Chce se Vám vrátit do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1563
7.4.13 16:01

Ještě je problém, že i já i přítel děláme 12-ctky a tím, že nemáme absolutně žádné hlídání, potřebuju dělat jen ranní směny a pochybuju že mi na to v práci kývnou…no bude to ještě zajímavé :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
7.4.13 16:05
@PaníBovaryová píše:
Jako většině žen by stačil poloviční úvazek, ale málokdo toto má. Je to vůbec výhodné pro zaměstnavatele? Neplatí se nějak dvoje odovody? :nevim:

Mam polovicni uvazek, zamestnavatele to nic navic nestoji, je to proste polovina. Pro zamestnavatele je efektivnejsi mit cloveka na cely uvazek. Dle meho nazoru by stat mel vice podporovat plovicni uvazky pro rodice s malymi detmi. Prave treba ulevami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101707
7.4.13 17:13
@letenia píše:
Mam polovicni uvazek, zamestnavatele to nic navic nestoji, je to proste polovina. Pro zamestnavatele je efektivnejsi mit cloveka na cely uvazek. Dle meho nazoru by stat mel vice podporovat plovicni uvazky pro rodice s malymi detmi. Prave treba ulevami.

Já si nemyslím, že by byl zaměstnanec na celý úvazek efektivnější, naopak u všech prací, kde to není od-do, ale člověk musí udělat nějaký objem práce, je poloviční úvazek pro zaměstnavatele výhodnější, protože co si budeme povídat, hodin pracovní doby polovina, peněz taky, ale práce minimálně 70%, takže je to spíše o neochotě měnit „zavedené zvyky“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
7.4.13 17:16

Tak já do práce nasdtupuju zítra, po 3 letech co jsem doma s malou…ale vůbec se tam netěším.
Mám pouze poloviční úvazek - dělala jsem tak když jsem byla těhotná, než jsem šla na MD.
Ale radšibych šla na plný, kvůli penězům, když si vemu co vydělám a odečtu si dopravu, jídlo atd…tak mi moc nezbyde :( navíc mám dost blbé směny…takže hledám něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
8.4.13 18:28
@j.a.n.i1 píše:
Já si nemyslím, že by byl zaměstnanec na celý úvazek efektivnější, naopak u všech prací, kde to není od-do, ale člověk musí udělat nějaký objem práce, je poloviční úvazek pro zaměstnavatele výhodnější, protože co si budeme povídat, hodin pracovní doby polovina, peněz taky, ale práce minimálně 70%, takže je to spíše o neochotě měnit „zavedené zvyky“…

Hodně záleží na typu práce. Já chodím do práce 3×týdně a prostě jde vidět, že tam ty 2 dny nejsem, nemám informace o spoustě věcí a to je občas problém. Než se dostanu do toho, co se řešilo předchozí den, tak mi to zabere nějaký ten čas. Je ale teda pravda, že práce dělám rozhodně více než 50% (práce nad půl úvazku mám zaplacenou). A na 4 hodiny denně by to mělo v mém případě ještě menší smysl. V této oblasti hodně záleží na ochotě zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
8.4.13 21:02

@letenia a co děláš? pro zajímavost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
8.4.13 21:16
@verrru píše:
@letenia a co děláš? pro zajímavost :)

finanční controlling ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
12.4.13 21:38

Za půl roku by jsem se měla vracet do práce jelikož jsem dělala krátký/dlouhý týden tak teď to asi ani nepůjde nemá mi kdo hlídat dítko a hlavně mi ho nevzali do školky takže další problém. Chtěla jsem se vrátit ke svému zaměstnavateli na jinou pozici, ktrá pracovala jen 2 až 3 dny v týdnu takže to by mi i vyhovovalo a s dítkem by se to už nějak zařídilo, ale zaměstnavatel neměl zájem. A jestli se mi chce vracet? Já vlastně ani pořádně nevím, ale na půl úvazku asi jo, ale na celý to si nedokážu vůbec představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
14.4.13 10:37

Když to tak čtu, říkám si na co je vlastně to rozdělení - na jak dlouho si RD vyberete, když je jasné, že po mateřské většina z nás potřebují ranní směny :roll: a tudíž se nemohou vrátit na své původní místo 8o.

• Citovat
  • Upravit
101707
14.4.13 10:41

@Larr No, to rozdělení je většinou pro ty, které se chtějí do práce vrátit dříve a zajistí si hlídání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
14.4.13 10:48

@Larr : No, bez dostatku mista ve skolkach je to na…prd. Mam hodne kamaradek, co maji doma dvoulete dite, chtely by se vratit a nemuzou, protoze skolky jsou plne predskolaku. Opravdu problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
14.4.13 10:51

Co tím ten stát chtěl vlastně říci :think: - jak která umíme nalézat a platit hlídání :think: :mrgreen:.

@AnnaF píše:
@Larr : No, bez dostatku mista ve skolkach je to na…prd. Mam hodne kamaradek, co maji doma dvoulete dite, chtely by se vratit a nemuzou, protoze skolky jsou plne predskolaku. Opravdu problem.
  • Citovat
  • Upravit
101707
14.4.13 10:55
@Larr píše:
Co tím ten stát chtěl vlastně říci :think: - jak která umíme nalézat a platit hlídání :think: :mrgreen:.

Jo, přesně tak a nevidím na tom nic špatného, mám dítko od 2 let v soukromé školce na několik dní v týdnu a jsme spokojeni oba. Pokud někdo hlídání hledat a platit nechce, tak zas může zvolit 4 roky a být doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101707
14.4.13 10:57

@letenia Tak nevím, já dělám ve výzkumu a na vývoji software a tam se za pár dní kulový stane :-) akorát tedy kolega, se kterým spolupracuju má vysoké účty za telefon :mrgreen: ale já zas všechno volám za svý, takže se kompenzuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
14.4.13 10:58

Já asi také ne, jen jsem nahlas přemýšlela, proč to takhle někdo vymyslel. Jen ještě - kolik je těch soukromých školek :?:

@j.a.n.i1 píše:
Jo, přesně tak a nevidím na tom nic špatného, mám dítko od 2 let v soukromé školce na několik dní v týdnu a jsme spokojeni oba. Pokud někdo hlídání hledat a platit nechce, tak zas může zvolit 4 roky a být doma…
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex