Chce se Vám vrátit do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ariadne
6.4.13 12:36

Ještě jsem ani nenastoupila na mateřskou a rodičovskou, tak nevim, jak se mi bude doma líbit, ale teď když nad tím přemýšlím, tak se mi asi chtít nebude :-D To možná půjdu brzy do druhého, půjde li to.

• Citovat
  • Upravit
12748
6.4.13 12:41

Mě končí čtyřletá mateřská dovolená v září a do práce se mi nechce a zatím se nemím ani kam vrátit. mám starch jak to pak budu zvládat, práce, děti a starší syn nastupuje v září do školy takže přibude učení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
6.4.13 15:02

Tak mě končí rodičák příští týden, pak ihned pracák, protože dítě mi nastupuje do školky až od září, tady se v průběhu roku nepřijímá :? No, a vrátit se nemám kam, a jako všude i tady mámy od dvou malých dětí a ještě na jednu směnu nechtějí :cert: Na jednu stranu se mi nechce, a na druhou se těším na změnu a dospělé lidi! Ono má obojí své pro a proti-teď jsem ještě do září svou paní, můžu kdykoli, cokoli, anebo taky nemusím nic ;) Ale někdy už je to fakt nuda, a moc velký a dlouhý stereotyp, a taky co si budeme povídat:3800 není žádný peníz, a mám hrůzu, co mi vůbec vypočtou na pracáku :roll: Takže doufám, že se vyskytne nějaká přijatelně dobrá práce, aby děti nemusely být ve školce a družině až do konce, a že to budeme nějak časově zvládat, no mám z toho strach!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
6.4.13 20:55

@Larr Myslíš změnu, jako že bych teď ráda byla zase doma a piplala mimčo? To bych se po těch třech letech nehrnula do práce, ale pořídila bych si druhý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
6.4.13 21:03

@R.A.K.177 to budu mít jako ty…mám únorový dítě…čeká mě to příští rok. Jsem doma 5 let a nikdy jsem ještě nepracovala. Takže to bude velmi zajímavý. Kdo bude chtít 30 co má 2 malé děti a ještě žádnou praxi…Taky budu už příští rok od března do září bez RP…Nárok asi na nic ani nemám jako nikdy nepracující. Už teď z toho mám hrůzu. Nevadí mi pracovat a i uvítám změnu. Jen se bojím hledání té práce (zklámání) a pak to doladění se školkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
6.4.13 21:40

Já bych šla na pár hodin týdně už ted, ale zatím kojím takže nic..až bude malý větší, tak ideál by byl poloviční úvazek, nebo částečný-tři dny v práci, dva doma, ale to zaměstnavatel nepodporuje :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
7.4.13 14:00

Pak asi chodíš na socku až do smrti - jako nemakačenka :roll:.

@Burj Chalifa píše:
Být doma je pro někoho hezká představa, ale dochází mu, že bude pro výpočet důchodu potřebovat odpracované roky?
  • Citovat
  • Upravit
Larr
7.4.13 14:05

No zkrátka změnu - jakoukoliv :lol:.

@Machalka píše:
@Larr Myslíš změnu, jako že bych teď ráda byla zase doma a piplala mimčo? To bych se po těch třech letech nehrnula do práce, ale pořídila bych si druhý :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
21395
7.4.13 14:41

Jako většině žen by stačil poloviční úvazek, ale málokdo toto má. Je to vůbec výhodné pro zaměstnavatele? Neplatí se nějak dvoje odovody? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
7.4.13 15:58

@R.A.K.177 Já práci mám, nevbo aspoň zaměstnavatel mi místo drží, jenže malý je narozený v březnu a mám obavy, že mi ho ve 2,5 letech nevemou, at se pak s klidem můžu vrátit do práce, v průběhu roku se nepřijímá, takže jestli mi ho vemou až o rok později, tak skončím na pracáku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
7.4.13 16:01

Ještě je problém, že i já i přítel děláme 12-ctky a tím, že nemáme absolutně žádné hlídání, potřebuju dělat jen ranní směny a pochybuju že mi na to v práci kývnou…no bude to ještě zajímavé :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
7.4.13 16:05
@PaníBovaryová píše:
Jako většině žen by stačil poloviční úvazek, ale málokdo toto má. Je to vůbec výhodné pro zaměstnavatele? Neplatí se nějak dvoje odovody? :nevim:

Mam polovicni uvazek, zamestnavatele to nic navic nestoji, je to proste polovina. Pro zamestnavatele je efektivnejsi mit cloveka na cely uvazek. Dle meho nazoru by stat mel vice podporovat plovicni uvazky pro rodice s malymi detmi. Prave treba ulevami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
7.4.13 17:13
@letenia píše:
Mam polovicni uvazek, zamestnavatele to nic navic nestoji, je to proste polovina. Pro zamestnavatele je efektivnejsi mit cloveka na cely uvazek. Dle meho nazoru by stat mel vice podporovat plovicni uvazky pro rodice s malymi detmi. Prave treba ulevami.

Já si nemyslím, že by byl zaměstnanec na celý úvazek efektivnější, naopak u všech prací, kde to není od-do, ale člověk musí udělat nějaký objem práce, je poloviční úvazek pro zaměstnavatele výhodnější, protože co si budeme povídat, hodin pracovní doby polovina, peněz taky, ale práce minimálně 70%, takže je to spíše o neochotě měnit „zavedené zvyky“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
7.4.13 17:16

Tak já do práce nasdtupuju zítra, po 3 letech co jsem doma s malou…ale vůbec se tam netěším.
Mám pouze poloviční úvazek - dělala jsem tak když jsem byla těhotná, než jsem šla na MD.
Ale radšibych šla na plný, kvůli penězům, když si vemu co vydělám a odečtu si dopravu, jídlo atd…tak mi moc nezbyde :( navíc mám dost blbé směny…takže hledám něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
8.4.13 18:28
@j.a.n.i1 píše:
Já si nemyslím, že by byl zaměstnanec na celý úvazek efektivnější, naopak u všech prací, kde to není od-do, ale člověk musí udělat nějaký objem práce, je poloviční úvazek pro zaměstnavatele výhodnější, protože co si budeme povídat, hodin pracovní doby polovina, peněz taky, ale práce minimálně 70%, takže je to spíše o neochotě měnit „zavedené zvyky“…

Hodně záleží na typu práce. Já chodím do práce 3×týdně a prostě jde vidět, že tam ty 2 dny nejsem, nemám informace o spoustě věcí a to je občas problém. Než se dostanu do toho, co se řešilo předchozí den, tak mi to zabere nějaký ten čas. Je ale teda pravda, že práce dělám rozhodně více než 50% (práce nad půl úvazku mám zaplacenou). A na 4 hodiny denně by to mělo v mém případě ještě menší smysl. V této oblasti hodně záleží na ochotě zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí