Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takže jsme zase u toho, opět tady zakladatelka spoléhala na chlapa a vše vsadila na jednu kartu. A opět - proč nemáš nic bokem našetřeno?
Takhle by sis dnes mohla najít podnájem a od začátku června jít bydlet s dětmi do podnájmu.
Teď tady hledáš rady, ale žádná není. Když nemáš kam jít, nemáš peníze, musíš zůstat s chlapem, který tě podvádí a každý den se na něj dívat.
Napadá mě pak azylový dům, ale tam se taky něco platí a není to jen tak se tam dostat.
@donaga píše:
Mě napadá jen překosnou hrdost a touhu jednat okamžitě, našetřit si nějaký základ a pak si něco pronajmout.
Tak uspořit 6 tisíc na nájem, 2 kauce, něco na jídlo a prvotní náklady, to máš tak cca 40 tisíc. To zakladtelka našetří tak za rok nejdříve.
@donaga píše:
@Blekota Ono je také trochu divné šetřit si bokem hned od svatby, protože to přece nemusí vyjít. Sama bych partnera s takovým přístupem ke vztahu nechtěla.
Ale když už tam nějaký konflikt nastane (třeba ta první nevěra), tak je čas na tato zadní vrátka myslet a začít šetřit a promýšlet případné strategie řešení dalších problémů.
Proč divné. Peníze „do zálohy“ se vždycky hodí - kor třeba teď pro tento případ zakladatelky.
Já bych teda taky radila rodiče, ale pokud to nejde, tak co nějaká kmarádka, ke které bys mohla jít? A co se týče peněz, co zkusit změnit zaměstnání, aby sis vydělala víc a zvládla být s dvěmi dětmi sama? Držím palce
@Dominika83 píše:
Já bych teda taky radila rodiče, ale pokud to nejde, tak co nějaká kmarádka, ke které bys mohla jít? A co se týče peněz, co zkusit změnit zaměstnání, aby sis vydělala víc a zvládla být s dvěmi dětmi sama? Držím palce
Taky mě napadlo, že půjdu jinam, ale mohla bych jen do fabriky co je tady blízko, protože jinaá práce tu není a to nevím zas jak s dětmi - měla bych i noční a nemám nikoho, kdo by je hlídal :-/ Jinak ano, ráda bych šetřila a měla jsem v plánu začít si před tím rokem šetřit, ale mně fakt peníze nevycházely.
@donaga píše:
@Blekota Peníze „do zálohy“ ano, třeba i na dovolenou nebo na neočekávané výdaje. Ale mít je „bokem“ pro případ rozchodu se mi příčí.
Ano, do zálohy pro případ pořízení nové pračky, dovolené… ale také pokud peníze zbydou, hodně by se teď zakladatelce hodily pro pořízení bytu a osamostatnění se od nevěrného manžela.
Je to tak, budeš muset zatím zůstat a něco našetřit alespoň na kauci a pronájem bytu. Potom počítej s tím, že budeš dostávat výživné na děti, takže to buou peníze navíc.
@SarkaNovo píše:
Taky mě napadlo, že půjdu jinam, ale mohla bych jen do fabriky co je tady blízko, protože jinaá práce tu není a to nevím zas jak s dětmi - měla bych i noční a nemám nikoho, kdo by je hlídal :-/ Jinak ano, ráda bych šetřila a měla jsem v plánu začít si před tím rokem šetřit, ale mně fakt peníze nevycházely.
A co se domluvit jenom na denních směnách?
@Karleon píše:
Je to tak, budeš muset zatím zůstat a něco našetřit alespoň na kauci a pronájem bytu. Potom počítej s tím, že budeš dostávat výživné na děti, takže to buou peníze navíc.
Nemusí dostávat taky nic, pokud chlap nepošle a bude dělat mrtvého brouka, případně pošle jednou za 4 měsíce 2 stovky, je z obliga a zakladatelka s tím nic neudělá. Na alimenty od chlapa se taky nemůžeš 100% spoléhat.
@Blekota píše:
Proč divné. Peníze „do zálohy“ se vždycky hodí - kor třeba teď pro tento případ zakladatelky.
Je to divné hned od začátku nevěřit. To je chladný kalkul bez emocí. Neřeknu šetřit na společný účet a vzit si půlku.
Zakladatelko, vysvětlili jste si po prvním selhání v čem byla chyba? Co si kompenzoval jinde a proč? Nastala nějaká změna ve vztahu nebo jen slíbil, že už to neudělá? Je třeba řešit příčiny a ne jen důsledek. Navíc je chlap blbý, že dopustil, aby se to provalilo.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím Vás, potřebuji poradit.
Můj manžel mě před rokem podvedl, odpustila jsem mu, sliboval mi, že už se to nikdy nestane a já mu uvěřila. Teď to je necelý rok a zjistila jsem, že mě opět podvádí. Vím to na 100% a už mu šanci dát nechci, přijdu si hrozně, jak kus hadru. Jenže nevím kam odejít.
