Chce se Vám vrátit do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29610
31.5.18 22:21
@Anonymní píše:
Máme jen jedno dítě, manžel nechtel druhé. Prac. smlouva mi skončila behem MD. Malý chodi do školky uz čtvrtý měsíc, ale pokaždé když si pro nej jdu se rozbrečí. Hrozně špatně to nesu. Nejraději bych s ním byla doma. Doufala sem, ze me vezmou do stare prace, ale bohužel mě nevzali. Vzali mě do vedlejší města a nechce se mi dojíždět. Plnym busem se studenty :( chci zustat s malým. Zacinam dost přemýšlet o tom, že tu praci odmítnu a budu s malým doma az do 4 let. Penize nutne nepotrebujeme a manželovi byvto asi nevadilo. Jen by mi to bylo asi blbe. Aby me casem někde vzali. Ale treba byxse uvolnili něco v místě.

Do práce jsem se vracela ráda. Ale také jsem byla do 4 let věku druhého dítěte doma. V práci jsem měla rok naplacené volno. Obě holky začaly chodit do školky až od 4 let. Ta druhá tedy od 3 let na tři dopoledne v týdnu do soukromé. Nelituji toho, pro obě to bylo v těch 4 letech do státní školky akorát, už tam bývaly rovnou celý den, protože jsme se ve vodění a vyzvedávání střídali jen s manželem, obě rodiny jsou daleko. Během mateřské a RD jsem dokončila studia a i díky tomu mohu dál dělat práci, která mě baví. Takže i to je cesta změnit profesi, aby práce člověka bavila. A já autobusem do práce jezdím a problém s tím nemám. ;) Jezdí všechny věkové kategorie i vlakem, protože kvůli zácpám je to kolikrát i rychlejší, pro autobusy je vyhrazený pruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
31.5.18 22:33
@Anonymní píše:
Máme jen jedno dítě, manžel nechtel druhé. Prac. smlouva mi skončila behem MD. Malý chodi do školky uz čtvrtý měsíc, ale pokaždé když si pro nej jdu se rozbrečí. Hrozně špatně to nesu. Nejraději bych s ním byla doma. Doufala sem, ze me vezmou do stare prace, ale bohužel mě nevzali. Vzali mě do vedlejší města a nechce se mi dojíždět. Plnym busem se studenty :( chci zustat s malým. Zacinam dost přemýšlet o tom, že tu praci odmítnu a budu s malým doma az do 4 let. Penize nutne nepotrebujeme a manželovi byvto asi nevadilo. Jen by mi to bylo asi blbe. Aby me casem někde vzali. Ale treba byxse uvolnili něco v místě.

Kdysi jsme s manželem vedli takovou debatu o tom, jak jsou ženy hůř placené než muži. Manželovi to přišlo v pořádku, protože jak říkal, výkonnost a pracovní nasazení mamin se s muži srovnávat nedá. Tehdy mě to za všechny ženy dost nakrklo. Teď, když to vidím kolem sebe, mu, bohužel, musím dát zapravdu.

Když se ti pracovat nechce, a peníze nepotřebujete, tak nepracuj. :nevim: Když si chceš najít dobrou práci, tak holt na sobě pracovat budeš muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
31.5.18 22:33

Vždycky jsem byla pracovitá, ale na mateřské si to hrozně užívám a podle mě jsou to nejkrásnější roky dětí, když jsou malé. Pokud to situace dovolí, chci být co nejdéle s nimi a pro ně. Třeba chodit do práce jen na pár hodin nebo na brigádu. Sama se klidně uskromním, ale chci být k dispozici hlavně dětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.5.18 22:38
@J_Doe píše:
Kdysi jsme s manželem vedli takovou debatu o tom, jak jsou ženy hůř placené než muži. Manželovi to přišlo v pořádku, protože jak říkal, výkonnost a pracovní nasazení mamin se s muži srovnávat nedá. Tehdy mě to za všechny ženy dost nakrklo. Teď, když to vidím kolem sebe, mu, bohužel, musím dát zapravdu.Když se ti pracovat nechce, a peníze nepotřebujete, tak nepracuj. :nevim: Když si chceš najít dobrou práci, tak holt na sobě pracovat budeš muset.

naprostý souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
31.5.18 22:47
@J_Doe píše:
Kdysi jsme s manželem vedli takovou debatu o tom, jak jsou ženy hůř placené než muži. Manželovi to přišlo v pořádku, protože jak říkal, výkonnost a pracovní nasazení mamin se s muži srovnávat nedá. Tehdy mě to za všechny ženy dost nakrklo. Teď, když to vidím kolem sebe, mu, bohužel, musím dát zapravdu.Když se ti pracovat nechce, a peníze nepotřebujete, tak nepracuj. :nevim: Když si chceš najít dobrou práci, tak holt na sobě pracovat budeš muset.

