Chci umřít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2659
2.5.17 16:16
@Anonymní píše:
@Doe_Jane Svého otce, babičky…

Ale on potŕebuje hlavně mámu. :cert: A chlap je evidentně slaboch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.17 16:16

@Markéta80 Již jsem psala o pnp mám zažádáno od prosince, a věř mi o školku bojuju už dlouho všechny plné nebo nechtějí schánět asistenta (ano vím že to nesmí ale je to tak) a speciální školka bohužel beznadějně plná, jsme malé město je tu jen jedna

• Citovat
  • Upravit
1309
2.5.17 16:17
@Anonymní píše:
Já prostě jen nechápu jak jsem se mohla dostat tak daleko… dřív jsem měla dobrou práci spoustu přátel… Mohla jsem si dělat co chci a ted mi pracák vypočítal podporu 2 000kč pak mám ještě 2500 alimenty a prostě nemám kam jít, nemám za co žít prostě nic… Jasně partner říká že tu ůžu zůstat i několik měsíců ale já tu prostě nemůžu sedět a koukat jak se mu ulevilo, jak se chodí bavit a já tu sedím jak trubka a sem každému na obtíž…

Víš co, přijde mi, že by sis potřebovala promluvit s někým, kdo se v této problematice orientuje (nějaký sociální pracovník) a dokáže Ti poradit co a jak. Nevím, odkud jsi. Ale určitě i u Vás musí existovat speciální školy, speciálně pedagogická centra a různé neziskové organizace.
Dokázali by Ti poradit, kam dítě umístit (školka, následně škola, případně i stacionář) a na jaké příspěvky máš nárok. Rozhodně to bude víc než alimenty a podpora v nezaměstnanosti. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
2.5.17 16:17
@Anonymní píše:
@vonajebohyne Já vím, alejá se bojím že to prostě nezvládnu tu být máme 2+1 takže žádná možost se někam schovt… už tyhle poslednídny mi dávají strašně zabrat když tu je

To chapu, musi byt strasne tezke, vidat kazdy den cloveka, ktereho milujes a navic ta nejistota ve vsem okolo. Ale prosim, zavolej si eventualne na tu linku vyse, nekdy proste pomuze si promluvit s nekym nezainteresovanym. Zajed za rodinou, neboj se rict si o pomoc. To neni zadna ostuda!!! Indisponovane dite, rozchod s partnerem a financni nejistota-kazda z techto veci muze cloveka srazit na kolena. Prozivas tezke obdobi a mas na to plne pravo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59384
2.5.17 16:22
@Anonymní píše:
@Markéta80 Již jsem psala o pnp mám zažádáno od prosince, a věř mi o školku bojuju už dlouho všechny plné nebo nechtějí schánět asistenta (ano vím že to nesmí ale je to tak) a speciální školka bohužel beznadějně plná, jsme malé město je tu jen jedna

dočítám, no na PnP se čeká dlouho :?. Ze spc neřekli jaká školka by byla ideální? Měli by s tím pomoc ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.17 16:23

@Markéta80 Paní mi i samaovolávala školky ale prstě bez šance no :(

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
2.5.17 16:23
@Anonymní píše:
@Saatine Ne to jsem špatně napsala, předtím jsem ještě měla příjem bydlím tu rok, poslední tři měsíce ale s min. příjmem, věčně protivné a agresivní dítě a upřímně já asi taky byla občas na facku :zed:

Není někde kolem tebe nějaký stacionář pro děti, které mají stejné problémy? Třeba na dva dny v týdnu, abys mohla trochu odpočívat a nebo naopak jít na brigádu? Že jsi protivná? Kdo by nebyl? Je ti tak málo let a už máš takové starosti. :hug: Každá z nás se nenarodila jako matka Tereza a ve tvých letech bys ještě mohla třeba studovat a nebo cestovat po světě. To už těžko dohoníš. Já osobně bych šla zpátky k rodině, abych na to nebyla sama.

• Citovat
  • Upravit
593
2.5.17 16:25
@Anonymní píše:
@Markéta80 Již jsem psala o pnp mám zažádáno od prosince, a věř mi o školku bojuju už dlouho všechny plné nebo nechtějí schánět asistenta (ano vím že to nesmí ale je to tak) a speciální školka bohužel beznadějně plná, jsme malé město je tu jen jedna

Už jsem ti psala výš, vím, že je to boj, ale že se někomu nechce shánět asistent, není důvod nedat přihlášku, zvlášť když SPC je integraci nakloněno, prostě posoudí syna jako ostatní děti a pokud se dostane, asistenta seženou. Otázka je spíš, jestli to bude fungovat, ale to ti nikdo dopředu neřekne. Je to těžký, ale ne nemožný. Navíc přihlášek si můžeš dát víc, než je vaše spádová školka, všude bude podléhat syn stejným kritériím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
2.5.17 16:25
Nemáš pravdu. Lidé před spácháním tohoto hrozného činu dávají dopředu právě vědět- říká se tomu „volání o pomoc“. Rozhodně není dobré tohle podceňovat nebo zesměšňovat!
@Doe_Jane píše:
no mi je to jedno, je to tvoje volba… kdybys to chtěla udělat tak nezakládáš diskuzi ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59384
2.5.17 16:26
@Anonymní píše:
@Markéta80 Paní mi i samaovolávala školky ale prstě bez šance no :(

do září to uteče a ve speciálce se nějaké místo uvolní, nebo jestli má na běžnou mš tak to probrat s ředitelkou, řekni jim i co syn zvládne a co ne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.17 16:33

Nečetla jsem komentáře ostatních, ale řeknu Vám příběh. Jedna moje kamarádka porodila jako druhé dítě postiženého chlapečka. Péče o něj byla velmi náročná s výhledem, že se její dítě nikdy nedokáže o sebe postarat. Ze zdravé, mladé a vysoce inteligentní dámy se stala troska, co nevyjde ani z domu. Začala brát léky na deprese a po jedné kratší nemoci syna už si řekla, že už nemůže dál a skočila i s ním z okna. Sama zemřela a syn přežil s mnohačetnými poraněními a zlomeninami. Jestli měl kdy šanci, že se postavi na nohy, tak byla ztracena. Ale co tím chci říct? Svým sobeckým rozhodnutím zničila nebo ovlivnila život svým nejbližším. Jeji starší syn si ponese následky na celý život. Její manžel taktéž. Její rodiče už v životě nikdy nebudou šťastní. Její svagr a švagrová prožili neuveřitelný šok v období, kdy sami potřebovali podporu a jejich rodinu to také ovlivnilo navždy. Tchýni se změnil život od základů. Stará se teď více o vnuka a nemá chvilku pro sebe, přitom zdravotně na to nemá. Chtěla bych Vám tímto říct, VŠE MÁ SPRAVNÉ ŘEŠENÍ, ale sebevražda řešení není. Je to sobecký čin, kdy svoje problémy přenesete na někoho na kom Vám záleží a ještě mu to Vaší ztrátou ztížíte. Poraďte se s psychologem. Existují i denní stacionáře/školky, kam je možné postižené dítě umístit, abyste mohla zase žít a chodit do práce. Bojujte! Seberte poslední zbytky sil a jednejte. Perte se s tím. Partnera neřešte, za rok můžete být šťastná s někým úplně jiným a říkat si, jak hloupá jste byla, že jste kdy kvůli němu uronila jedinou slzu. Buďte silná a zamakejte na svém životě. Přeji hodně štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4047
2.5.17 16:39
@pohledmuze píše:
Hmm, s tim synem to bude tezky zivot. To mas galeje do konce zivota a pak stejne budes mit obavy co s nim. :think: Nevim, nase spolecnost je asi dost vymekla, ja bych uvazoval o ustavu, pokud by to bylo mozny. :think:

Tak o tom ústavu pouvažuj, ale jiným to neraď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.17 16:40

Jinak ještě hodně jste mě tu odkazovali na rodinu… No vždycky jsem si myslela že kdyby cokoliv rodina mi pomůže, ale ted zjistuju že jsme rodina jen když člověk nic nepotřebuje, nikdo ze sourozenců ani z rodičů mi nenabídl ani blbé přespání i když jsem jim říkala že sezblázním když tu budu muset být… dneska jsem volala mamce už na hlase mi přijde že ji obtěžuju říkla že mi aspon pujčí nějaké peníze tad na jídlo a tak, ale to je všechna pomoc

• Citovat
  • Upravit
1386
2.5.17 16:47
@Doe_Jane píše:
ne, dítě se jí nehodí do krámu protože je postižené tak co uděláme? zabijeme se
@drewlet píše:
8o paní to myslíš vážně? :roll:

A proč ne? Zakladatelka to tak napsala. A jo, lidi, kteří se chtějí zabít, většinou nezakládají diskuze na e-miminu, ale jdou a udělají to. Drsné, ale je to tak.

Nechápu, proč tu všichni řvete na Doe Jane, když ženská, která má střechu nad hlavou, se chce zabít a nechat tu po sobě dítě „babičkám“, jen proto, že chudera „nikdy nepoznala rozchod“. Jo, blbá situace, já to úplně věřím, ale blbé situace v životě prostě jsou od toho, aby se řešily :nevim:

Upřímně, být zakladatelkou, tak první, co řeším, je psycholog pro ni :think: a případně i partnera, protože moc nevěřím, že to, co padlo, bylo poslední slovo v klidu rozváženého rozhodnutí. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
2.5.17 16:49
@Anonymní píše:
Jinak ještě hodně jste mě tu odkazovali na rodinu… No vždycky jsem si myslela že kdyby cokoliv rodina mi pomůže, ale ted zjistuju že jsme rodina jen když člověk nic nepotřebuje, nikdo ze sourozenců ani z rodičů mi nenabídl ani blbé přespání i když jsem jim říkala že sezblázním když tu budu muset být… dneska jsem volala mamce už na hlase mi přijde že ji obtěžuju říkla že mi aspon pujčí nějaké peníze tad na jídlo a tak, ale to je všechna pomoc

Jak se maminka chová k tvému synovi? Nemá vůči němu nějaký blok, odmítnutí, apod.?
Jinak to, co prožíváš, je těžký náraz. Je mi líto, že tvůj partner nezvládl situaci a jsi na to sama. Snaž se na to nedívat tolik emocemi, ale víc s rozumem. Klidně využij i jen dočasně jeho nabídku bydlení. S doporučením lékaře bys mohla mít nárok na příspěvek na péči o syna. Na školku už je teď asi pozdě, ale mně se také podařilo umístit mladšího syna s vážnou nemocí do školky také až v pololetí, ale šlo to. Nic nevzdávej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí