Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Taao píše:
@hanka.br. Jinak jsem za exota, já vím, ale já si stejně myslím, že pokud muž nechce dítě, neměl by s tou dotyčnou mít pohlavní styk. Jen si chtějí užívat a zodpovědnost žádná.
A není to náhodou tak, že když nechce dítě, tak by se měl on sám aktivně chránit?
@j.a.n.i1 píše:
@Taao A kdo tu mluvil o přerušované souloži?
Co bys tedy doporučila chlapům za aktivní formu antikoncepce, která by i je ochránila před partnerkou, která se rozhodne mít dítě proti jeho vůli?
@hanka.br. Třeba kondom - sám je kupovat a naučit se ho používat? A pak ještě spolehlivě likvidovat po použití…
@j.a.n.i1 píše:Čekala jsem něco spolehlivějšího. Když se partnerka rozhodne, že kondom selže, tak selže. Předpokládám, že i v tom případě by byl samozřejmě za tuto „nehodu“ stejně zodpovědný, jako jeho partnerka.
@hanka.br. Třeba kondom - sám je kupovat a naučit se ho používat? A pak ještě spolehlivě likvidovat po použití…
@j.a.n.i1 píše:
@hanka.br. A jak selže kondom, když se partnerka rozhodne?
Třeba ho propíchne špendlíkem.
@hanka.br. píše:
Třeba ho propíchne špendlíkem.
Myslíš ty, které si sama koupím a nebude vědět, kde jsou?
@j.a.n.i1 píše:
Myslíš ty, které si sama koupím a nebude vědět, kde jsou?
Jako že žiju ve vztahu s někým, před kým musím schovávat kondomy, protože se bojím, že je propíchá? Tak to je vztah pěkně a prd, nemyslíš? Já tedy nevím, jak u vás, ale my když se doma na něčem domluvíme, tak to tak je a nic před sebou schovávat nemusíme. Udělat na partnera podraz a házet na něj ještě vinu, protože se proti němu pořádně nepojistil, to je demagogie jak hrom.
Přerušovana soulož je za mě nejspolehlivější a "nejzdravější " antikoncepce. Když to chlap umí. Tři roky jsme přerušovali a nic. Když jsme chtěli dítě, šlo to hned. I chlap říkal, že je rád že to má ve svých rukou
@hanka.br. Tys s ní začala, že ona je propíchá… nebo jakou jinou aktikoncepci, o kterou se může starat muž a mít tím pádem ochranu pod svoji kontrolou bys doporučila?
@SlecnaSally No, o té spolehlivosti bych malinko pochybovala… kamarádka se taky chlubila jak několik let přerušovali a pak na první pokus bylo dítko… po tom druhém neplánovaném už jsem od ní nic takového neslyšela ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@hanka.br. Tys s ní začala, že ona je propíchá… nebo jakou jinou aktikoncepci, o kterou se může starat muž a mít tím pádem ochranu pod svoji kontrolou bys doporučila?
Ale to ty jsi přeci napsala, že když chlap nechce dítě, měl by s „aktivně“ chránit a já se ptám jak? Já to nevím, mě se neptej. Já si myslím, že pokud se dva ve vztahu dohodnou, že je na dítě čas a ženská se rozhodne tu dohodu porušit, tak to mají chlapi smůlu. Ale starat se - to musejí a přijmout to taky musejí, vždyť přeci souložili, tak co. Ne, není to jejich chyba, když se na ně takový podraz promyšleně udělá.
@hanka.br. Tak to by se snad měl chránit vždy, když dítě nechce, ne? Nevím co je na tom divného… nebo snad myslíš, že je lepší k tomu přistupovat tak, že to stejně neovlivním a proto to nebudu řešit vůbec. Já bych tedy raději to riziko aktivně snižovala.
@j.a.n.i1 píše:
@hanka.br. Tak to by se snad měl chránit vždy, když dítě nechce, ne? Nevím co je na tom divného… nebo snad myslíš, že je lepší k tomu přistupovat tak, že to stejně neovlivním a proto to nebudu řešit vůbec. Já bych tedy raději to riziko aktivně snižovala.
Na to ti novu musím zopakovat, že pokud se žena rozhodne mít dítě proti vůli svého partnera, žádná ochrana ze strany chlapa není dost spolehlivá.