Bohužel s tím nemůžu souhlasit, když porovnám pracovitost mužů a žen konkrétně v našem oddělení, tak bych řekla, že ženy po MD, pokud se s nimi dobře pracuje (myslím tím, že management je umí dobře namotivovat), jsou daleko pracovitější a loajálnější než muži. V mužích se nezapře jejich ješitnost a chuť soupeřit, u žen je bohužel k tíži jejich hašteřivost a jistá podlost, ta se ale dobrým vedením dá celkem dobře ukočírovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29610
31.5.18 22:50
@J_Doe píše:

Já zase mám kolem sebe lidi kolem čtyřicítky, kteří kolabují přepracováním. Nakonec mění úplně životní styl, protože pracovat budou ještě 25 let. Pokud je to tedy psychicky nesemlelo úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.5.18 22:58
@marin píše:
Já zase mám kolem sebe lidi kolem čtyřicítky, kteří kolabují přepracováním. Nakonec mění úplně životní styl, protože pracovat budou ještě 25 let. Pokud je to tedy psychicky nesemlelo úplně.

Mají toho na sebe navaleno moc - je to tzv. sendvičová generace - z jedné strany děti a rodina, z druhé strany rodiče, kteří již potřebují jistou péči. Na krku hypotéka, půjčky, tlak na výkonnost v zaměstnání(říká se, že hypotékáři jsou nejlepší otrocká pracovní síla…),strach o místo, tlak mladších kolegů, konec tohoto marastu v nedohlednu.Tedy, na okraj, dost nechápu, že si lidé v tomto věku pořizují další malé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29610
31.5.18 23:06
@Burj Chalifa píše:
Mají toho na sebe navaleno moc - je to tzv. sendvičová generace - z jedné strany děti a rodina, z druhé strany rodiče, kteří již potřebují jistou péči. Na krku hypotéka, půjčky, tlak na výkonnost v zaměstnání(říká se, že hypotékáři jsou nejlepší otrocká pracovní síla…),strach o místo, tlak mladších kolegů, konec tohoto marastu v nedohlednu.Tedy, na okraj, dost nechápu, že si lidé v tomto věku pořizují další malé dítě.

To je pravda. Dnes už jde lidem i o volno nejen se honit za penězi, protože právě kolem těch 40 si člověk uvědomí, že peníze a práce nejsou v životě to hlavní a žije jen jednou. Ale pokud má člověk hypotéku, tak není moc úniku, proto je tolik rozchodů, protože člověk utíká před tím tlakem, před povinnostmi atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
31.5.18 23:24

@janickaIII Tak to je fajn. V mém okolí, a není to výjimka, spíš vidím to, že žena (s dětmi), i když by měla možnost lepší práce, tak z pohodlnosti nejde, raději upřednostní méně kvalifikovanou práci za polovinu peněz (a nízkou výkonností), než by se „hecla“ a zkusila něco jiného, za víc peněz, ale s tím, že bude muset opravdu pracovat.

Nechápte mě zle, nejsem zastánce toho, aby se člověk sedřel, makal 12 hodin denně na 120% až do úplného vyčerpání. Spíš se mi líbí model makat 6-8 hodin denně, a mírně, ale trvale se pracovně vyvíjet, a je podle mě škoda, když někdo ve 35-40 svůj potenciál úmyslně z pohodlnosti nerozvíjí… Ale každého věc… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.5.18 23:24
@J_Doe píše:
@janickaIII Tak to je fajn. V mém okolí, a není to výjimka, spíš vidím to, že žena (s dětmi), i když by měla možnost lepší práce, tak z pohodlnosti nejde, raději upřednostní méně kvalifikovanou práci za polovinu peněz (a nízkou výkonností), než by se „hecla“ a zkusila něco jiného, za víc peněz, ale s tím, že bude muset opravdu pracovat.Nechápte mě zle, nejsem zastánce toho, aby se člověk sedřel, makal 12 hodin denně na 120% až do úplného vyčerpání. Spíš se mi líbí model makat 6-8 hodin denně, a mírně, ale trvale se pracovně vyvíjet, a je podle mě škoda, když někdo ve 35-40 svůj potenciál úmyslně z pohodlnosti nerozvíjí… Ale každého věc… :nevim:
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
31.5.18 23:26
@Anonymní píše:

