Chci druhé dítě, ale ty finance :-(

24
21.9.11 13:18

Chci druhé dítě, ALE ty finance :-(

Strašně moc bych si přála ještě jedno dítko! S manželem jsme prošli dost krušným obdobím včetně nevěry. Nicméně toto je za námi. Nyní jsme se nastěhovali do nového bytu a strašně moc bychom chtěli ještě jedno miminko. Bohužel- bojím se do toho jít :cry: Máme čistý měsíční příjem 23 000Kč a jak to tak počítám…neušetříme ani korunu! Splácíme úvěr, který je ještě na 6 let, nějaké manželovi dluhy… Manžel pořád říká,že se postará a že to zvládneme. Jenže toho se bojím! V průseru kvůli penězům je člověk hned :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
21.9.11 13:26

A ted chodis do prace nebo jsi doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935

Nejsem pro jedináčky,ale min. dvě děti,pokud to alepoň trochu jde.Záleží kolik je ti let,jak staré máte první dítko a jakou máš práci.Zda jistotu…Určitě by se to nějak pořešit dalo,jen otázka zda se do toho hrnout hned,nebo počkat až bude splacený úvěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2622

Dneska je to těžký s penězi. Přítel je v invalidním důchodu po úraze pat. Jelikož měl odpracováno málo let tak má akorát tak to životní minimum. Před necelým rokem začal pracovat jako klempíř/pokrývač. Jenže ho začaly bolet záda a přišlo se na to,že má težkou vrozenou vadu. S prací musel skončit, protože chodil jako paragraf a kolikrát sotva na tu střechu vylezl. Já jsem teď těhotná a v pracovní neschopnosti, takže to taky není žádnej šlágl. Teď přemýšlím, zda vůbec toho drobečka zvládneme uživit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
21.9.11 13:27

ahojky…u nás je to dost podobné..máme roční holčičku a chtěla bych ještě jedno mimi aby malá nebyla sama, ale manžel se bojí právě té finanční situace :-? joo v dnešní době je to katastrofa vše zvyšujou ale platy jsou pořád stejné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
21.9.11 13:30

Já bych si pořídila druhý mimčo až třeba splatíte ty dluhy,nebo aspoň nějaký.Co si budem říkat 23000 na měsíc v dnešní době moc není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.9.11 13:32
Liduš88 píše:
Já bych si pořídila druhý mimčo až třeba splatíte ty dluhy,nebo aspoň nějaký.Co si budem říkat 23000 na měsíc v dnešní době moc není :nevim:

Ono taky zalezi kolik se plati za bydleni.Pokud platis treba jen inkaso.Tak je to hodne slusna castka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830

my máme taky roční holčičku a ted jsme se brali. S manželem jsme si řekli že po svatbě pořídíme malé sourozence. Ale ted jsem místo snažení bylo pro tělísko :-( manžel si musí najít novou práci a neutáhli bychom to :-( ještě ted, když snížili ten rodičák :-(
taky nejsem pro jedináčky, ale chtěli jsme mít dvě děti kousek od sebe at sirozumí, oba dva jsme to tak měli, já mám segru a manžel bráchu… ale naše malá jedináčkem zůstane :-( jenže kde na to vzít??!! jen za nutrilon jsem 8 měsíců dávali 3000 za měsíc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
Liduš88 píše:
Já bych si pořídila druhý mimčo až třeba splatíte ty dluhy,nebo aspoň nějaký.Co si budem říkat 23000 na měsíc v dnešní době moc není :nevim:

Ono taky zalezi kolik se plati za bydleni.Pokud platis treba jen inkaso.Tak je to hodne slusna castka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24

Je mi 27 let a prvnímu dítku jsou 2 roky. Mám rodičák na 3 roky, takže ještě rok doma. Práci mám senzační a bavila mě. O tu troufám si říct 100% nepřijdu. Pokud bych otěhotněla před nástupem do práce, budu mít opět rodičák jako při prvním těhu a to bylo asi 11 000Kč. Také potom můžu žádat o dovolenou…takže bych právě chtěla s dětmi navázat. Mít jedináčka nechci, ale prostě se moc bojím a jen mě udivuje, jakej je manža flegmouš, že se to prostě zvládne! Bydlíme teprve 14 dní a jak jsem to počítala, budeme měsíčně žít od výplaty k výplatě :cry: a kdo ví, jestli nebudeme v mínusu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
21.9.11 13:33
kattkka píše:
Liduš88 píše:

Nevím jak to zakladatelka myslela,jestli z těch 23 tisíc teprve vše musí zaplatit,nebo tahle částka jim zůstává na jídlo atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
21.9.11 13:35

Tak ja tiež nie som pre jedináčka, ALE niekedy si proste nevyberieš! Ja bohuýžiaľ tiež jedináčka s najväčšou pravdepodobnosťou mať budem. Priali by sme si ešte jedno, strašne moc, ale máme 100% hypotéku, absolutne žiadne podporu v rodine, sme na všetko sami. Viem, že ešte nastane chvíľa, keď budem rada, že je len to jedno… každý deň predsviedčam samú seba, že je to tak lepšie, mám byť rada, že mám aspoň jedno dieťa, ale potom stačí, keď doma zaznú slová „druhé dieťa“ a ja bulím. Dojde mi, že nemá zmysel si klamať, že moje materské pudy nie sú uspokojené a už to malé miminko ja nebudem mať, že to snáď nemože byť všetko, nemože to byť koniec :cry:
Ja ti moc neporadím, chcela som len naznačiť, že ti aspoň rozumiem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.9.11 13:36
Liduš88 píše:
kattkka píše:
Liduš88 píše:
Nevím jak to zakladatelka myslela,jestli z těch 23 tisíc teprve vše musí zaplatit,nebo tahle částka jim zůstává na jídlo atd…
Ja vychazelo z toho ze to daji kazdy mesic bez najmu atd.
edice píše:
Je mi 27 let a prvnímu dítku jsou 2 roky. Mám rodičák na 3 roky, takže ještě rok doma. Práci mám senzační a bavila mě. O tu troufám si říct 100% nepřijdu. Pokud bych otěhotněla před nástupem do práce, budu mít opět rodičák jako při prvním těhu a to bylo asi 11 000Kč. Také potom můžu žádat o dovolenou…takže bych právě chtěla s dětmi navázat. Mít jedináčka nechci, ale prostě se moc bojím a jen mě udivuje, jakej je manža flegmouš, že se to prostě zvládne! Bydlíme teprve 14 dní a jak jsem to počítala, budeme měsíčně žít od výplaty k výplatě :cry: a kdo ví, jestli nebudeme v mínusu :cry:

A tak co poplatit dluhy pripadne uver a pak jit do dalsiho??A na jak dlouho ma manza ty dluhy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20

Já bych do druhého dítěte šla určitě, jako mít jedináčka není nic moc. Pokud máš schovanou výbavičku po prvním, tak vás přece tolik stát nebude :nevim: NEbyla bych tak pesimistická.
My se taky snažíme o druhé dítě, taktéž nedisponujeme nějakými horentními sumami, máme úvěr na bydlení, ale nikdy mě nenapadlo druhé dítě nemít. Holt pokud budou větší nároky, uskromníme se jinde my dospělí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9044

Ahoj,ja jsem taky chtela mít deti brzo po sobe,ale nejspis to tak nedopadne.Pritel hodne premysli nad financni situaci a chce nas hlavne dobre zabezpecit a tak chce na druhy ditko jeste pockat,dokud nesplatime dluhy co mame.
Uz jsem se s tim smirila a pochopila jsem,ze je to tak lepsi,radsi par roku navic pockame a budem bez dluhu,nez si poridit mimco a pak ani nevyjit s penezma.
Prckovi jsou 2,takze me za chvili ceka i prace a uz se tesim :) Plat bude nesrovnatelny s tim co pobiram ted,takze se aspon neco i usetri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí