Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Každý případ rozvodu či rozchodu je jiný, tohle snad ani není k diskuzi ![]()
Z pohledu meho muze- chape zena, co udelala, kdyz ji manzel za sve opravil byt, udelal dite a po porodu nasel svoje tasky prede dvermi, ze svoji ulohu jen splnil a ted uz jen bude platit alimenty? (Cetla jsem dokumenty od soudu, takze to neni jen zkresleny pohled).
Anonym-citlive info ne o moji osobe
Doplneni anonym ze 7:07 - psala jsem to proto, ze nemuzes pausalizovat. Sv***e jsou muzi i zeny, to si nevyberes…
Tak snad je jasné, že každý rozchod je jiný, to se přeci nedá shrnout do několika vět.
Proc by to meli byt jenom chlapy? Takhle nejak se chovaji i ženy. Chtel bych byt se synem a nemůžu jak to tu nekdo psal barak jsem opravil udelal ji dite a ted uz me nepotrebuje ma rodice a prcka a je spokojena
To opravdu nelze pausalizovat.
L
Mozna by slo rict jen o pripadech, kdy otec/matka odejdou od ditete s tim, ze takovy zivot nechteji, ze jejich smula. Protoze deti jsou uzasne a vychovavat je a videt je vyrustat nic nenahradi stejne jako vztah s nimi. A rodic, ktery je opusti na toto nema narok a pozdeji, kdy prijde na to, o co prisel, je uz pozde. A to je ten trest.
A vrati se to i tem, kteri „sve“ dite upiraji druhemu rodici. Kazdeho jeho skutky dostihnou.
Vic k tomu asi rict nejde ![]()
@Anonymní píše:
Dobre rano. Zajima me, jestli jsou muzi schopni i vnimat, ze detem po tom co se rozhodli odejit ublizili a ze s nimi uz nebudou travit kazdodenni strasti i slasti a nebo, ze jsou sobecti, myslici jen na svoje dobro? A nechavaji po odchodu sve rodiny v byte ci dome ackoliv bydleni neni opusteneho partnera?
Tyhle věci vnímají lidi dost individuálně. Spousta ženských, které mají problémy ve vztahu, je tu povzbuzována do rozchodu a bere to tak, že „když je šťastná matka, bude i dítě“ a ona bude jako na potvoru šťastná jen se svým novým nabíječem. A opovaž se jí říct, že ubližuje dětem… Prostě ona byla ve vztahu nešťastná a ona má právo na štěstí, jinak nebudou šťastné ani děti…
Ale u chlapů tahle „logika“ neplatí. Rozhodně nikdo neřekne, když bude šťastný otec, bude i dítě. ![]()
Zakladatelko, generalizuješ, že všechny rozchody jsou vinou mužů obecně. Evidentně se snažíš si vyřešit nějaký osobní problém, můžu tě ujistit, že generalizování cesta k řešení není.
Hodně stěstí s tvým problémem, ať už je jakýkoli. ![]()
@Anonymní píše:
Dobre rano. Zajima me, jestli jsou muzi schopni i vnimat, ze detem po tom co se rozhodli odejit ublizili a ze s nimi uz nebudou travit kazdodenni strasti i slasti a nebo, ze jsou sobecti, myslici jen na svoje dobro? A nechavaji po odchodu sve rodiny v byte ci dome ackoliv bydleni neni opusteneho partnera?
někdo jo, někdo ne. To nemůžeš brát plošně. Osobně naprosto nechápu, že se člověk, který odešel, zcela přestane se svým dítětem stýkat, to mi hlava fakt nebere..
A hlavně jsou naopak i lidé, kteří vnímají děti jako dar, například díky tomu, že například se jim nedaří žádné zplodit…
Asi jako chápou ženy, že svým dětem ubližují věčnými spory s jejich otcem? ![]()
@Bábrdl píše:
Tyhle věci vnímají lidi dost individuálně. Spousta ženských, které mají problémy ve vztahu, je tu povzbuzována do rozchodu a bere to tak, že „když je šťastná matka, bude i dítě“ a ona bude jako na potvoru šťastná jen se svým novým nabíječem. A opovaž se jí říct, že ubližuje dětem… Prostě ona byla ve vztahu nešťastná a ona má právo na štěstí, jinak nebudou šťastné ani děti…Ale u chlapů tahle „logika“ neplatí. Rozhodně nikdo neřekne, když bude šťastný otec, bude i dítě.
Asi tak. V každé druhé diskusi, kde žena řeší nějaký problém s mužem, se objeví rady typu „s takovým bych nebyla, vezmi děti a odejdi“ nebo „sbal mu tašky, vyměň zámky a podej žádost o rozvod“. A teď fakt nemluvím o diskusích, kde je zakladatelka partnerem mlácená.
Ano chápu, ale až teď. Když jsem zabral dětem autodráhu a hrál si s ní sám, pochopil jsem až teď, když mi seberou auto. ![]()