Já tě chápu, i když, co si pomužeš za rok :nevim: Být tebou, tak klidně zůstanu doma, ale malýho bych ve školce nechala. Alespoň jen do 12. Ať si zvykne. Co si pomužeš za rok, když ho tam dáš znovu? Opakovat stejný kolotoč, adaptaci… Jinak já se do práce taky moc bála. Byla jsem doma 2 roky, pak jsem dostala nabídku a 14 dnů kvůli tomu nespala. Chodím zatím na malý úvazek. Necelý první měsíc jsem pořád přemýšlela, že do roka otěhotnim :mrgreen: A po měsíci bych chodila furt, furt, ale nemůžu :( Nemám kam dát dítě, ale odpočítávám dny, kdy zas půjdu a těším se i na září, až půjde malej do školky. I když, než si trošku zvýšim úvazek, tak to potrvá. Snad bude malej ve školce ok. Taky se toho bojim. Jsem jak utržena ze řetězu, ty roky na RD doháním :mrgreen: Takže až si dítě zvykne, neboj se toho, bude to dobré. Pak si zas nedokážes představit být doma :mrgreen:

Příspěvek upraven 31.05.18 v 23:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.5.18 23:27
@marin píše:
Já zase mám kolem sebe lidi kolem čtyřicítky, kteří kolabují přepracováním. Nakonec mění úplně životní styl, protože pracovat budou ještě 25 let. Pokud je to tedy psychicky nesemlelo úplně.

pokud mají vyřešeny složenky, ty krávy nenažrané, pak OK. Horší varianta je, když to chceš a nejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.5.18 23:42
@Sněženka25 píše:
Klidně zůstaň doma…taky budu doma do synových 4 let…což bude bohužel už v září…ale teda na té nechuti vracet se zpět do práce, se nic nezmění…tak šíleně se mi nechce…do bývalé práce už se taky vráti nemůžu, tak musím hledat novou :-( dneska jsem byla prvním pohovoru a teda nějak to na mě dopadlo, absolutně vůbec se mi nechce…úplně bude ten život zase jiný :(

Já se vracela v synových 2,5 a taky jsem to obrečela. Nechtěla jsem dřepět doma a zároveň jsem chtěla být se synem. Částečný úvazek jsem hned z kraje nechtěla, ale teď o něm zas uvažuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.5.18 23:46
@J_Doe píše:
@janickaIII Tak to je fajn. V mém okolí, a není to výjimka, spíš vidím to, že žena (s dětmi), i když by měla možnost lepší práce, tak z pohodlnosti nejde, raději upřednostní méně kvalifikovanou práci za polovinu peněz (a nízkou výkonností), než by se „hecla“ a zkusila něco jiného, za víc peněz, ale s tím, že bude muset opravdu pracovat.Nechápte mě zle, nejsem zastánce toho, aby se člověk sedřel, makal 12 hodin denně na 120% až do úplného vyčerpání. Spíš se mi líbí model makat 6-8 hodin denně, a mírně, ale trvale se pracovně vyvíjet, a je podle mě škoda, když někdo ve 35-40 svůj potenciál úmyslně z pohodlnosti nerozvíjí… Ale každého věc… :nevim:

Já si zas říkám, k čemu se mám hecnout, když ditě bude malé jen chvíli a pracovat budu asi do sedmdesáti. Takže bych klidně vzala méně kvalifikovanou práci, kdyby se mi líp kloubila s péčí o syna. A to mám spolehliveho partnera a hlidací babičku. Prozatím. Nikdo nemládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
31.5.18 23:49
@J_Doe píše:

S tím souhlasím. Také nejsem zastáncem módy být v práci od nevidím od nevidím velmi často s nulovou přidanou hodnotou. Většinou tito lidé v práci jen vysedávají aby se ukázaly atd…také bych brala pracovní dobu např. 6 hodin a více se rozvíjet v jakékoliv oblasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí