Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já mám koně komerčně ustájeného v boxe na noc přes den výběh a platím 4500 mesicne, plus kovar a muzu mu na prilepsenou koupit nejake spesl zradlo, v cene je oves nebo jecmen a je tam teda zazemi jizdarna, vybehy, parta na vyjizdky…
mela jsem ho i doma, to byla kazdodenni pece a financne me to stalo hlavne zradlo, ale castka to taky nebyla mala, jeste po letosnim suchu a cenach sena o 200% drazsim a zazemi pro jezdeni nebylo nejlepsi a jezdila jsem prevazne sama…
@smajlik345 taky mam kone a souhlasim s prispevky vys. Jen dodam,ze kdyz se me nekdo pta,taky nerada castku sdeluji. Mam pocit,ze nekonaci pro ty castky nemaji moc pochopeni ![]()
Prosim pomoc, jak naucit kone bat se ohradniku? Normalni mi mrcha jedna prochazi ohradnikem, jeste ho vzdycky serve, takze pak zdrhaji ostatni. Uz nevim, co s ni. Nemate nekdo zkusenost?
@Šáruší no…to řešila jedna známá…bylo to poněkud brutální a asi bych sama stokrát přemýšlela, jestli bych se k tomu odhodlala. Nicméně prostě připevnila kobyle do ohlávky slabý drát(ek) - samořejmě takovým způsobem, aby se kobyla nenapíchla, prostě h tam nějak jednoduše přišila, do všech částí ohlávky. No…kobyle stačila jedna rán, byla přeci jen trochu silnější a působila na větší ploše, a od té doby to nedělala. A taky předtím vyzkoušela miliardu věcí.
@mývalova žena píše:
@Šáruší no…to řešila jedna známá…bylo to poněkud brutální a asi bych sama stokrát přemýšlela, jestli bych se k tomu odhodlala. Nicméně prostě připevnila kobyle do ohlávky slabý drát(ek) - samořejmě takovým způsobem, aby se kobyla nenapíchla, prostě h tam nějak jednoduše přišila, do všech částí ohlávky. No…kobyle stačila jedna rán, byla přeci jen trochu silnější a působila na větší ploše, a od té doby to nedělala. A taky předtím vyzkoušela miliardu věcí.
jinak toto mi přijde trochu míň nebezpečné a humánnější ![]()
odnaučila jsem kobylu zdrhat - připevnila jsem jí mezi uši bičík vodorovně k zemi (zaplést do hřívy, přivázat k ohlávce a hlavě) na bičík jsem připevnila elektrické lanko, která jsem před nosem nechala volně splývat (min. na délku nosu) druhý konec omotala kolem ohlávky a hlavy koně. Kobyla jak se přiblížila k ohradníku, tak dostala šlupku od volně vysícího konce z bičíku. Zabralo to i na tu blbku co jinak nedokázala respektovat ohradník ani kdyby byl z betonu.
@mývalova žena píše:
jinak toto mi přijde trochu míň nebezpečné a humánnějšíodnaučila jsem kobylu zdrhat - připevnila jsem jí mezi uši bičík vodorovně k zemi (zaplést do hřívy, přivázat k ohlávce a hlavě) na bičík jsem připevnila elektrické lanko, která jsem před nosem nechala volně splývat (min. na délku nosu) druhý konec omotala kolem ohlávky a hlavy koně. Kobyla jak se přiblížila k ohradníku, tak dostala šlupku od volně vysícího konce z bičíku. Zabralo to i na tu blbku co jinak nedokázala respektovat ohradník ani kdyby byl z betonu.
Dekuji, zkusim. Ona normalne prolejza, musi dostavat rany, strci hlavu mezi dve lanky, takze musi dostavat rany, pak obe nohy a proleze, musi dostat slupek jak hrom a je ji to jedno. A jak hodi to horni lanko na zada, tak ho shodi z tycek a zbytek se to preskoci a jsou v pytli. Denbe beham po louce a lesich a hledam kobyly.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jsem těhotna a zjistili mi diabetes jsem na dietě ale měla jsem zvýšený cukr před těhotenstvím na lačno z prstu 8,5 je to dost si myslím ale gly. hemoglobin 38 což je v normě tak mě zajímá jestli to je diabetes nebo neni moc to nechápu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jsem těhotna a zjistili mi diabetes jsem na dietě ale měla jsem zvýšený cukr před těhotenstvím na lačno z prstu 8,5 je to dost si myslím ale gly. hemoglobin 38 což je v normě tak mě zajímá jestli to je diabetes nebo neni moc to nechápu
Dobrý den,
Dobrý den,
@aňulka24 píše: Více
To mas nejaky koňský diabetes? Ze jsi to dala do takove diskuse. A ještě pet let stare, to je umeni.
@jenny.fields jední mají koně ustajené mimo bydliště. Druzí je mají doma. Když vidím jak se koně mají u některých majitelů ( tyrání koně v tv ) tak beru že jejich se mají dobře. Viděla jsem je a viděla jsem vybavení pro koně. Proto to beru že to nejsou koně co by stradali na malém prostoru