Chce se Vám vrátit do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
367
3.5.13 14:55

Já byla s malým doma 4 roky a u toho i pracovala, prodlužuji řasy i vlasy, daří se mi a mohu dělat doma, takže ok, ted bude malý slavit 5 let a nám se narodí druhé, opět budu dál pracovat a po 2 letech chci někam nastoupit ve svém oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
24.9.13 16:18

Přesně kvůli takovým kravkám jako je Karinka je to tady takový jaký to je. Emancipované krávy, které by snad radši ani děti neměly mít. Ještě zkrátit rodičák, a furt jenom chodit do práce, co? Zvládat s malým práci, domáctnost atd…hlavně ať nejsme pozadu za chlapama, kteří fakt chodí jenom do té práce…škoda slov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101682
24.9.13 16:22
@Anonymní píše:
Přesně kvůli takovým kravkám jako je Karinka je to tady takový jaký to je. Emancipované krávy, které by snad radši ani děti neměly mít. Ještě zkrátit rodičák, a furt jenom chodit do práce, co? Zvládat s malým práci, domáctnost atd…hlavně ať nejsme pozadu za chlapama, kteří fakt chodí jenom do té práce…škoda slov

Ona na rozdíl od tebe mluví rozumně a nikoho nenapadá… jo a za svůj názor se nestydí, na rozdíl od nějakého nováčka se 3 příspěvky, že, který se raději přepnul na anonymitu… Co je intimního na nadávání jinému :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
24.9.13 16:32
@j.a.n.i1 píše:
Ona na rozdíl od tebe mluví rozumně a nikoho nenapadá… jo a za svůj názor se nestydí, na rozdíl od nějakého nováčka se 3 příspěvky, že, který se raději přepnul na anonymitu… Co je intimního na nadávání jinému :think:

no na tebe opravdu v počtu příspěvků nemám, hluboce smekám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
24.9.13 17:42

Tak já jsem od září v práci, po 4 letech se 2 dětmi doma. Popravdě do práce se mi nechtělo, ale potřebujeme peníze. Je to strašná makačka, děti vidím až nejdřív po celém dnu v pět hodin. Několikrát jsem žádala zaměstnavatele o úpravu prac. doby, nevyšel mi vstříc. Stejně bych si musela svou práci udělat. Strašně bych to ocenila. I za míň peněz, ale hlavně, že bych mohla vyzvednout děti ze školky. Všechno musí dělat manžel, ale na úkor svojí práce, což nejde dlouhodobě :nevim:
ALe asi nejhorší zatím bylo pro mě, že děti už byly 2× nemocné a já s nimi nemohla být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
24.9.13 21:44

Svou práci jsem nepřerušila ani na mateřské, ani na RD a nestydím se za to. Nevidím smysl mého života v tom, být jen matkou. Moje práce mě baví a naplňuje, takže ji budu dělat i nadále :-)

• Citovat
  • Upravit
14
24.9.13 22:02

Nevím, ale musíte mít všechny fakt super práci, že už se nemůžete dočkat nástupu do ní. Nebo je to místem bydliště, kdybych třeba bydlela na vesnici, kde se už v půl 7 večer nepotká živáček, taky by mi asi hrabalo, ale mne je pořád přednější dítě, alespoň do té doby, než půjde do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
24.9.13 22:05
@Lístečka píše:
Tak já jsem od září v práci, po 4 letech se 2 dětmi doma. Popravdě do práce se mi nechtělo, ale potřebujeme peníze. Je to strašná makačka, děti vidím až nejdřív po celém dnu v pět hodin. Několikrát jsem žádala zaměstnavatele o úpravu prac. doby, nevyšel mi vstříc. Stejně bych si musela svou práci udělat. Strašně bych to ocenila. I za míň peněz, ale hlavně, že bych mohla vyzvednout děti ze školky. Všechno musí dělat manžel, ale na úkor svojí práce, což nejde dlouhodobě :nevim:
ALe asi nejhorší zatím bylo pro mě, že děti už byly 2× nemocné a já s nimi nemohla být.

Tak to musí být opravdu hrozný pocit, když s nimi nemůžeš být když jsou nemocné. a co paragraf? u těch soukromých firem je to hrozné. a jak máš děti staré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
24.9.13 22:08

Kdybych se mohla vratit do prace- oboru co mam vystudovane tak super a nevaham, nevidim smysl v Tom sedet Doma pri napr.7.-mi letem decku co uz chodi do skoly. Jenze jelikoz je ma situace ponekud jinde a do prace musim- tak odpovidam ne, co prace se mi momentalne pri malem diteti nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
24.9.13 22:16

Když někoho ta práce baví a naplňuje, je to něco jiného, ale když je to opruz, tak pak je člověk nešťastný z toho, že se místo ní mohlo věnovat svému dítěti, kterého zatím vychovává někdo jiný. a to nemluvě o tom, že po návratu z práce nastává druhá směna v podobě vaření, žehlení a dalšího, takže ta ženská z toho života pak má jenom honičku a frustraci a kolikrát není ani doma na svátky když pracuje ve službách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101682
25.9.13 00:39

@Lucie Anna Ano, je to o tom, co má člověk za práci a jak ho baví… třeba já mám práci v oboru, která mě baví a zaměstnavatele, který mi umožnil práci z domova, takže jsem ji taky nepřerušila ani při MD… ale někdy je to tedy hukot :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
25.9.13 01:38
@Lucie Anna píše:
Když někoho ta práce baví a naplňuje, je to něco jiného, ale když je to opruz, tak pak je člověk nešťastný z toho, že se místo ní mohlo věnovat svému dítěti, kterého zatím vychovává někdo jiný. a to nemluvě o tom, že po návratu z práce nastává druhá směna v podobě vaření, žehlení a dalšího, takže ta ženská z toho života pak má jenom honičku a frustraci a kolikrát není ani doma na svátky když pracuje ve službách…

Njn, jaký si to kdo udělá, takový to má…Já měla jeden čas půl roku práci, která mě nebavila, měla jsem nějaké očekávání, které se mi nesplnilo a byl to opruz, jak píšeš. Vinu za situaci jsem dávala pouze sama sobě a stejně tak já sama jsem s tím mohla něco udělat. Po půl roce jsem naštěstí dostala vysněné místo, kde jsem byla až do MD a do této práce se chci také co nejdřív na půl úvazku vrátit. Tvůj příspěvek působí tak, že máš trochu komplex z toho, jakou máš pozici na trhu práce, nebo jaký se ti nabízí start po rodičovské. Pokud to tak není, promiň. Nicméně kdo má rád svojí práci, koho baví a naplňuje, většinou se dřív nebo později do práce těší - mluvím teda z vlastní zkušenosti. Další věc jsou peníze, které jsou také potřeba. My máme hypo a upřímně musím říct (a nestydím se za to) že mám v plánu se velice brzo vrátit do práce i z důvodu, aby to partner nemusel mít všechno na triku. Bude to na úkor dcerky, která bude muset brzo do nějakého zařízení (hnusný slovo), ale beru to jako fakt, nemám špatné svědomí. Díkybohu mám fajn práci s možností pracovat také na půl úvazku.
Pak jsou mamči, které pro své dítě obětují vše a jsou ochotny být doma až do 5-6 let. Pokud mezi ně patříš, máš můj (opravdu) upřímný obdiv, mě by to neba.
Ale napadat tady někoho, to je fakt mimo, každého věc, jak se k tomu postaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
25.9.13 04:01

Ctu ted knizku, kde autor pise neco ve smyslu:pokud je spokojena matka, bude spokojene i dite. prvne myslet na sebe a uspokojit si potreby, od toho se odviji, co bude z maminy dite citit. Pokud matku prace naplnuje a prijde domu stastna z prace, muze se naplno venovat diteti a uzije si to. kdyby zustala doma, tak muze byt z celeho dne ss prckem hotova a dite napeti vyciti. Ziju v us, kde je rodicovska neplacena (vetsinou) 6 tydnu. aspon ve meste, kde zijem, tak matkam deti strasne chybi, ale vecery a vikendy si uzivaji naplno.ja jsem nekde mezi, potrebuju seberealizaci a trochu svojeho casu, na druhou stranu byt bez mimca 9hodin denne, to bych fakt nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. mili
25.9.13 05:47
@Lucie Anna píše:
Nevím, ale musíte mít všechny fakt super práci, že už se nemůžete dočkat nástupu do ní. Nebo je to místem bydliště, kdybych třeba bydlela na vesnici, kde se už v půl 7 večer nepotká živáček, taky by mi asi hrabalo, ale mne je pořád přednější dítě, alespoň do té doby, než půjde do školy.

Ty jsi svými příspěvky fakt mimo děvče a z Prahy jsi asi paty ještě nevytáhla, aby jsi mohla vidět, že jinde to ani jinak dělat nejde. Připadáš mi svými názory jako nějaká rozmazlená panička, které nejde ani tak o dítě, ale o to, že je prostě líná a makat se ji nechce

• Citovat
  • Upravit
14
25.9.13 11:28
@nepřihl. mili píše:
Ty jsi svými příspěvky fakt mimo děvče a z Prahy jsi asi paty ještě nevytáhla, aby jsi mohla vidět, že jinde to ani jinak dělat nejde. Připadáš mi svými názory jako nějaká rozmazlená panička, které nejde ani tak o dítě, ale o to, že je prostě líná a makat se ji nechce

Ale vůbec ne, naopak, před mateřskou jsem makala tolik, že jsem si vydělala na byt v Praze, kromě své práce (pracuji v bankovnictví) jsem ještě měla vedlejšáky jako průvodkyně cizinců v Praze, takže jsem v tom svém krásném bytě vlastně jenom přespávala… ale mateřství mne hodilo do pohody, kdy jsem zjistila, že nepotřebuji být neustále někde v trapu a pořád si něco dokazovat.Je taky pravda, že velký odpoč, líné koně, ale prostě já jsem ten typ, kterému se líbí, nebo respektive, začal líbít model matky v domáctnosti a prostě mne jenom fascinuje, jak mnohé z vás již stříhají pomyslný metr, až se vrátí do práce…
a mimochodem, pocházím z vesnice, takže znám jak život tam, tak tady. Taky proto jsem musela přesídlit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí