Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko vzchop se a začni myslet racionálně. Budeš to mit těžký a podle toho co píšeš, si budeš muset cestičku tvrdě vyšlapat sama. Jsi ale matka, ne patnáctiletá holku, kterou opustil první kluk tak se zamysli jaké máš možnosti a začni tu situaci řešit.
@Anonymní píše:
@Borůvka1990 Otec si syna moc nebre spíš vůbec, jen posílá alimenty
To je lump
Ješte me napadlo najít si hlídání, když budeš pracovat. Hlídací agentura nebo tak něco. Kdejaká babička by třeba ráda pohlídala…
@Doe_Jane píše:
můj účel byl ať se nad sebou zamyslí, že má pro co žít… ale teď to na mě působí všelijak, hlavně že je tak smířená s tím, že by se dítě mělo dobře u babičky a otce… achjo
Hele tak se priste citi pod psa a ma chut z toho utyct. To neznamena, ze je spatna. O dite se stara a do ustavu ho nedala. Je dobra, ze to zvlada, existuji i ti co dite strci do ustavu a ziji si svuj zivot bez nej.
Chci umrit, uz tady nechci byt. Jsem odpad, jsem nicka. Mam strach, co bude s detma. Mam strach ze vseho. Udelala jsem peknou pitomost a strasne se bojim, ze se na to prijde. A rodina me odsoudi.
@Anonymní píše:
Chci umrit, uz tady nechci byt. Jsem odpad, jsem nicka. Mam strach, co bude s detma. Mam strach ze vseho. Udelala jsem peknou pitomost a strasne se bojim, ze se na to prijde. A rodina me odsoudi.
Co se stalo?
Není nic, co by se nedalo vyřešit. Pokuds nikoho nezavraždila, tak to bude v pohodě
Rodina tě neodsoudí, naopak by tě měli podržet. Určitě se svěř do péče psychoterapeutovi. Děti tě potřebují!
Vsechno me to tak mrzi, chtela jsem byt dokonala. Dokonala dcera a mama, aby na me byli vsichni pysni. Jsem jenom na starosti.
@Anonymní píše:
naopak kvůli dětem se k věci postav čelem a zabojuj..
@Anonymní píše:
Vsechno me to tak mrzi, chtela jsem byt dokonala. Dokonala dcera a mama, aby na me byli vsichni pysni. Jsem jenom na starosti.
nikdo není dokonalý, nikdo… a dokonalá seš jen to ted nevidíš nebo nechceš vidět…
co se stalo?
Nezvladnu to, je to tak strasny ze to nemuzu svym milovanym rict. Moc je miluji a jsem jenom same zklamani. Chci umrit.
@Anonymní píše:
co jsi udělala?
@Anonymní píše:
Nezvladnu to, je to tak strasny ze to nemuzu svym milovanym rict. Moc je miluji a jsem jenom same zklamani. Chci umrit.
no a kdo se postará o děti? nemůžeš umřít když jsi děti nedovychovala, nemáš právo..
co je strašný? z každé situace se dá nějak vyjít
@Anonymní píše:
Nedelej to. Nebud sobecka a uvedom si, ze mas rodinu, ktera te urcite miluje. Pred par mesici jsem prisla o bratra a takovou bolest bych nikomu neprala. Mysli na svou rodinu, jak priserne by pro ne bylo te ztratit a snaz se svuj problem nejak vyresit. Pokud o tom nechces verejne psat, zavolej na krizovou linku.
A ještě něco, co mi teď s odstupem času přijde důležité:
1/ Nauč se říct si o pomoc. Lidé (ani tví blízcí) ti sami aktivně pomoc nenabídnou, když nebudou vědět, co po nich chceš.
2/ Jdi pomoci vstříc. Kupříkladu já po rozpadu naší rodiny opustila náš krásný barák se zahradou za městem a přestěhovala jsem se do malého městského bytu, ovšem asi 200 metrů od nejlepší speciální školy v našem regionu, do které přijali mého syna (do této školy chodí dodnes a je tam spokojený). Zázemí školy (rehabilitace, logopedie, osobní asistence apod) mí neuvěřitelným způsobem pomáhalo a pomáhá dodnes.
3/ Práce je strašně důležitá. Dá ti pocit, že jsi ještě někým jiným, než jen osamělou matkou postiženého dítěte.
Ano, já to měla snazší - když jsem zůstala sama, bylo mi už téměř 40, měla jsem dobrou práci, nějaké našetřené prachy a zázemí. To ty nemáš, jsi mladinká, bydlíš někde, kde kromě chlapa nikoho moc neznáš… Jde to změnit???
Anonymní matka postiženého kluka