Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Blekota píše:
Ale jak pak dojde na zjištění nevěry, každá chce od chlapa pryč ale nemá nato peníze a pak kňučí a hledá rady, kam by mohla jít.
To se nevylucuje. Ale stejne jak muzu delat levou na chlapa, ktery se o rodinu stara perfektne. To je preci podraz. Dulezity je, aby mel chlap zodpovednost k diteti.
@Šarlota4 píše:
To se nevylucuje. Ale stejne jak muzu delat levou na chlapa, ktery se o rodinu stara perfektne. To je preci podraz. Dulezity je, aby mel chlap zodpovednost k diteti.
To je v pořádku, že se staráte oba dva. Ale uznej, že až zjistíš nevěru u tvého chlapa (nepřeji ti to, sama vím, jaké to je), tak budeš chtít být s dítětem (dětmi) raději sama, než žít v jednom společném bytě s chlapem, který se domů vrací vysmátý jak lečo a ty pak nic nezmůžeš a jsi akorát otrávená. Levou dělat nebudeš, jen budeš bokem odkládat menší penízky, které se ti postupně po x letech nahromadí, a pokud spolu zůstanete šťastní až na věky, na stará kolena si můžete pořídit společnou dovolenou, zaplatit vnukům třeba školné…co já vím… Takhle to myslím.
@blobfish Pa by toho ale měla zanechat, ať už je to proto, že za více než rok nezískala dost zákaznic, nebo maká 8,5 hodin denně a vydělá tu almužnu.
Já nevím, když nevydělá dost ve stávajícím městě, lze si pronajmout křeslo někde jinde.
Kadeřnice to mají těžké, dokud nemají vlastní klientelu, pak je to na ruce sice náročný, ale v rámci toho, jak jsou většinou placené obory, ve kterých se učí ženy, docela slušně placený obor.
Někde je problém, buď je zakladatelka špatná kadeřnice nebo je špatná podnikatelka a špatně stanovila místo podnikání nebo ceny služeb.
@blobfish píše:
Jenže to je spíš takové přežívání (alespoň pro někoho). Myslím, že většina z nás chce jednak fungující a zabezpečenou domácnost, jednak vztah s člověkem, který si nás váží (a my jeho) a na kterého se můžeme spolehnout. I kdyby to teď překousla a realizovala se prací, péčí o děti, koníčky… a až děti odejdou z domu? A proč se trápit a trpělivě čekat na to, až se to změní, když se to nejspíš nezmění?
Já netvrdím trpět to do doby než děti vyrostou. Ale pokud bude tvrdit (již po druhé) že už to neudělá a podobné kecy. Tak mu doma přitvrdím. Nepůjdu mu z cesty. a pokud mě z cesty chce, tak at mě pěkně vyplatí, a já mu jí uvolním.
Pač tu šanci si prostě musí zasloužit. Nebo fajn, já choď si, já budu též o hlídání dětí se vystřídáme…toto dlohodobé řešení není, ale bude mít čas se postavit na vlastní nohy.
Nemá našetřeno nic, říká, že nevyjde sama s dětmi. Tak at mu dá na výběr. pokud si vybere šanci, tak at mu jí dá a at si muže našetřit na zadní vrátka. ![]()
Teď pokud odejde tak k čemu to bude dobré
nemá kam jím, nemá za co bydlet. Trpět tím budu stejně nejvíc děti, tak jako tak tudíž chce to zvolit nejmenší zlo.
@Šarlota4 píše:
Rozumim co tim myslis atd. Ale neumim si predstavit, ze oba cpemw vsechny prijmy do rodiny pro nas vsechny a z nasich spolecnych penez bych si mela tajne setrit pro svuj zadek.prislo by mi to vuci muzi sprosty kdyz uplne vse mame spolecne.
Pokud spoříte společně a oba máte k penězům přístup, tak není třeba spořit sama pro sebe. Pokud zjistíš, že už s ním nemůžeš žít, prostě si vezmeš určitou část naspořených peněz. V tom případě finanční problém nemáš. ![]()
@Blekota tak jasny ja jsem takhle odkladala. Ale on to tusil a odkladala jsem je pro nas. Prala bych si s nim byt porad. Ovsem nejsem naivni vim, ze stat se muze cokoliv. Nektery chlapi jsou strasny kostata nevychovany :/
@Tecumseh píše:
Jak už tady některá psala, doma hošánka malinko zapřáhnout a hlavně víc zkasírovat. Já vím, že šukání milenek mu těžko zakáže.Příspěvek upraven 19.05.15 v 09:38
Těžko manžílka zapřáhne na nepřátelské půdě,,která patří tchánovcům. Pokud se bude cukat, synáček to rodičům tak vysvětlí, že ji vyrazí rovnu a ani děti jí nedají. To se taky může stát.
@Kobliha51 píše:
Pokud spoříte společně a oba máte k penězům přístup, tak není třeba spořit sama pro sebe. Pokud zjistíš, že už s ním nemůžeš žít, prostě si vezmeš určitou část naspořených peněz. V tom případě finanční problém nemáš.
