Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
kamarádíčkové nejsou kamarádíčkové, když se posmívaji a většinou se smějou ti, kteří nemají děti, nebo vydělávají majlant…
Máme oba hodně dobrou práci a bavili jsme se s manželem, zda by teoreticky mohl jít na rodičák a říkal, že ano. (a já si ho umím představit, domácnost zvládá) Ale dnes v 10měs naší dcery jsem ráda, že jsem doma já. Nechtělo by se mi od mimina jít do práce, která mi teď přijde strašně nedůležitá. A neumím si představit, že by skutečnýho chlapa dokázalo uspokojovat celý den lítat po domácnosti a kolem mimina, je typ chlapa, který má raději frmol, než pianko na gauči. A osobně bych si ho nemohla vážit jako chlapa. Rozebíráme spolu jeho práci a je vidět, jak ho těší, když ho pochválim, je fakt šikula. Ale chválit chlapa za dobře vytřenou podlahu?
Nechci tím říct, že chlap doma je špatně. Ale já bych to nechtěla. Možná jsem staromódní konzerva ![]()
Příspěvek upraven 24.01.11 v 19:08
No mně se ty řeči dost zajídají- nechápu, proč to řešili tehdy a už vůbec nechápu, proč to řeší ještě teď- je to už skoro 5 let stará záležitost… A já jsem se taky hodně setkala s negativním ohlasem- jak můžu odejít od takhle malýho dítěte, jak jsem mohla chlapa takhle ponížit atd. My v tom teda měli jasno- manžel v tý době odcházel v 7 ráno, vracel se v půl osmý večer- dítě neviděl jinak než spící… Já měla třeba 10 služeb v měsíci… ![]()
A hodně jsme se naučili i jeden od druhého- pro mě třeba byli velkým přínosem jejich hry- spoustu činností, který já vykonávám mechanicky , dělali úžasně kreativně… Pro Šimona je doteď vyndavání a nandavání nádobí z/do myčky jedna z nezábavnějších činností ![]()
jadviga píše:
no u nás to bylo tak na stejno, kdybych se vrátila do původní práce,ale tam nejdu, mě by čekala nová práce a to bych měla 14-15tisíc čistýho + stravenky, tak nevim, jestli bysme to utáhli - dvě děti… a hlavně jak by to zvládl on, vyměnit to snad potom jde ne?
Takovouhle výplatu kdybych měla tak si pískám,nekecám fakt ![]()
Háta -to je věc názoru, já bych si toho chlapa naopak víc vážila, protože by dokázal, že se o tu rodinu postará i jinak než finančně, od ženský se to bere jako samozřejmost, možná proto, že je to přirozený, ale já bych to chtěla zkusit, kdybych ovšem otěhotněla, porodila apod. zatim jen spekuluju a z pohledu matky, obdivuju každýho chlapa, co to doma zvládne a jak píšeš o tý podlaze, kdyby bylo doma naklizeno, navařeno a dítě spokojený, byla bych radši, než kdyby mi ukázal nový schody v cizím baráku
je to jasný, každá to máme jinak ![]()
Jodi, to říkají asi fakt ti, co buď závidí, nebo nemají děti, nebo prostě mají takový názor, ale co vím já, tak já se taky smála tomu známému-asi před pěti lety, teda říkala jsem si, že je línej dělat, ale dnes mu tleskám, ono není mateřství o piánku na gauči (myslím, že psala Háta) ale jeslti to tak někdo má, tak super, hodný dítě, doma uklizeno a pohoda na gauči, tak to by se mi taky líbilo ![]()
oliš, měla jsem víc, proto o tom spekuluju, takhle má manžel 21 a vycházíme dobře, ale neušetříme ![]()
Jadvigo, možná to bude tim, že mi nemusí nic dokazovat. Je schopen doma vytřít už teď, nakoupit, pustit pračku, uvařit, jít se mnou na kurs tatínků u porodu… Nemá provozní slepotu, vidí tedy, co je potřeba, nemusim mu to říkat a nenechává ponožky na gauči ![]()
No je fakt, že chlap leccos zvládne jinak, možná i navíc. Jo a vlastně ještě jednoho kamaráda na MD mám. Žena je doktorka, kupodivu slušně vydělávající, nechtěla vypadnout z profese, tak šla asi po 10 měsících do práce a on byl na RD a při tom dohlížel na stavbu jejich domečku. Na jednu stranu chudák děcko, tahal ho po stavbě, ale když byla větší, tak si zas hrála u baráku na písku, s cihlama, pomáhala tatínkovi
prostě uměli si to dítě udělat, to naše by tohle nedalo, aniž by se někde nepřizabilo
a tihle zase dost využívali babičky, takže zas o něčem jiném. No prostě kdyby byla doma žena, tak ten barák nemají.
Háta, no tak to beru jako samozřejmost, že pomáhá doma, akorát ty ponožky mi občas nechá na věšáku
ale když chce, tak pro by nemohl jít na mateřskou ,že jo
jadviga píše:
oliš, měla jsem víc, proto o tom spekuluju, takhle má manžel 21 a vycházíme dobře, ale neušetříme
Tak ono záleží taky na tom jaké máte výdaje,my naštěstí máme bydlení svoje,ale zrovna ho rekonstruujeme,ale Jirka má na chlapa taky ubohej plat
,já nemít vdovskej a sirotčí důchod,tak sotva vyžijem
no prostě vám závidím ![]()
ale k tématu,já bych to klidně zkusila,do práce byxch šla hned a i když se Jirka dost postará,tak si myslím,že ani za předpokladu,že já budu mít v práci víc,tak by asi na MD nešel,on si moc dobře uvědomuje,že to žádná dovča není
Oliš, nás vyjde bydlení+úvěr+pojištění nemovitostí a nás, na 15tisíc, takže asi tak, to by padl muj „teoretický plat“ a žili bysme ze 7600,– což je bída docela ![]()
No můj muž v domácnosti pomáhal vždycky- ale ono je to něco jinýho, když to pak má dělat každý den… ![]()
A musím říct, že pro mně to byl vždycky chlap s velkých CH a nevím, jestli mi připadal mužnější když se staral o naše dítě, nebo teď kdy jsem doma já a vydělává…já osobně se třeba taky příliš při vytírání podlahy nerealizuju. A pianko na gauči si s dětma taky moc neužívám ![]()
každý to vidí jinak, v mých očích by ten můj vzrostl, kdyby zvládl to co se u mě bere jako samozřejmost, já bych naopak byla hrdá na to ,že dokážu obstarat finančně rodinu - ale nejsem si tím uplně jistá právě… a kdo ví, jeslti by pak chlap na tu mateřksou šel, že jo, a jeslti bych ho nechala, jen tak polemizuju a myslim, že chlap, kterej vychová sám děti (jako bez ženský uplně) tak je dobrej, podle mě teda - ale zase na druhou stranu si říkám, proč jsou v tomhle chlapi braní jinak než ženská, že někdy někdo vymyslel, že ženská bude doma s dětma a chlap v práci
možná to tak má být? nevím, každopádně bych se tomu nebránila, třeba se dočkám ukázky jednou ![]()