Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný den všem zde pritomnym.
Uz skoro 3 roky se s přítelem snažíme o miminko. Podle ruznych lékařských vyšetření jsme naprosto v pořádku a nikdo nevidi důvod, proc bych nemohla otěhotnět. Bohuzel se nám to však stále nedaří… Začínám z toho být pomalu zoufalá, po miminko opravdu oba toužíme.
Ráda bych se vás tedy zeptala na nějaké vaše rady, tipy, triky, po případě by me zajimalo, pokud některá z vás má zkušenosti se strikackovou metodou, jak na to. Něco jsem o tom uz slyšela, ale raději bych rádi od nekoho, kdo to již vyukousel.
Předem vám moc dekuji za rady a přeji krásný den ![]()
Stříkačková metoda - v podstatě domácí inseminace. Manžel „materiál“ zachytí do stříkačky, pak aplikuje… Zkoušíme, ale zatím bez úspěchu. Manžel má špatný spermiogram, doktorka nám doporučila návštěvu CARu, protože já bych měla být v pořádku.
Výhodou stříkačkové metody je, že se zbytečně neplýtvá materiálem - já mám podložené boky a ani kapka nepřijde nazmar;-) Když se člověk miluje klasicky, tak část vyteče či je vytlačena stlačujícími stěnami pochvy.
Nevýhoda je, že když se to výroba protáhne, tak je to trochu neosobní;-)
Ahoj, tak to vypada, ze spis ma problem partner. My spolu spali bez jakekoliv ochrany x let a nic. No a pak jsem zkusila Concieve gel, kazde rano caj z Kotvičníku a nyni jsem v 6.tydnu, hned dalsi mesic se to povedlo. Ale CAR by vam urcite pomohl, lepsi nez se tu trapit, ze to nejde. Drzim palecky ![]()
Ja jednou slyšela o případu, kdy se pár několik let snažil o dítě. No oba zdravý. Nakonec se zjistilo, že se prostě za celou dobu netrefili do ovulace.
Kamarádce pomohla maca peruánská, říká se jí peruánský ženšen. Více zde: http://superpotraviny.webnode.cz/…a-peruanska/
Po dvou měsících užívání otěhotněla.
Když se to pokusím shrnout do jednoho textu. Ovulaci si hlidam, právě jsme uz vyzkoušeli i gel, nohy nahore, různé čaje, no ve zkratce většinu toho, co jsem dohledala na internetu. Partnerovi bude ted 28 let, na spermiogramu to dopadlo dobre, on dokonce uz jedno dítě má.
Zkoušela jste Gynex? Jsou to bylinné kapičky. C
o vím, spoustě ženám k miminku pomohl.
Známá nemohla otěhotnet - oba dva zdraví. Nakonec lékaři došli k tomu, že oni dva se prostě geneticky nesnesou a dítě spolu mít nebudou. Pak zkusili i IVF, ale ani jedno nevyšlo, pokaždé potrat.
Zkuste na chvilku dítě vypustit, dej si pauzu od hlídání ovulace a psích kusů při styku, sex mějte pro potěšení a jeďte na dovolenou. Jiné myšlenky, třeba se zadaří.
Snad ano, dovolenou jsme teď naplanovali. Presne, abychom přišli na jiné myslenky..