Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nemam ani stredni, nezvladla jsem to tam. Mela jsem deprese a byla sikanovana. Uceni mi neslo, odesla jsem. Kra. a si udelala 2 deti a lzu ze delam vs.
to není nic, co by se nedalo napravit ![]()
nejdřív ale potřebuješ zapracovat na svém sebevědomí a sebeúctě
představ si, že znám člověka, který je velmi úspěšný a velmi si ho vážím a má dokončené jen základní vzdělání, navíc škola se dá dodělat vždy
určitě je něco, co se ti kdy podařilo a za co na sebe můžeš být pyšná - minimálně jsi přivedla na svět dvě děti, které určitě miluješ ![]()
a právě pro ně se vyplatí zatnout zuby, naučit se milovat také sama sebe a postupně dát vše do pořádku
Ono to půjde, ne hned a samo, ale půjde, uvidíš ![]()
@Anonymní píše:
Je to strasny, rodicce s vs a maji takovou nicku jako jsem ja. Strasne moc je miluju, i svoje deti. Nevim, co se semnou stalo, mela jsem plno planu. Chtela nekym byt, aby byli pysni, ale zivot me totalne semlel. Za vse si muzu sama.
Si matka 2 dětí a matka a dcera kterou nekdo miluje. Někteří nemají ani to. S tím dluhem radim začít to hned řešit.
@Anonymní píše:
Je to strasny, rodicce s vs a maji takovou nicku jako jsem ja. Strasne moc je miluju, i svoje deti. Nevim, co se semnou stalo, mela jsem plno planu. Chtela nekym byt, aby byli pysni, ale zivot me totalne semlel. Za vse si muzu sama.
Milujes je a takhle bys jim chtela ublizit? Myslis si ze je pro ne lepsi, s prominutim, mrtva dcera nez nejaky zatajovani se skolou? Predstav si sebe na jejich miste nebo ze by tohle chtelo udelat tvoje dite!
@Anonymní píše:
Stalo se to, že máš pravděpodobně depresi. Když má člověk depresi, nefunguje chemie v mozku tak, jak má a člověk je kromě neštěstí také unavený a nevýkonný. Toto vše se dá léčit.
Povím Ti příběh té mé sestřenice. Také tvrdila delší dobu, že studuje VŠ. Oba rodiče také VŠ. Také si neplatila pojištění. Měla deprese. Pak se začala léčit, a světe div se, za chvíli bude mít bakalářskou promoci a chystá se na magistra. Vše najednou krásně zvládá. Za PODPORY SVÉ RODINY, KTERÁ JI I PŘES TO, CO UDĚLALA, NEZAVRHLA.
A ty máš stejnou možnost. Je potřeba přiznat si, že máš problém, svěřit se do péče odborníka a jít se léčit. Až se dostaneš z nejhoršího, vše uvidíš úplně v jiném světle. Moc držím palce.
Prvním krokem je ale přiznat se rodině, srovnat své závazky a vyhledat odbornou pomoc.
@lalalyla píše:
Priznej se jim a rekni co te k tomu vedlo. Normalne uprimne, ulevi se ti. Tohle fakt neni tak horky jak se zda, pokud te maji rodice radi, tak to vezmou.
Přesně tak. Nevím, co by moje děti musely udělat, abych je odepsala. Milující rodiče odpustí cokoliv, a ještě by jí pomohli.
@Anonymní píše:
Jenze ja uz takhle lzu radu let, a mam dluh na pojistovne a strasne se bojim tam jit a zaplatit to.
A opravdu dlužíš? Pokud máš děti, platí za tebe zdravotní stát. Bez tam a zjisti si to. A neboj se, oni tam takhle jednají s lidma denně.
Nechci jim pusobit bolest, tak strasne jsem zklamala. Depresi asi mam, vubec nemuzu normalne fungovat a jen se trepu. Navic jsem tehotna, ( cekam druhe dite) tak nevim kdo by me chtel lecit.
@Anonymní
matka pečující o 2 nezletilé děti mladší 15 let nebo 1 nezletilé dítě mladší 7 let má pojištění hrazené… Co to je za dluhy na pojišťovně? Jdi do bezplatné právní poradny v krajském městě… tam ti poradí.
@Anna766 píše:
A opravdu dlužíš? Pokud máš děti, platí za tebe zdravotní stát. Bez tam a zjisti si to. A neboj se, oni tam takhle jednají s lidma denně.
Pred prvnim porodem, jsem nebyla student. Porad jsem tam vedena jako student( coz nechapu). Kdyz tam pujdu, budou to chtit vysvetlit a zaplatit. Coz bych zaplatila, ale vubec nejsem schopna tam jit a mluvit. Mam problemy mluvit. Jsem hroznej introvert.
@Limi123 píše:
Stalo se to, že máš pravděpodobně depresi. Když má člověk depresi, nefunguje chemie v mozku tak, jak má a člověk je kromě neštěstí také unavený a nevýkonný. Toto vše se dá léčit.Povím Ti příběh té mé sestřenice. Také tvrdila delší dobu, že studuje VŠ. Oba rodiče také VŠ. Také si neplatila pojištění. Měla deprese. Pak se začala léčit, a světe div se, za chvíli bude mít bakalářskou promoci a chystá se na magistra. Vše najednou krásně zvládá. Za PODPORY SVÉ RODINY, KTERÁ JI I PŘES TO, CO UDĚLALA, NEZAVRHLA.
A ty máš stejnou možnost. Je potřeba přiznat si, že máš problém, svěřit se do péče odborníka a jít se léčit. Až se dostaneš z nejhoršího, vše uvidíš úplně v jiném světle. Moc držím palce.
Prvním krokem je ale přiznat se rodině, srovnat své závazky a vyhledat odbornou pomoc.
Moc krasne napsana, dekuji. Uz jsem i premyslela, ze bych rodicum napsala dopis. Tezko se mi mluvi.
@Anonymní píše:
Moc krasne napsana, dekuji. Uz jsem i premyslela, ze bych rodicum napsala dopis. Tezko se mi mluvi.
to je skvělý nápad!
udělej to ![]()
@Anonymní píše:
To je dobrý nápad.
@Anonymní píše:
Nechci jim pusobit bolest, tak strasne jsem zklamala. Depresi asi mam, vubec nemuzu normalne fungovat a jen se trepu. Navic jsem tehotna, ( cekam druhe dite) tak nevim kdo by me chtel lecit.
Neboj se. Hlavně klid. Každá situace se dá řešit. Každý z nás někoho zklamal, to je život. Všechno ještě můžeš napravit. Tvoje děti tě potřebují.
Zavolej prosím na linku bezpečí.
https://www.linkabezpeci.cz/…ci-tady-byt/
@Anonymní píše:
Nemam ani stredni, nezvladla jsem to tam. Mela jsem deprese a byla sikanovana. Uceni mi neslo, odesla jsem. Kra. a si udelala 2 deti a lzu ze delam vs.
Nějak se mi to nezdá. Jak jsou staré tvé děti? Kde bydlíš? S přítelem, manželem, rodičema?
@Anonymní píše:
Pred prvnim porodem, jsem nebyla student. Porad jsem tam vedena jako student( coz nechapu). Kdyz tam pujdu, budou to chtit vysvetlit a zaplatit. Coz bych zaplatila, ale vubec nejsem schopna tam jit a mluvit. Mam problemy mluvit. Jsem hroznej introvert.
Z jakeho jsi mesta?