Máme 2 děti (starší chodí do 1. třídy, mladší 1.rok do školky), bydlíme v menším městě (3000 obyvatel)a s bytama je to tady hrozný. Na koupi bytu nemám a podnájmy se pohybují kolem 6000,–Kč a já nemám nic našetřeno, rok a půl pracuji jako OSVČ, jsem kadeřnice, ale po zaplacení nájmu a pojištění mi zbývá 7000,–Kč, manžel vydělává celkem dost a tak vše platil on, já jídlo a potřeby pro děti a fakt mi nikdy nezbylo. Teď bych prostě s tímto sama s dětmi nevyšla. K rodičům jít nemohu, ty bydlí od nás 200km a mají byt 1 plus 1.Navíc ted bydlíme v baráku s jeho rodiči (dvougenerační dům)takže ani nepřipadá v úvahu, aby on mi byt přenechal a něco si sehnal on.Jeho rodiče by tohle nedopustili, nemáme se moc v lásce. Fakt nevím co dělat. Kdybyste mi někdo poradili, co byste třeba dělali vy, byla bych moc vděčná. Tady žít prostě nemůžu, hrozně se mi zhnusil.Moc vám děkuji.
Děvče zlatý, víš, co by ti poradili zkušené ženy starší generace? Mlč s elegancí a zůstaň s ním. Nyní je trend hned odcházet. Chlapy jsou prostě echt živočichové, myslí jen spodkem. Překousni to. Stejně bys sama jen živořila. Nosí výplatu? Vrací se ti domů? Buď na něj přísnější, v tom smyslu - běda, jestli se to ještě bude opakovat! To víš, že bude. Ale žena všechno vydrží. Mrkni na seriál Velké sedlo. Na postavu Jožánka a Květy. ![]()
Zvýšit příjmy (brigády, rozšíření služeb třeba na docházku do domácností, případně změnit práci) a šetřit.
@Voltiček píše:
Děvče zlatý, víš, co by ti poradili zkušené ženy starší generace? Mlč s elegancí a zůstaň s ním. Nyní je trend hned odcházet. Chlapy jsou prostě echt živočichové, myslí jen spodkem. Překousni to. Stejně bys sama jen živořila. Nosí výplatu? Vrací se ti domů? Buď na něj přísnější, v tom smyslu - běda, jestli se to ještě bude opakovat! To víš, že bude. Ale žena všechno vydrží. Mrkni na seriál Velké sedlo. Na postavu Jožánka a Květy.
A trap se po zbytek života s chlapem, co chodí š. u.k. a.t jinam. To je parádní zkušenost starší generace. Pak se nedivme, že chlapům vše procházelo a mysleli si, jací jsou nadsamci, když mají doma samici na starání se o děcka a další samičky mají kolem sebe pouze na jedno..
Krásná rada.
@Blekota píše:
A trap se po zbytek života s chlapem, co chodí š. u.k. a.t jinam. To je parádní zkušenost starší generace. Pak se nedivme, že chlapům vše procházelo a mysleli si, jací jsou nadsamci, když mají doma samici na starání se o děcka a další samičky mají kolem sebe pouze na jedno..![]()
![]()
Krásná rada.
Onu hrdost si může dovolit ta, která na to má, bohužel
. Zakladatelko, pokud nemáš na to, zaplatit si bydlení, nemůžeš jít k rodičům nebo známým, máš vůbec nějakou další možnost, než zůstat s nevěrným chlapem doma?
Ahoj holky, prosím Vás, potřebuji poradit.
.Moc vám děkuji.
Můj manžel mě před rokem podvedl, odpustila jsem mu, sliboval mi, že už se to nikdy nestane a já mu uvěřila. Teď to je necelý rok a zjistila jsem, že mě opět podvádí. Vím to na 100% a už mu šanci dát nechci, přijdu si hrozně, jak kus hadru. Jenže nevím kam odejít.
Máme 2 děti (starší chodí do 1. třídy, mladší 1.rok do školky), bydlíme v menším městě (3000 obyvatel)a s bytama je to tady hrozný. Na koupi bytu nemám a podnájmy se pohybují kolem 6000,–Kč a já nemám nic našetřeno, rok a půl pracuji jako OSVČ, jsem kadeřnice, ale po zaplacení nájmu a pojištění mi zbývá 7000,–Kč, manžel vydělává celkem dost a tak vše platil on, já jídlo a potřeby pro děti a fakt mi nikdy nezbylo. Teď bych prostě s tímto sama s dětmi nevyšla. K rodičům jít nemohu, ty bydlí od nás 200km a mají byt 1 plus 1.Navíc ted bydlíme v baráku s jeho rodiči (dvougenerační dům)takže ani nepřipadá v úvahu, aby on mi byt přenechal a něco si sehnal on.Jeho rodiče by tohle nedopustili, nemáme se moc v lásce. Fakt nevím co dělat. Kdybyste mi někdo poradili, co byste třeba dělali vy, byla bych moc vděčná. Tady žít prostě nemůžu, hrozně se mi zhnusil