Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, už strašně dlouho toužím po miminku. Problém je v tom, že jsem teprve dva roky po dokončení první skoly a teď si dalkově dodělávám další. Přítel chce dítě až dodělám školu, Já bych ale chtěla hned… myslíte si že mám ještě čekat? ![]()
Ahojky, školu si dodělávám při dceři, je mi 23 a mám roční holčičku. Celý třeťák jsem dodělala dálkově (komb. formou) a teď píšu po večerech bakalářku a v lednu mám státnice. Jde to!
![]()
Pockala bych.. Chce to mit odpracovano at mas narok na materskou ![]()
Pokud nejsi zabezpečená, ani nemáte s partnerem jak dítě finančně zabezpečit, on zatím dítě nechce, tak ano.. Počkala bych.. Je mi taky 23 let.. Už 4. rokem pracuju, manžel pracuje od jeho 17 let, od 18 na hpp, čekáme druhé (první neplánovaně, druhé planovaně).. A vím, že by se ani nic nestalo, kdybychom ještě třeba 2-3 roky počkali, než se v práci vyšplhám ještě výš
Malá byla vymodlená, takže jsme nečekali a zadělali si na druhé hned.. Naštěstí moje práce má možnost pracovat i při MD/RD.. Kdybych měla jinou práci, kde po návratu z dovolené nebudu mít kromě školy nic, tak bych do plánovaného dítka nešla..
Já už právě mám dva roky na hpp za sebou. Končila jsem školu před dvěma lety a hned šla do práce, teď si dalkově dodělávám Mgr.. Přítel nechce abych se stresovala se státnicemi těhotná.. tím pádem mě ta škola ani nebaví, protože mi „blokuje“ moje přání…
@zelenoockaa19 Já taky pracovala dva roky a u toho dálkově dodělávala vš.
Jako říkáme si, kdybysme počkali tak víc užijem…ale to můžem i tak a nebo potom… ![]()
No asi teda ještě ten rok počkám. Máme domeček, sice na hypotéku ale vycházíme skvěle. Už nám chybí jen ta dovolená, jinak už máme skoro všechno zvladnuté. Vždy jsem chtěla děti brzy, nejpozději v 25ti první.
Pokud máš odpracováno, něco našetřeno a kde bydlet, tak jdi do toho. Ale pokud přítel nechce, tak ho nenuť. Určitě bys pak nerada poslouchala, že jsi ho k tomu přemluvila, a to v tom lepším případě. V tom horším ho můžeš i ztratit. Škola se dá dělat i dálkově. I když „zadělávat“ můžete, nikdy nevíš jak dlouho vám to bude trvat než se to podaří.
Já bych v tvém případě taky počkala. Moje touha po dítěti byla ve 23 letech taky silná, tak, že jsme do toho šli(bohužel ne moc připraveni) a dnes si říkám, že jsme to neměli tak uspěchat, spoustu důležitých věcí jsme zařizovali a řešili v těhotenství a první roky a neužila jsem si to tak, jak bych si to užila o pár let později.
Tohle za tebe nikdo nevyřeší, to musíš sama.
Ve 23 letech jsem otěhotněla a dva týdny po 24. narozeninách se mi narodil první syn… V té době už jsem několik let pracovala, měli jsme vyřešené bydlení, partnera skoro o 6 let staršího. Chybělo nám už jenom to dítě. Studovat jsem znovu začala, když byl synovi 1 rok. Mám za sebou čtyři roky, během toho se nám narodilo další dítě. Samozřejmě to zvládat lze a jde, ale už je to samozřejmě horší než bez dětí a s tím je třeba počítat. Školu bych dodělala (ať teď, či jako těhotná, potažmo s miminem), protože když přerušíš, budeš se horko těžko do toho vracet. A samozřejmě bych to všechno probírala s partnerem a vzala v potaz i to jeho slovo.
@zelenoockaa19 ve 23 už jsme mela za sebou bohužel dva potraty a jedno neuspesne ivf ted je mi měsíc o rok víc a podstupujeme druhé uměle věděla sem vždy s manželem ze chceme byt mládí rodiče máme domecek, nesetreno a žádné půjčky ted už nám chybí jen ten prvek pokud se na to cítíš nevidím v tom problem
Jinak jako co se tebe týče, tak pokud se na to cítíš, tak v tom nevidím problém. Mně bude za pár dní 22, a v listopadu čekáme holčičku ![]()
@zelenoockaa19 píše:
Ahoj holky, už strašně dlouho toužím po miminku. Problém je v tom, že jsem teprve dva roky po dokončení první skoly a teď si dalkově dodělávám další. Přítel chce dítě až dodělám školu, Já bych ale chtěla hned… myslíte si že mám ještě čekat?
určitě, těžko si dítě pořídíš na truc - pokud na něj tedy nechceš být sama, že..
to přeci není jen tvoje věc, ale věc vás obou - když se nedohodnete, tak přeci na to nepůjdeš cestou podrazu ![]()
Jinak dodatek, já v tomhle věku už rodila, ale byli jsme na to 2, co to dítě chtěli, měli jsme velký dům, dostatečně našetřeno, praxi v práci atd..
Tak my jsme s manželem měli první dítě v mých necelých 21, zazemý jsme měli. S mužem jsme od sebe 7 let. Je pravda že finance byli závislé na manželovi. Ale byli jsme radi že dcerku máme. Po 3 letech jsme chtěli dceři pořídit sourozence, ale nastali zdravotní komplikace, mě po 23 letech nefungovali vaječníky, začala jsem stimulovat ze začátku se nedařilo vaječníky nastimulovat, když už se povedlo tak to nešlo, hrozila další laparoskopie, či IVF. Na poslední pokus stimulací se nám zadařilo a jsem teď vymodleně těhotná. Podotýkám je mi 24 let a jsem ráda že jsme nečekali. Pro mně je rodina na prvním místě!