Chlap na rodičáku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14546
24.1.11 18:59

kamarádíčkové nejsou kamarádíčkové, když se posmívaji a většinou se smějou ti, kteří nemají děti, nebo vydělávají majlant…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
24.1.11 19:02

Máme oba hodně dobrou práci a bavili jsme se s manželem, zda by teoreticky mohl jít na rodičák a říkal, že ano. (a já si ho umím představit, domácnost zvládá) Ale dnes v 10měs naší dcery jsem ráda, že jsem doma já. Nechtělo by se mi od mimina jít do práce, která mi teď přijde strašně nedůležitá. A neumím si představit, že by skutečnýho chlapa dokázalo uspokojovat celý den lítat po domácnosti a kolem mimina, je typ chlapa, který má raději frmol, než pianko na gauči. A osobně bych si ho nemohla vážit jako chlapa. Rozebíráme spolu jeho práci a je vidět, jak ho těší, když ho pochválim, je fakt šikula. Ale chválit chlapa za dobře vytřenou podlahu? :nevim: Nechci tím říct, že chlap doma je špatně. Ale já bych to nechtěla. Možná jsem staromódní konzerva :mrgreen:

Příspěvek upraven 24.01.11 v 19:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6651
24.1.11 19:03

No mně se ty řeči dost zajídají- nechápu, proč to řešili tehdy a už vůbec nechápu, proč to řeší ještě teď- je to už skoro 5 let stará záležitost… A já jsem se taky hodně setkala s negativním ohlasem- jak můžu odejít od takhle malýho dítěte, jak jsem mohla chlapa takhle ponížit atd. My v tom teda měli jasno- manžel v tý době odcházel v 7 ráno, vracel se v půl osmý večer- dítě neviděl jinak než spící… Já měla třeba 10 služeb v měsíci… :nevim:
A hodně jsme se naučili i jeden od druhého- pro mě třeba byli velkým přínosem jejich hry- spoustu činností, který já vykonávám mechanicky , dělali úžasně kreativně… Pro Šimona je doteď vyndavání a nandavání nádobí z/do myčky jedna z nezábavnějších činností :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
24.1.11 19:03
jadviga píše:
no u nás to bylo tak na stejno, kdybych se vrátila do původní práce,ale tam nejdu, mě by čekala nová práce a to bych měla 14-15tisíc čistýho + stravenky, tak nevim, jestli bysme to utáhli - dvě děti… a hlavně jak by to zvládl on, vyměnit to snad potom jde ne?

Takovouhle výplatu kdybych měla tak si pískám,nekecám fakt :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
24.1.11 19:07

Háta -to je věc názoru, já bych si toho chlapa naopak víc vážila, protože by dokázal, že se o tu rodinu postará i jinak než finančně, od ženský se to bere jako samozřejmost, možná proto, že je to přirozený, ale já bych to chtěla zkusit, kdybych ovšem otěhotněla, porodila apod. zatim jen spekuluju a z pohledu matky, obdivuju každýho chlapa, co to doma zvládne a jak píšeš o tý podlaze, kdyby bylo doma naklizeno, navařeno a dítě spokojený, byla bych radši, než kdyby mi ukázal nový schody v cizím baráku :wink: je to jasný, každá to máme jinak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
24.1.11 19:08

Jodi, to říkají asi fakt ti, co buď závidí, nebo nemají děti, nebo prostě mají takový názor, ale co vím já, tak já se taky smála tomu známému-asi před pěti lety, teda říkala jsem si, že je línej dělat, ale dnes mu tleskám, ono není mateřství o piánku na gauči (myslím, že psala Háta) ale jeslti to tak někdo má, tak super, hodný dítě, doma uklizeno a pohoda na gauči, tak to by se mi taky líbilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
24.1.11 19:09

oliš, měla jsem víc, proto o tom spekuluju, takhle má manžel 21 a vycházíme dobře, ale neušetříme :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
24.1.11 19:11

Jadvigo, možná to bude tim, že mi nemusí nic dokazovat. Je schopen doma vytřít už teď, nakoupit, pustit pračku, uvařit, jít se mnou na kurs tatínků u porodu… Nemá provozní slepotu, vidí tedy, co je potřeba, nemusim mu to říkat a nenechává ponožky na gauči :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.1.11 19:12

No je fakt, že chlap leccos zvládne jinak, možná i navíc. Jo a vlastně ještě jednoho kamaráda na MD mám. Žena je doktorka, kupodivu slušně vydělávající, nechtěla vypadnout z profese, tak šla asi po 10 měsících do práce a on byl na RD a při tom dohlížel na stavbu jejich domečku. Na jednu stranu chudák děcko, tahal ho po stavbě, ale když byla větší, tak si zas hrála u baráku na písku, s cihlama, pomáhala tatínkovi :lol: prostě uměli si to dítě udělat, to naše by tohle nedalo, aniž by se někde nepřizabilo :roll: a tihle zase dost využívali babičky, takže zas o něčem jiném. No prostě kdyby byla doma žena, tak ten barák nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
24.1.11 19:15

Háta, no tak to beru jako samozřejmost, že pomáhá doma, akorát ty ponožky mi občas nechá na věšáku :lol: ale když chce, tak pro by nemohl jít na mateřskou ,že jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
24.1.11 19:17

Gino - co se v mládí naučíš :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
24.1.11 19:18
jadviga píše:
oliš, měla jsem víc, proto o tom spekuluju, takhle má manžel 21 a vycházíme dobře, ale neušetříme :-(

Tak ono záleží taky na tom jaké máte výdaje,my naštěstí máme bydlení svoje,ale zrovna ho rekonstruujeme,ale Jirka má na chlapa taky ubohej plat :cert: ,já nemít vdovskej a sirotčí důchod,tak sotva vyžijem
no prostě vám závidím :lol:
ale k tématu,já bych to klidně zkusila,do práce byxch šla hned a i když se Jirka dost postará,tak si myslím,že ani za předpokladu,že já budu mít v práci víc,tak by asi na MD nešel,on si moc dobře uvědomuje,že to žádná dovča není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
24.1.11 19:20

Oliš, nás vyjde bydlení+úvěr+pojištění nemovitostí a nás, na 15tisíc, takže asi tak, to by padl muj „teoretický plat“ a žili bysme ze 7600,– což je bída docela :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6651
24.1.11 19:24

No můj muž v domácnosti pomáhal vždycky- ale ono je to něco jinýho, když to pak má dělat každý den… :nevim:
A musím říct, že pro mně to byl vždycky chlap s velkých CH a nevím, jestli mi připadal mužnější když se staral o naše dítě, nebo teď kdy jsem doma já a vydělává…já osobně se třeba taky příliš při vytírání podlahy nerealizuju. A pianko na gauči si s dětma taky moc neužívám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
24.1.11 19:31

každý to vidí jinak, v mých očích by ten můj vzrostl, kdyby zvládl to co se u mě bere jako samozřejmost, já bych naopak byla hrdá na to ,že dokážu obstarat finančně rodinu - ale nejsem si tím uplně jistá právě… a kdo ví, jeslti by pak chlap na tu mateřksou šel, že jo, a jeslti bych ho nechala, jen tak polemizuju a myslim, že chlap, kterej vychová sám děti (jako bez ženský uplně) tak je dobrej, podle mě teda - ale zase na druhou stranu si říkám, proč jsou v tomhle chlapi braní jinak než ženská, že někdy někdo vymyslel, že ženská bude doma s dětma a chlap v práci :wink: možná to tak má být? nevím, každopádně bych se tomu nebránila, třeba se dočkám ukázky jednou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová