Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jak řešíte konzervatismus u větších dětí?
Konkrétně to, že dítě chce stále stejné oblečení. Nejlépe tak, že když mu sedne mikina/kalhoty, tak chce koupit ty stejné klidně 4×.
Vyhovite, nebo jdete na sílu a trvate na tom, že musí mít různé oblečení?
Dítě nemá autismus a ani žádnou diagnózu.
Ve škole má samé jedničky.
No a proč ne? Když to je hezký, moderní, vkusný a slušivý, aby to nebyl pytel na holce, co jí dává pět kilo navrch a vypadá v tom jako hastroš, tak klidně ať má od všeho 4×.
@vulpes píše:
já teda znám hromadu dospělých chlapů, co takhle fungují…
A mají samý jedničky? ![]()
@Anonymní píše:
@safina jídlo je kapitola sama pro sebe. Od první třídy má denně stejnou svačinu. Nic jiného nechce.
Snídaně střídá 3. Jí jen jednu značku a příchuť jogurtů.
Jo jo, svačina taky musí být stále stejná (tolerance asi 2 obměn, ale jen když je dobrý den).
nejí vůbec pečivo, jen jeden typ buchty a tak nějak podobně… ale protože mám celkem nemocnější děti, tak tohle jsou pro mne prkotiny.
Syn je totéž a úplně si libuje, že jsme teď ještě sehnali stejný džíny. Asi naposledy, má 185 cm a je mu 15. Nemá všechno x krát, ale do školy má prostě jednu mikinu, jedny džíny a trik má tedy vícero, ale všechna jsou šedá, černá nebo bílá bez obrázků. Taky je nadprůměrně inteligentní a myslím, že to souvislost má. Trochu malý Sheldon, no.
Neřeším, miluju ho takového, jaký je. Máme sušičku, tak mi nedělá problém mu to odpoledne přemáchnout, když je třeba a jde zas v čistým..Nutit ho do něčeho, v čem bude nešťastný nebo ho nějak lámat, nemá cenu…Ale chápu tě, někdy je to boj.
A koupit něco nového je utrpení ![]()
@LilyJane nevybere. Na nákupy chodím s ním. Teď si vybral tepláky. Měl je na sobě 2 dny a prohlásil, že si je už nikdy nevezme a věřím tomu. Nejsou to ty jeho tepláky. Materiál i barvu mají stejnou.
@safina jablko nakrájené jen jedním způsobem. Chleba bez kůrky, jeden druh Lučiny.
Zase aspoň nemusím přemýšlet, co koupím.
@Anonymní píše:
Syn je totéž a úplně si libuje, že jsme teď ještě sehnali stejný džíny. Asi naposledy, má 185 cm a je mu 15. Nemá všechno x krát, ale do školy má prostě jednu mikinu, jedny džíny a trik má tedy vícero, ale všechna jsou šedá, černá nebo bílá bez obrázků. Taky je nadprůměrně inteligentní a myslím, že to souvislost má. Trochu malý Sheldon, no.Neřeším, miluju ho takového, jaký je. Máme sušičku, tak mi nedělá problém mu to odpoledne přemáchnout, když je třeba a jde zas v čistým..Nutit ho do něčeho, v čem bude nešťastný nebo ho nějak lámat, nemá cenu…Ale chápu tě, někdy je to boj.
A koupit něco nového je utrpení
By mě zajímalo, jak souvisí nadprůměrná inteligence s oblečením. Mám děti také s nadprůměrným intelektem a do oblečení si mluvit nechají, nemají problém s ničím, co jim nabídnu. Něco si oblečou s jásotem, něco normálně, u něčeho remcaji, ale vezmou si to. Žádný jenom šedá, černá a bílá, i když je nosí taky hodně, ale mají všechny barvy, líbí se jim.
Tak hledám tu souvislost
nevím.
@Anonymní píše:Dítě nemá autismus a ani žádnou diagnózu.
Ve škole má samé jedničky.
Seš si jistá?
@Zeoli píše:
A mají samý jedničky?
Jelikož vím, jak to tu funguje, už píšu vše.
Je dost pravděpodobné, že by se tu někdo ptal i na diagnózy a známky.
Co jsem si četla, tak to může souviset s vyšším intelektem.
Samozřejmě nemusí a může to být jen náhoda.
11r dcera poslednich 6 tydnu nemela nez jedny oblibene dziny a mikinu. Aspon trika strida, ale pochybuju, ze mikinu ve skole vubec svlekne. Peru a susim, co mi to dovoli, a jinak je mi to fuk. Kdyby byla sance sehnat vse v jeste jedne kopii, klidne to vyuziju.
Neresila bych, taky jsem rada kdyz mi neco sedi a tak toho koupim vic. Rec je tedy hlavne o kalhotech
vrsky stridam. Ale taky mam par kousku velmi podobnych, ale barvy teda jiny.
Já to dělám taky ale
mám dvoje džíny, modre a černé a k nim většinou jen cerna trička.. a chápu ze ostatní mají pocit ze je to jedno a to samé
a když mi sedne, vracím se pro další i třeba dvě..
k tomu mám ještě par bílých, když mám chuť na změnu, hlavně v létě
oblíbenou mikinu stále schanim, abych jich měla víc, boty jsem si koupila také stejně jako predtim, některé věci mam jine, ale to ve finále moc nenosím.. jak podlehnu modnimu tlaku tak to koupím a nakonec rozdám.. takže já to chápu ![]()
@Zeoli píše:
Seš si jistá?
Zatím jsme nikde nebyli a ani ho nikdo nikam neposílal. Takže nebude úplně mimo.
Kamarádka je speciální pedagožka a taky v něm nic nevidí. Vím, že by neměla dělat diagnostiku, ale s dětmi s PAS, ADHD a dalšími problémy se setkává běžně, tak by mi řekla, kdyby to bylo potřeba řešit.
A mmch taky nadprumerne inteligentni. Obleceni mu musi sedet, ze o nem nevi, cokoliv by bylo jinak, tak ho to znervoznuje. Konkretni strih a material, defacto i barva. Je to o nervy kupovat mu nove obleceni a co hur - kupovat nove boty
![]()