Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná dekuju za tip, jste hodna
…to i pritel navrhoval, služby obecne v Itálii jsou jinde, jen to more mi tam prijde jako rybník 🤭. Ale uvidim, treba ta teplota rozhodne…ja mam rada jih Itálie, ale to uz leda to letadlo ✈️
@verus500 píše: Více
To nesouhlasím, byli jsme tam loni a neuvěřitelně mě překvapila čistota a krása těch pláží (ne tedy všech a ne všude samozřejmě) - místy jsem si připadala jak někde v Řecku ![]()
@verus500 píše: Více
Tak červen jo, ale ne na severu Chorvatska s ledovým mořem a dítětem po nemoci.
@terien píše: Více
Chorvati maj ted uz tricitky, i na severu. Vzdyt pro ne je cerven uz normalne sezona.
My byli tři roky zpět hned první týden červenec taky Istrie. kousek od Puly. bylo do 30st a moře chladné. další roky už dále… Makarská a začátek srpna a úplně rozdíl. u moře chci horko. dcera na Istrii velkou. spotrebu plavek… byla ji zima, takže pořád do suchých…a první nebyli suché kdyz už prevlikala třetí
![]()
@DandátkoP píše: Více
Ale moře je studený, co na tom nechápeš?
A normalne se v nem lidi koupou, staci si projit aktualni fotky z plazi, lidi jsou v mori. Tak to tak hrozny nebude. Cerven jsem na severu byla, dokonce i kveten a nic hroznyho to nebylo. Co nam tom nechapes?
Ale proc se vubec ptam, ty ses zahorklej clovek v kazdy druhy diskuzi…
@verus500 nenech se rozhodit, urcite si dovcu uzijete, Primosten je fajn. Navic jestli mate u ubytka bazen, nemela bych obavy. Pocasi hlasi krasny. ![]()
@DandátkoP píše: Více
Jj, že pár otužilců vleze do vody, co ma 18 st., tak tam naženu dítě po nemoci, to dá rozum.
Aktualni teplota vody dnes v Primostenu 20,9 stupnu. Vzhledem k tem vedrum, co tam ted maji bude behem par dnu jeste vyssi. Nic tragickyho. To ma i v cervenci, kdyz se prozene bourka. ![]()
Ta je do Chorvatska zamilovaná evidentně. Takže i kdyby moře mělo 10st, bude to osvěžující paráda. ![]()
A známá je teď v Chorvatsku a nekoupou se.
Prý je to ledový jak sviňa. ![]()
Ale tak hlavně, že někdo, kdo tam aktuálně ani není, bude tvrdit jak je skoro 21st moře. ![]()
Já tedy moc nechápu, proč z toho děláš takovou vědu. Chcete k moři? Máte vybranou lokalitu? Máte a pěknou. Nechcete jet v prázdninách a září vám nevyšlo? Tak červen je úplně ideální kompromis. Méně lidí, normální ceny, stabilní počasí a teploty kolem 28-30 °C. ![]()
A moře? Jasně, není jak polívka, ale žádná ledárna to takto v červnu taky není, zvlášť když jsou venku vedra. Hlavně každý ten práh má jinde. Většina lidí se normálně koupe, hlavně děti. Jako fakt, i kdyby sis měla jen trochu zaplavat a vylézt a dítě si hrálo s kyblíčkem, pořád je to lepší než sedět doma na zadku ![]()
Několikrát jsme takto jeli… i na konci října (Španělsko i Řecko), i když jsme se někdy v moři jen smočili, žádné půlhodinové čvachtání, pořád to bylo parádní ![]()
Takže místo zbytečnýho stresu bych si to prostě užila. A těm co straší, ať si jedou na začátku srpna do přelidněného kempu, když je to pro ně lepší ![]()
@verus500 Kdysi jsem byla v půlce června na jihu Chorvatska na ostrově korcula, bylo krasne teplo přes 30 stupňů, ale moře mělo jen 22 -23. Dcera se v pohode koupala, ja se jen na chvíli osvěžila.. Na severu to možná uplne na koupání nebude, ale teplo, sluníčku určitě bude.
Primosten není ani na Istrii ani na severu Chorvatska
víte vůbec, kam jedete?