Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak že vám lezou do ložnice a pracovny je přes čáru, to je bez debat. Na druhou stranu, pokud jste dolní patro toho domu dali v podstatě k užívání rodině a mají volně k dispozici klíče, tak to asi berou napůl za své a nepovažují za nutné vás informovat, že tam jsou / byli. Udělala bych si patro určitě zamykací.
@Bydlící píše:
Před cca 15 lety jsme koupily pozemek se starší stavbou - bývalá chata se zahradou už v neudržovaném stavu. Chatu jsme přestavěli na stálé bydlení. Za tu dobu se využívala a používá zhruba celý rok pro rodinnou rekreaci i širší rodiny. Vše šlo až do současnosti v pohodě. Až do poslední doby. Bratr si našel novou ženu - moc jsme si nesedli.
Mám pocit, že nemá zábrany. Třeba je tam s bratrem, na chvíli se ztratí a pak zjistíte, té vám nahoře na patře prohrabávají ložnici a pracovnu. Přízemí je,, společné" ale nahoře máme svoje bydlení. Vrchol byl tenhle týden před Vánoci. Byly jsme s dětmi na pár dní pryč. Bratr přijel s tou svou a odemkli si prázdný dům a začali si tam hospodařit. Nic nenapíše, nezavolá. Kdyby se ozval třeba jsme s dětma kousek od vás a děti jsou promočené, můžeme se u vás ohřát? Tak se domluvíme a ať se ohřejí udělají čaj… Ale nic.
Přišli jsme domů a opravdu jsme si mysleli že nás vykradli. Až teď se brácha jen tak,,přiznal" že se zastavili. Tak jsem mu řekl jestli je normální a že když nemá hranice, tak se mu musí nastavit zkrátka do cizího domů se neleze. Mobil a zavolat snad může. Ta jeho to zkoušela uhrát na děti.,,Aha takže děti nám prohrabávají ložnici a šuplíky v pracovně?" Prostě mi to celé nepřijde normální a kdo ví kolikrát se už takhle,, zastavili". Ví kde je rezervní klíč - kdyby se něco stalo. To jsme změnili a polopatě jim řekli že pokud budou chtít přijet ať zavolají a domluví se jinak nic. A té do cizího domů se neleze…Tak se brácha spíš ta jeho urazila.
Přijde vám to normální? Mám pocit, že bráchu by tohle nenapadlo a té to je celé od té jeho nové známosti.
Tak máš asponˇklid. Když se neuměj chovat, jejich problém.
Tak to NE teda, to bych zuřila a hodně!!!
Telefon má v dnešní době každý, sama to nemám ráda když někdo dojde jen tak, já taky vždy volám a hlásím se.Ale hlavně je to Vaše!!Tady bych se nebála říct k tomu svoje ať si je paní naštvaná jak chce!!! ![]()
Já bych cizí dům neprohraboval, bratr k nám jezdí cca 15 let a dobře věděl, že v patře máme bydlení a tam bez svolení nemá co dělat. A hlavně, že do prázdného domu se nechodí.
Rezervní klíč je pro případ nehody. Nebo třeba předloni přijeli topenáři mimo domluvený termín a pouštěli je tam rodiče mé ženy - vše po domluvě předem.
Jsme tam doma a všichni ostatní to respektují. Proste když chtějí přijet tak zavolají, domluvíme se jde to x nejde a hotovo. Každá návštěva se jako návštěva chovala.
Ale, že nám vlezou do prázdného domu, sežerou půlku čokoládové rolády z ledničky dole. A máte prohrabané šuplíky to je moc. Vážně máte někdo takové příbuzné, že jim musíte říkat do cizího se neleze, bez dovolení si neber cizí…
Přijdete domů s dětmi a říkáte si tak nás někdo vykradl. Už jen ten pocit, že se doma bojíte a říkáte si co když se ten zloděj vrátí…no a pak zjistíte, že to byl bratr s tou svojí a ani jim to nepřišlo nevhodné a mimo…a ještě se ta samá uráží, že si ji dovolím říct takhle ne.
@Bydlící píše:
Já bych cizí dům neprohraboval, bratr k nám jezdí cca 15 let a dobře věděl, že v patře máme bydlení a tam bez svolení nemá co dělat. A hlavně, že do prázdného domu se nechodí.
Rezervní klíč je pro případ nehody. Nebo třeba předloni přijeli topenáři mimo domluvený termín a pouštěli je tam rodiče mé ženy - vše po domluvě předem.
Jsme tam doma a všichni ostatní to respektují. Proste když chtějí přijet tak zavolají, domluvíme se jde to x nejde a hotovo. Každá návštěva se jako návštěva chovala.
Ale, že nám vlezou do prázdného domu, sežerou půlku čokoládové rolády z ledničky dole. A máte prohrabané šuplíky to je moc. Vážně máte někdo takové příbuzné, že jim musíte říkat do cizího se neleze, bez dovolení si neber cizí...
Přijdete domů s dětmi a říkáte si tak nás někdo vykradl. Už jen ten pocit, že se doma bojíte a říkáte si co když se ten zloděj vrátí…no a pak zjistíte, že to byl bratr s tou svojí a ani jim to nepřišlo nevhodné a mimo…a ještě se ta samá uráží, že si ji dovolím říct takhle ne.
Ne takové příbuzné nemám, ale ty jo.
Vyměnit zámky a neříkat kde je klíč. Řekl jsi mu svoje a dál je to na něm. Ať je klidně nějakou dobu uraženej.
@Bydlící Ne nepřipadá mi to normální, je to hodně drzé. Vyměnit zámky a původní záměr, ze chatu muže užívat rodina jak se jim zachce zrušit. Bez předchozí domluvy žádné návštěvy.
@K. Rocánková píše:
No já bych spíš vyměnila zámek než přestěhovala rezervní klíč.
Takže nový rezervní klíč dát na stejné místo? Chytré.
Já bych prostě bez debat řekla, ze návštěvy a zdůraznila bych návštěvy pouze ve Vaší přítomnosti, at se urazí jak chtějí. Proste pohár trpělivosti přetekl, rezervní klíč pro ně není a nebude a chata už k volnému užívání už není a tečka.
Proste bych vymenila zamek, deuhy dala do patra a rezervní klíče dala k nekomu. Kdo by tam chtel, musel by se stavit pro klice u vas…
Ale na druhou stranu, nehazela bych to na bratrovu novou pritelkyni, ona sama od sebe asi tezko rozhodla, ze tam pojedou a nasla klíče, to musel organizovat bratr.
@Bydlící píše:
Ale, že nám vlezou do prázdného domu, sežerou půlku čokoládové rolády z ledničky dole. A máte prohrabané šuplíky to je moc. Vážně máte někdo takové příbuzné, že jim musíte říkat do cizího se neleze, bez dovolení si neber cizí…
To museli udelat slusny bordel.
Mam takovou tchyni - kdyz jsme jeli na dovolenou, prolezla nam dum, odnesla nejake veci, ktere jsem pak hledala a byly u ni, ze si je pujcila. Mati se zase hrabe v dokumentech a neni ji blbe mi potom vycitat, ze jsem ji o necem neinformovala, co si tam precetla. Kdyz se ohradim, urazi se ony dve. Nepripada jim, ze by dospele deti mely pravo jim neco nerikat - proto to delaji.
Zajimalo by me, proc to dela tvuj bratr, co tam hleda.
Nepsala si sem už pamatuju si cca x měsíců zpět diskuzi o drzých příbuzných a chalupě. A že vedle bydlí rodiče.
Tak si to zamkněte a žádný rezervní klíč nikomu nedávejte. To je tedy problém.
Prostě a jednoduše bych vyměnila zámek a rezervní klíč si prostě nechala doma.
Neumím si představit, v jakém stavu to uvnitř muselo být, když jste si mysleli, že vás vykradli.To asi dost přeháníš.
Na druhou stranu, když jsi řekla bratrovi, kde je rezervní klíč, hokt si myslel, že ho může prostě použít.
@Bydlící píše:
Píšeš z pozice chlapa, ale styl psaní mi sedí na babu…to jen tak mimo.
Můžeš si za to sám/sama. Dát pevné hranice (bez nás žádné návštěvy, ani zmoklé děti nejsou důvod), vyměnit zámek, rezervní klíč dát jinam a nikomu o tom neříkat (jak často jezdí topenáři nebo která havěť?, když tak si počkají nebo přijedou jindy holt)…nebo oni vás k době domů taky pouštějí i když tam nejsou.
Je to zas taková ta hysterie - oni jsou nejhorší (ano jsou) a my jsme chudáčci, kteří musí trpět (můžete si za to sami).
A jinak využij toho, že se urazili, aspoň je nemusíte vídat a hostit a psát na epipi.
@Anonymní píše:
To museli udelat slusny bordel.Mam takovou tchyni - kdyz jsme jeli na dovolenou, prolezla nam dum, odnesla nejake veci, ktere jsem pak hledala a byly u ni, ze si je pujcila. Mati se zase hrabe v dokumentech a neni ji blbe mi potom vycitat, ze jsem ji o necem neinformovala, co si tam precetla. Kdyz se ohradim, urazi se ony dve. Nepripada jim, ze by dospele deti mely pravo jim neco nerikat - proto to delaji.
Zajimalo by me, proc to dela tvuj bratr, co tam hleda.
To je drsne!!! U nas doma bydli nase 2 dospele deti a nikdy nikdy bych jim nevlezla do veci, ani manzelovi ne. Nepochopim, ze nekdo prijde do cizi domacnosti a proleze to tam
ja to mam presne naopak, mela bych obrovsky problem, kdyby me nekdo nechal u sebe doma, nedejboze po me chtel treba at vytahnu neco z jejich supliku atd., mam to tak od detstvi a je mi to extremne neprijemne.