Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše:
Přesně. Pochybuju že rodiče budou zlí na tehotnou dceru.
taky si myslím. Jasně, budou v šoku a naštvaní, ae pochybuju, že ji zapudí. Budou prostě hledat řešení.
Ale v řádu počítám, že se jedná o pár desítek tisíc, žádný miliony. Důležité je, aby zakl. našla motivaci a cestu ke změně ![]()
@Anonymní píše:
Navic jsem zklamala i ve vztahu, tak moc jsem se snazila. A nakonec jsem se dozvedela, ze me nkdy nemiloval a zivot semnou neplanoval, uhodil me a rodice to zjistili a hned nas odvedli pryc. Pritom jsem se snazila uklizela, varila, strala se o dite, jen abych mela hezkou rodinu.
No vidíš, rodiče to s tebou myslí dobře. Rekni jim to. ![]()
@Anonymní píše:
Je to strasny, rodicce s vs a maji takovou nicku jako jsem ja. Strasne moc je miluju, i svoje deti. Nevim, co se semnou stalo, mela jsem plno planu. Chtela nekym byt, aby byli pysni, ale zivot me totalne semlel. Za vse si muzu sama.
Ser na rodice. Snazit se jim zavdecit muze byt dost nemozny u nekterych rodicu. Pracuj na svem zivote a vubec neres, ze nekdo ma lepsi skoly, vice penez nebo je hezci nebo ja nevim co.
Proste si dej nejaky cile kvuli sobe a vubec se nesrovnavej s nekym.
@Anna766 píše:
Přesně. Pochybuju že rodiče budou zlí na tehotnou dceru.
Přesně tak. Určitě jí pomůžou.
@Anonymní píše:
Navic jsem zklamala i ve vztahu, tak moc jsem se snazila. A nakonec jsem se dozvedela, ze me nkdy nemiloval a zivot semnou neplanoval, uhodil me a rodice to zjistili a hned nas odvedli pryc. Pritom jsem se snazila uklizela, varila, strala se o dite, jen abych mela hezkou rodinu.
Ty? A co chlap, který uhodí těhotnou? Je to OPRAVDOVÝ chlap a opora pro tebe a děti?
@bigl píše:
Mě s to taky zdá, že to není nic hrozného, jak píší holky. Ale znám příběh, velmi podobný tomu tvému, akorát že ona neměla děti. Asi 2 roky rodičům lhala, že studuje VŠ a přitom ji z tama dávno vylili a ona ten čas trávila vždy u přítele. Když měla mít promoce, tak se celá rodina těšila, připravili se, napekli, nakoupili sváteční šaty, zamluvili oslavu a ráno, když měli vyjet, tak ji našli oběšenou doma na půdě. Tu hrůzu si nedovedeš představit. Už je to hodně let, asi 10, ale ti rodiče si myslím, se z toho dodnes nevzpamatovali.
Přitom z pohledu druhého opravdu blbost. Ale věřím, že v dané chvíli se problém může zdát být větší než je. Prosím, řekni jim to. Omluv se, řekni, že tě to mrzí. Uleví se ti, uvidíš.
Tohle je strasny, ale rozumim te divce.
@Anonymní píše:
Jak byste reagovali vy? Kdyby tohle udelala vase dcera?
Je to i jejich chyba. Rodice, kteri vychovaji labilniho jedince za to vetsinou muzou hodne.
@Anonymní píše:
Moje dcera taky udělala pár pruseru a zkomplikovala si život…a co? A nic, je to pořád moje milovaná dcera.
@nostress píše:
Přesně tak. Určitě jí pomůžou.
Jisty to vubec neni, tohle bych vubec netvrdil. Jsou i dost sileni rodice a je treba pracovat i s touhle variantou, ze pro ni nebudou mit pochopeni.
@mrav píše:
Ty? A co chlap, který uhodí těhotnou? Je to OPRAVDOVÝ chlap a opora pro tebe a děti?
Ja si nic jinyho nezaslouzim, byl na me hnusny. Ale ja si rikala, ze musim vydrzet, ze nic jinyho nemam.
@Sandokanos píše:
Jisty to vubec neni, tohle bych vubec netvrdil. Jsou i dost sileni rodice a je treba pracovat i s touhle variantou, ze pro ni nebudou mit pochopeni.
Prosím te co to meleš? Čteš to vůbec? Zjistili že dcera je ve vztahu kde je bita, okamžitě ji vzali pryč. Kdyby jim to bylo jedno, tak jí v tom nechají asi ne?
@Anonymní píše:
Tak to ti můžu napsat úplně přesně. Zvláště pokud by byla těhotná, a po rozchodu s partnerem, bych ji objala, a řekla jí, že jsme tady ještě my, a že nedovolíme, aby jí někdo ubližoval.
A co se týká těch peněz, a školy, jsou to jenom peníze, a školu si může dokončit třeba ve čtyřiceti. Nejde o život. Nic, co by se nedalo relativně v klidu vyřešit. ![]()
@Anonymní píše:
Ja si nic jinyho nezaslouzim, byl na me hnusny. Ale ja si rikala, ze musim vydrzet, ze nic jinyho nemam.
Ale houby. Máš ty rodiče a máš děti. Nekteri lidé nemají ani to.