na reprízu zpráv, kde je rozhovor s profesorem Prymulou. Na chaty rozhodně jezdit nedoporučuje právě pro vysoce pravdepodobne riziko zavleceni nákazy… A začínají se uzavírat dobrovolně obce před nájezdem chatařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
20.3.20 21:41

No tak já nevidím problém v tom, když je někdo na své chatě a nevychází mimo svůj pozemek, nestýká se s místními a nákup si přiveze z města. problém vidím tam, kde jsou chatové osady, děti se seběhnou a hrají spolu, lidí jdou pozdravit sousedy a pak společně na jedno (jasně, ne do hospody, ale hezky pokecat, když se dlouho neviděli). Já osobně jsem na chatě taky, na samotě u lesa (zásoby z města, tady dávají lišky dobrou noc) a muž za námi z města proste nepojede, musíme to zvládnout bez něj, ale lepší než být zavřeni v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
20.3.20 21:50

Já bych fakt odlišila chalupu, která je v podstatě rodinný dům často s velmi velkou zahradou, kam přijedou lidi i s nákupem, zacouvají do vrat a celý víkend se z pozemku nehnou a nejblíž jsou maximálně na 20m se sousedy za plotem (to samé osamocená chata někde v lesích).
Průšvih jsou podle mě chatové osady, kde ty rozestupy rozhodně nejsou velké, a cestování do těchto míst hromadnou dopravou a nakupování na místě (z důvodu, že vlakem nepotáhnou tolik věcí). Stejně problematické jsou ale např. ZAHRÁDKÁŘSKÉ KOLONIE - o těch jsem nikde nezahlédla ani slovo. V nejbližším velkém městě jsou asi 4 fakt obří zahrádkářské kolonie, kde má každý velmi malý kousek pozemku, jsou tam jedna společná vrata, centrální chodník uprostřed apod. To si umím představit, že když se tam slezou lidi z dvaceti různých paneláků, tak se to může roznést slušně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí