Chce se Vám vrátit do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1147
5.4.13 20:17

Tak mně se do práce popravdě taky nechce. Jenže nejsme na tom finančně tak dobře, abych si mohla dovolit zůstat doma :( Já pracovala všude možně a práce jako taková mi vůbec nevadí. Když je ale v práci blbý kolektiv, tak to se mi tam nechce vůbec a spíš tam trpím. S dětma mi je prostě líp. Tak jedině pracovat ve školce nebo se zvířaty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
5.4.13 20:17

Do práce bych šla okamžitě. RD mi končí v červenci, ale už teď hledám místo (mé místo bylo zrušeno, takže mě čeká výpověď). Bohužel neúspěšně. Hlídání mám, tak mohu nastoupit okamžitě. Doufám, že něco najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
5.4.13 20:20

8o :mrgreen: - tak nastup do práce a plať si chůvu.

@Milen píše:
Do práce bych šla hned, ale ještě musím rok a půl vydržet, nejraději bych už stříhala metr. Když se ráno probudím, tak počítám kolik hodin mi zbívá do večera a večer děkuji pánu bohu, že je další den za mnou. Mateřská není nic pro mně, je to největší opruz co jsem kdy zažila :zed: :zed: :zed:
  • Citovat
  • Upravit
653
5.4.13 20:26

@PaníBovaryová Mě to doma nebaví, s miminem je to strašný stereotyp. Jsem z toho akorát vyčerpaná a deprivovaná. Malému je 9 měsíců a tak už se těším, až mu bude rok a já se budu moct trhnout a zase žít aspoň trochu normálně a mezi normálníma (dospělýma) lidma.
I když třeba až začne chodit a mluvit, tak se ta rodičovská stane snesitelná… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
5.4.13 20:27
@Larr píše:
8o :mrgreen: - tak nastup do práce a plať si chůvu.

Do minulé práce se vrátit nemůžu i když bych ráda, už pár týdnů hledám, ale jsem na vesnici a v okolních městech je to bída. Byla jsem už na dvou výběrkách, ale nevzali mně. Musím něco sehnat aspoň na pol. úvazek nebo mně klepne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
5.4.13 20:31

Moc se mi nechtělo, i když jsem vlastně skoro celou rodičovskou pracovala z domova. Ale jsem ráda paní svého času. Teď pracuju na 0,5 úvazek a je to super. V práci si krásně odpočinu od dětí, popovídám s kolegy, zvednu si intelektuální úroveň a těším se na děti… a doma si zas pohraju s dětmi a těším se do práce :). Že bych dělala na plný úvazek, to si představit neumím ještě dlouho. Já z těch 8,5 hodin v práci byla nešťastná už před dětmi, a to nemám nijak náročnou práci, spíš zodpovědnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
5.4.13 20:33

Já od 6 msiců chodím na 4 dny za měsíc, od roka jdu do práce a doma bude manžel. těšíme se oba. já stejně pracuju na 80%, takže mi to vycházi 3× týdně 10 hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
5.4.13 20:35

Já bych docela šla, aspoň na pár hodin na nějakou brigádu, je fakt, že mě po dvou letech zásadně práce přestane bavit a potřebuju změnu, ted těhotenství přišlo akorát, horší je, že nemám kam se vrátit a taťka nás sám neuživí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
5.4.13 20:38

Kdyby mi šéfová bez problémů umožnila pár hodin týdně, tak bych neváhala; jenže vím, že by to bylo víc než pár hodin a hlídání moc nemám a nikam malýho dávat do školky nebo jeslí nechci, chci si ho užít; věřím, že by jim to v práci i pomohlo, protože jsou časy, kdy nikdo moc nestíhá a pak je drobná pomoc velká pomoc, jenže je to zkostnatělý a s tím nic neudělám /po zkušenostech ostatních/

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
5.4.13 20:40

Tak jsou maminky, kterým vyhovuje být doma, mě to vysloveně bavilo do 6 měsíců syna, teď už je to právě ten stereotyp; bohužel společnost nemá ráda matky na mateřské v pracovním procesu

@PaníBovaryová píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat maminek, co jsou na mateřské dovolené, jestli se jim chce nebo se nebojí vrátit do pracovního procesu. Jedna moje kamarádka před porodem říkala, že se chce minimálně za rok vrátit do práce a po porordu teď vyhlašuje, že to je strašný stereotyp a že ji to nebaví. Druhá je zase druhý extrém, té se do práce nechce vůbec a prý zůstane s dítětem doma do jeho sedmi let (to může??). Jak to máte vy? :)
  • Citovat
  • Upravit
Larr
5.4.13 20:40

:hug:
Tohle téma mě zajímá - nemůžeš - zrušení místa :?: No a tušila jsi to už předtím, že pro tebe mateřská nebude to pravé :roll: :lol:.

@Milen píše:
Do minulé práce se vrátit nemůžu i když bych ráda, už pár týdnů hledám, ale jsem na vesnici a v okolních městech je to bída. Byla jsem už na dvou výběrkách, ale nevzali mně. Musím něco sehnat aspoň na pol. úvazek nebo mně klepne.
  • Citovat
  • Upravit
Larr
5.4.13 20:43

Do nebo od - právě do je to stereotyp ne :think:, to furt jen leží a kde ho položíš tam ho najdeš ;).

@karolínka12 píše:
Tak jsou maminky, kterým vyhovuje být doma, mě to vysloveně bavilo do 6 měsíců syna, teď už je to právě ten stereotyp; bohužel společnost nemá ráda matky na mateřské v pracovním procesu
  • Citovat
  • Upravit
404
5.4.13 20:44

STRAŠNĚ se těším! :mrgreen: Částečně dělám pořád z domova a teď bych se snad měla dostat díky hlídání i na pár dní do kanclu. Mám dvouletý rodičák, takže ještě rok a pár měsíců a je to. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
5.4.13 20:53
@Larr píše: :hug:
Tohle téma mě zajímá - nemůžeš - zrušení místa :?: No a tušila jsi to už předtím, že pro tebe mateřská nebude to pravé :roll: :lol:.

Do práce bych se vrátit mohla, ale ne na stejnou pozici, ta už je obsazená. Ale i tak je to pase, dělala jsem dvanáctky přes den a v noci pohotovosti, měla jsem akční zaměstnání, lítala jsem mimo jiné i vrtulníkem po celé ČR a i ve volnu mně občas volali, takže s tel. stále u sebe. Netušila jsem, že je mateřská takový záhul, ale svou dceru miluji a proto hledám něco malinko klidnějšího abych mohla být část dne sní a část dne pracovat.Ale je faktem, že do druhého dítěte bych nešla ani za zlatý prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
5.4.13 21:00

Jsem v práci teprve 3týdny (po půl roce hledání - hledala jsem už během rodičovské),ale popravdě se mi taky nechtělo (nechce):-). Ale taky je pravda, že poslední měsíc, co byly obě děti ve školce, jsem se nudila.

Nejhorší to bude v létě, manžel je učitel, bude mít s dětmi 2měsíce prázdnin a já s hrůzou 2týdny :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí