Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet Mě taky ukápne slza, až půjde poprvé do školky. Bojím se i toho, že to bude špatně snášet
Já si chci zvýšit úvazek, ale počítám, že to stejně hned nebude. Budu pro něj dlouho chodit hned po obědě, dokud si tam nezvykne. Naštěstí mám skvělého manžela, nehoníme se za penězi, zatím nám stačí i ten poloviční u mě. Je mi hodně líto některých kamarádek, kterým skončí RD a prostě „MUSÍ“. Ještě musí na ranní, jelikož kdo by děti vyzvedával, nejlépe od 7.00, aby je i odváděly a starej se. Pro ty ženský to musí být taky hrozné. Přeci jen, do 3 let to dítě měly za zadkem skoro 3 roky. Najednou jdou do jiného prostředí, bez mámy. A máma je pro to dítě nejbližší člověk. Tak snad to ten můj prdolka ve školce dá a bude tam šťastný, nebo mě to zničí.
@vejilka píše:
@Russet Mě taky ukápne slza, až půjde poprvé do školky. Bojím se i toho, že to bude špatně snášetJá si chci zvýšit úvazek, ale počítám, že to stejně hned nebude. Budu pro něj dlouho chodit hned po obědě, dokud si tam nezvykne. Naštěstí mám skvělého manžela, nehoníme se za penězi, zatím nám stačí i ten poloviční u mě. Je mi hodně líto některých kamarádek, kterým skončí RD a prostě „MUSÍ“. Ještě musí na ranní, jelikož kdo by děti vyzvedával, nejlépe od 7.00, aby je i odváděly a starej se. Pro ty ženský to musí být taky hrozné. Přeci jen, do 3 let to dítě měly za zadkem skoro 3 roky. Najednou jdou do jiného prostředí, bez mámy. A máma je pro to dítě nejbližší člověk. Tak snad to ten můj prdolka ve školce dá a bude tam šťastný, nebo mě to zničí.
Taky ho v září čeká školka. Tak snad to brzo zvládnou! ![]()
@J_Doe píše:
@janickaIII Tak to je fajn. V mém okolí, a není to výjimka, spíš vidím to, že žena (s dětmi), i když by měla možnost lepší práce, tak z pohodlnosti nejde, raději upřednostní méně kvalifikovanou práci za polovinu peněz (a nízkou výkonností), než by se „hecla“ a zkusila něco jiného, za víc peněz, ale s tím, že bude muset opravdu pracovat.Nechápte mě zle, nejsem zastánce toho, aby se člověk sedřel, makal 12 hodin denně na 120% až do úplného vyčerpání. Spíš se mi líbí model makat 6-8 hodin denně, a mírně, ale trvale se pracovně vyvíjet, a je podle mě škoda, když někdo ve 35-40 svůj potenciál úmyslně z pohodlnosti nerozvíjí… Ale každého věc…
Pokud jsou kratší úvazky pro matky s malými dětmi a rodina si to finančně může dovolit, tak je to značka ideál. Rodina i práce dostává, to co je potřeba. A může všude dát sebe naplno a ještě zbyde čas pro sebe načerpat energii. Protože i těch 8 hodin je pro matku s malými dětmi moc, když k tomu člověk připočte cesty atd.