Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Attila8 já jsem milovník „američanů“ takže já bych byla třeba pro quarter horse, ale tam bývá vyšší cena, mám s nimi ale super zkušenosti ![]()
@Veronika115 jo,. to jsou celekm salámisti, máme tady chovný stádo
ale teda levná legranda to není ![]()
Škoda, že aktuálně řešíš jiné věci a pro koně teď nemáš podmínky. Vím o čtyřleté kobyle na prodej - Frís x Clydesdale ( vypadá, že bude šikovná, obsedaná nedávno, dopředná, vhodá bude pro ježdění anglie, ne western, při práci ze země nehysterčí, je kovaná na všechny čtyři, neleká se, nekouká, neřeší věci kolem, jde ), foto kdyžtak do SZ, kobyla stojí pár km severně od Phy.
Ona se prodá rychle, je hodně zájemců a kobyla bude opravdu šikovná… ale hned jsem si vzpomněla na tebe, když jsi na ty chlaďasy
.
@Attila8 píše:
@Shreya určitě by se mi líbila ale bohužel
Já vím
… časem podej info, jak to u tebe vypadá
.
@Shreya myslíš, že 4 letá kobyla je vjodná rpo někoho, kdo má v podstatě prt zkušeností
![]()
Milá Krryso, vzhledem k tomu, že vím, že Attila8 má ráda chlaďasy a zrovna vím o kobyle, která by se jí líbila - tak jsem si na ní vzpomněla ( něco jako,,jé ta by se líbila Attila8,, )… takže klídek. Nepadlo ani slovo o tom, že bych jí někomu nabízela nebo rozhodovala pro koho je nebo není čřtyřletá čerstvě obsednutá kobča vhodná nebo ne. Jen to, že o takové vím.
@casey1 píše:
Ahoj, mohla bych vědět výšku, barvu a cenu?:-)
Jako potenciálního zájemce by tě neměla v první řadě zajímat cena. To by mělo být až to poslední, na co by ses prodávajícího měla ptát.
No, vzhledem k tomu, že každý máme určitě o koni nějaké představy (když chci nebo potřebuji černého, nepojedu se dívat na bílého, že), tak si ho podle toho zhruba vyberu a pak se na něj teprve jedu podívat - tedy vyzkouším si ho, provedu, pomazlím a prohlídnu, jestli je zdravý a v pořádku. A pokud mám na koně stanovenou nějakou částku, např. podle toho, k čemu ho budu využívat, nepojedu si prohlížet koně, který stojí dvojnásobek…takže asi tak, vy chytrolínky… ![]()
@casey1 píše:
No, vzhledem k tomu, že každý máme určitě o koni nějaké představy (když chci nebo potřebuji černého, nepojedu se dívat na bílého, že), tak si ho podle toho zhruba vyberu a pak se na něj teprve jedu podívat - tedy vyzkouším si ho, provedu, pomazlím a prohlídnu, jestli je zdravý a v pořádku. A pokud mám na koně stanovenou nějakou částku, např. podle toho, k čemu ho budu využívat, nepojedu si prohlížet koně, který stojí dvojnásobek…takže asi tak, vy chytrolínky…
Ano, zhruba nějak takhle to chodí… ale konečná cena ( předběžnou cenu majitel většinou rád dopředu sdělí - právě proto, aby kupující nejel zbytečně ) koně je jedna z posledních věcí, na kterou se kupující ptá. Jinak jsi to ale shrnula docela hezky
.
No…každopádně „děkuji“ za odpověď na mou předchozí otázku. Tohle je první diskuze, do které jsem kdy vstoupila, a to jen abych povzbudila Attilu8. Teď vidím, že moje přesvědčení, že to je jen hloupé plkání znuděných paniček, se ukázalo jako pravdivé. Takže od teď ten čas tady zase budu raději věnovat svým dětem a svým koním… ![]()
No tak když si budu chtít koupit koně, tak zajisté mám jistou cenovou hladinu, takže pro mě je cena důležitá, prostě líbí-li se mi kůň, budu se ptát jako na jednu z prvních věcí na cenu, bych věděla, ejstli na to vůbec mám. a nabízet někomu bez zkušeností 4 letýho koně je nezodpovědný ![]()
Ahoj, máme doma 3 koně, teďka to bude 7 rokem, předtím jsem měla kobylu v ustajení. Já přečetla pouze par přispěvku, zakže možná se bude něco opakovat. Pozemek je malý, budou stát na blátě, v době sucha na tvrdé hlíně. Pokud jsi od koní nějakou dobu, tak koně do ustájení a učit se s ním dělat a pak klidně kup i mlady zvíře a až to budete zvládat tak si ho vem dom. ![]()
Ahojky holky. uvazuji o porizeni minikonicka. opravdu zatim jen uvazuji, nemam vubec zadne zkusenosti s jakymkoliv chovem cehokoliv co je vetsi nez kralik.
Mam tedy psa.
Co je nejtezsi na chovu kone? vychova? krmeni? muze byt jeden? a spis klisna nebo hrebec?
Nebo zacit tim, ze se pridam na par brigad k nekomu, kdo ma kone?
Znamy tedy ma kone, ale ma ho jen v ohrade a nechodi s nim nikam.
Ja bych rada kone na prochazky k detem.
Jako mala mam i zkusenost s chovem koz a prasat, ale to vse bylo v ohrade.nic jako doprovod k mi, takze vlastne realne zkusenosti zadne
.
Dekuji za pripadne rady ![]()