A najednou zjistí, že z naspořených zásob není nic, na účtě 0,–Kč ne-li v mínusu a prachy prošustrované s milenkou ![]()
@Šarlota4 píše:
@Blekota tak jasny ja jsem takhle odkladala. Ale on to tusil a odkladala jsem je pro nas. Prala bych si s nim byt porad. Ovsem nejsem naivni vim, ze stat se muze cokoliv. Nektery chlapi jsou strasny kostata nevychovany :/
Oni jsou jen slabí. Podívej se na Nečase a tu jeho novou manželku Nagyovou. Živočišná samice, sprostá jak kanál, vzdělání kantýnská a kam to dotáhla. A to je chlap - představitel naší země a ta domina si z něj udělala pejska. Dobře mu tak. Ale jak k tomu přišla jeho rodina, že on začal přemýšlet rozkrokem? Myslela jsem si, že je to chytrej chlap. Je to zvířátko, jako spousta ostatních. ![]()
@Kobliha51 píše:
Pokud spoříte společně a oba máte k penězům přístup, tak není třeba spořit sama pro sebe. Pokud zjistíš, že už s ním nemůžeš žít, prostě si vezmeš určitou část naspořených peněz. V tom případě finanční problém nemáš.
Jo takhle to mame. Ja se uklidnuji tim, ze jsem videla jak se rozchazel s bejvalkou ( byl velmi slusny a stedry a to k ni nemel zavazky ). No jo snad k tomu nedojde…
@Voltiček píše:
Děvče zlatý, víš, co by ti poradili zkušené ženy starší generace? Mlč s elegancí a zůstaň s ním. Nyní je trend hned odcházet. Chlapy jsou prostě echt živočichové, myslí jen spodkem. Překousni to. Stejně bys sama jen živořila. Nosí výplatu? Vrací se ti domů? Buď na něj přísnější, v tom smyslu - běda, jestli se to ještě bude opakovat! To víš, že bude. Ale žena všechno vydrží. Mrkni na seriál Velké sedlo. Na postavu Jožánka a Květy.
Jasně… děvče zlatý, rady starších generaci raději moc neposlouchej, abys jednou nedopadla jako já. Můj „živočich myslí spodkem“. Odnesla jsem to já - pohlavní nemoc, nenávratně poškozená děloha. A víš co? Můj drahý muž ze mně dělá dě. ku, ačkoli jsem nikdy nikoho jiného neměla. Naspořeno nemám nic, jelikož se vždycky rekonstrukce domu a koupě nového auta táhla z NAŠICH platů, ovšem zbytek domácnosti, děti a vše okolo už jen z mého platu, jelikož ON ŠETŘÍ (na cokoli a hlavně na své dě. ky).
Zatím bych zůstala s tím, že si uděláš svůj život..poku v tom je „jen“ nevěra, pro děti mi přijde skoro lepší, aby žili s oběma rodiči, kteří se nehádají, neuráží, nemlátí, budou spolu normálně komunikovat, budou fungovat jako rodiče, než bydlet s dětma v podnájmu s jinou cizí maminkkou, nebo dokonce azyláku(to mi vzhledem k malému počtu míst přijde až „sobecký“ protože spousta maminek by to místo v azyláku potřebovala mnohem víc
)
@Blekota píše:
A najednou zjistí, že z naspořených zásob není nic, na účtě 0,–Kč ne-li v mínusu a prachy prošustrované s milenkou
Ty máš tááákovou pravdu. Někde jsem četla, že babička říkala vnučce, aby se už v okamžiku svatby připravovala na to, aby zvládla žít sama. To bylo asi ještě v době, kdy byly svatby běžné. Dnes si to žena musí zasloužit a opravdu se snažit, aby byla hodna takového svazku.
Vyjímám z toho páry, které se milují a opravdu chtějí spolu žít. Pak je jedno, jestli se svatbou a nebo ne.
Takže dnes by babička asi řekla vnučce, ať se na single soužití připravuje od porodu prvního dítěte. Ono stačí, když jsou si partneři rovnocenní a ne jeden je pán a druhý pes. Pak psíček kouká, co se mu to najednou stalo…
@donaga píše:
@Blekota Peníze „do zálohy“ ano, třeba i na dovolenou nebo na neočekávané výdaje. Ale mít je „bokem“ pro případ rozchodu se mi příčí.
Taky jsem měla chlapa, láska jako trám, plánovali jsme budoucnost a samozřejmě to nevyšlo, jeho největším koníčkem byly seznamky a různé chatovací místnosti, na což jsem mu přišla až po nějaké době. A vzhledem k tomu, že mám v povaze být dost opatrná, tak jsem si taky šetřila bokem, pro strýčka příhodu. A vyplatilo se mi to, dodnes si za to děkuju, protože nevím kde bych dnes byla. Takže láska je sice krásná věc, ale člověk se jí, jak se říká, nenažere ![]()
@LeonorVanilková píše:
Taky jsem měla chlapa, láska jako trám, plánovali jsme budoucnost a samozřejmě to nevyšlo, jeho největším koníčkem byly seznamky a různé chatovací místnosti, na což jsem mu přišla až po nějaké době. A vzhledem k tomu, že mám v povaze být dost opatrná, tak jsem si taky šetřila bokem, pro strýčka příhodu. A vyplatilo se mi to, dodnes si za to děkuju, protože nevím kde bych dnes byla. Takže láska je sice krásná věc, ale člověk se jí, jak se říká, nenažere
Souhlasím, s tímto. Jde vidět, že jsi zodpovědná. Jak říkám, za lásku nekoupíš pleny dítěti, nezaplatíš nájem,…na to vše potřebuješ peníze. A pokud se ti chlap někde jinde peleší… vemeš peníze a jdeš od něj a né se s ním trápit jak tady zakladatelka.